Een hoofd vol herinneringen, een hart vol liefde en een ziel vol van licht

Vandaag was mijn dag voor huishoudelijke klussen. En na de boodschapjes voor vandaag ging ik aan de slag zoals ik me voorgenomen had. De was!!! Tafel opruimen etc etc. En terwijl ik heen en weer liep met rommeltjes en dingetjes viel mijn oog op mijn schattenkastje. Oja, mijn nieuwste aanwinst, de indianen en vlinder mochten er nog bij!! Als sneeuw voor de zon verdwenen alle huishoudelijke klusjes en bekeek ik op mijn gemak waar de nieuwe familie een plaatsje zou krijgen. En ik kon eigenlijk maar 1 ding vaststellen, mijn schattenkast was een rommeltje en ratjetoe geworden .Haha. Hoog tijd om daar met liefde en aandacht eens iets aan te gaan doen dus <3

Ik heb geen idee hoe lang ik daar nu precies gestaan heb……. Met al die schatten, even in mijn hand, voelen, herinneren  en genieten van gelukzalige momenten van een aantal dingen die diep in mijn hart en ziel gegrift staan. Anderen fladderen voorbij net als de vlinder in de “nieuwe familie” . Zachtjes blaas ik op een vogelfluitje en laat ik de rainstick ruisen. Van bovenop de kast pak ik mijn Native  Fulte en speel … diep vanuit mijn ziel.
Zoals de Godin en Moeder Aarde bij de Maltavakanties en Miami hoorden, zo hoort dit jaar mijn Indianen zielen familie bij ons Amerika avontuur. En hoe gek t ook klinkt de verbinding zit in de Chumpi stones, al kan ik niet precies uitleggen waarom. Ik ontving ze horende bij mijn Nusta Karpay inwijdingen die ik zo bijzonder vond (na de Munay-ki)

Als deze zielenplank klaar is gaat mijn aandacht naar een paar prachtige beelden die ik heb vanuit het Boeddhisme en Hindoeïsme. En ook hier is heel gemakkelijk de balans gevonden in combinaties met edelstenen en Lavendel bv. De gedroogde witte rozen uit een aantal bijzondere gelegenheden bij t beeld wat ik van Marianne kreeg. Een witte roos uit het graf boeket van pa, een wit roosje van de Nusta Karpay en natuurlijk de witte roos van Marianne. Mijn hart stroomt vol en via mijn ogen loopt wat teveel was weer naar buiten.

Inmiddels heeft zich op de rand van de kast een hele rij kaarsjes  verzameld, allemaal uit mijn kastje her en der verspreid over alle plankjes.  Kaarsjes van allemaal vrouwelijke spirits uit de katholieke kerk. Nog niet zo lang geleden gaf mijn zus me een mooi beeld van de Heilige Theresia met kruis en rozen. Ik geef ze allemaal een plekje tussen de raamsticker van Aartsengel Michael en de standaard met pendels etc. En helemaal vooraan in het midden de meest bijzondere engel die ik heb. Ooit viel ze in 3 stukken, maar ook dat was veelzeggend gezien het verhaal wat er bij hoort. Dit kleine beeldje toont voor mij de verbinding tussen de zielen van bijzondere vrienden Eric, Ester en mijzelf E’anna. Klein in alle grootsheid.  Verenigd tot EEN en toch apart, ieder zichzelf. Wat houd ik enorm veel van deze lieve vrienden. En opnieuw stroomt mijn hart vol en zijn mijn ogen de overloop <3

De onderste plank mag nog even een rommeltje blijven. Ik zie tussen de kast en muur geduldig een volgend project wachten, een prachtige houten staf van ruim 2 meter, geheel blank al. En al heb ik al een aantal malen “gezien” wat het mag gaan worden…. Het is er de tijd nog niet voor. Ook naast de kast , de krachtstok met uiltje is nog niet AF. Maar ook dat kan geduldig wachten tot het moment dat ik weet en voel hoe verder te gaan met dat project. Alles dient zo zijn doel.

Ik kijk op de klok en zie dat het al voorbij drieën is!! Wow…… tijd voor nog een paar huishoudelijke klusjes dus . Met een hoofd vol herinneringen, een hart vol liefde en een ziel vol van licht ga ik aan de slag.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *