Feng Shui kwam naar me toe

Een aantal weken geleden was ik op de koffie bij mijn natuurarts en vertelde ik hem over mijn plannen in en rond mijn nieuwe huisje. Hij weet enorm veel van de oude Chinese wijsheden en  geneeswijzen. Dus toen ik hem vertelde over mijn plannen om ook “iets” met water te gaan doen in mijn tuintje waarschuwde hij me dat dat heel lang goed kan gaan maar dat dat element zich ook tegen me zou kunnen keren als het niet goed afgestemd was op andere elementen. En hij vertelde me over Feng Shui en hoe dit met de elementen een rol had bij de inrichting van huis en tuin. Ik had er wel eens van gehoord, maar me er verder nooit echt in verdiept. Daar was dan nu blijkbaar de tijd voor aangebroken #smile Al was het maar om mijn intuïtieve keuzes die ik al gemaakt had bij het inrichting in mijn hoofd te toetsen aan deze methode en mogelijk nog wat aan te passen om het NOG fijner in balans te krijgen als geheel.

Een zelf studie Feng Shui dus!!
Ik zocht op internet naar informatie en ontdekte een mooie uitgebreide encyclopedie over Feng Shui van Lilian Too. Oefffff best duur!!! Dus keek ik rond op marktplaats en ja hoor binnen een dag vond ik dat boek dus voor een habbekrats en op een steenworp afstand. Al lezende en bestuderend snapte ik al snel hoe belangrijk de I Tjing ( het boek der veranderingen) in het geheel bleek te zijn. Dus ook daarvoor zocht EN vond ik een apart boek en ook werkboeken. Mijn studiemateriaal is wel compleet zo en ik werkte bijna dagelijks verder in de boeken. Ik genoot van de energy die het me gaf. Ik genoot van het steeds dieper snappen, voelen en het magische te ervaren wat het me schonk.

Behalve de algemene basis kennis bleef toch die waterpartij als een rode draad door mijn aantekeningen lopen. Een aparte pagina in mijn aantekeningen boekje dus gewijd aan water.
Binnen de I Tjing het symbool Tui, element metaal, in het ( noord-) Westen en steekwoorden als “waterval/vreugde” 2 horizontale strepen met erboven een onderbroken streep, overwegend Yang energy dus (leven).
De aantekeningen bij het element Water zelf:
tuintip: Miniwatervalletje op het Noorden. Tuinfontijn die naar “binnen” stroomt en niet spetterend in bogen naar buiten toe. Of een traag stromend watervalletje bij de buitendeur bij voorkeur Noordelijk gericht.
Hmmm het een zegt west, het ander noord…. Toch eens opzoeken wat dan de noord-west kan van mijn tuin is en hoe de achterdeur dan ligt bedacht ik deze week al lezende en schrijvende.

Vanmorgen in alle vroegte pakte ik mijn telefoon om nog even relaxed wakker te worden met Social Media en meerrrrrrr. Nu ik Facebook marktplaats ontdekt heb staat deze dus ook met regelmaat in dat rijtje om ff rond te neuzen. Vanmorgen hoefde ik niet ver te neuzen want als aller eerste stond daar een prachtige advertentie, Gratis… in mijn woonplaats notabene!!! Een tuinwatervalletje!! Ik reageerde meteen met de vraag of deze nog beschikbaar was. In 1e instantie leek dat dus niet zo, maar later die ochtend kreeg ik een berichtje van wel. Joepie!!!! IK zou dezelfde middag gaan kijken uiteraard. En wat ik daar zag was een perfect passend watervalletje , van metaal ( en stenen) , traag naar binnen stromend.

En deze Feng Shui kwam dus zomaar naar me toe!!!!!

Hoe wonderlijk kunnen dingen lopen als de juiste energy maar stroomt he!!!!!

Het is LENTE!!!

En dat zag ik al op de allerlaatste dag van de astronomische winter deze week, 19 Maart, toen ik fotootjes nam tijdens een korte wandeling achter mijn huisje op het Joepiepedje.

We hebben allemaal een zware week achter de rug denk ik zo en zijn beland in het weekend waar we normaal toch zeker onze rust zoeken en leuke dingen doen om een werkweek te bekronen. En ja hoe anders is dat NU he.  Corono komt ook voor mij HEEL dicht bij nu er mensen zijn die ik ken die ziek zijn. Mensen die ik in mijn hart gesloten heb en zekerrr nog niet klaar ben die los te moeten laten. Dus richt ik me op de positieve dingen des levens. Juist ook nu zoek ik de mooie dingen om een werkweek te bekronen. Mijn dag start zo mooi als maar kan zijn met een lach, een grap en een grol. De zon is dan pas net op en lachend werk ik met vers gezette koffie verder aan mijn kaart voor Alex en Dolen 1. Mijn dag begint met de reis van Roy door IJsland, met zijn geliefde. Terwijl ik teken denk ik aan het boek wat ik las, maar ook aan de aanvullende verhalen die Alex me over Roy vertelde. De spirituele momentjes, de pikant erotische uurtjes, en de avontuurlijke dagen die ze daar samen op die rondreis beleefden. En ik stop het energetisch allemaal in mijn tekenen.

Maar de dag belooft nog VEEL meer aan mooie en spannende dingen!!! Ik ga even naar de supermarkt en verzamel dat wat noodzakelijk is voor vandaag terwijl ik netjes mijn cirkel van 1,5 meter probeer te handhaven. Ik fiets naar huis met nieuwe verse koffiebonen en aardbeien. Want JAAAAA dat is ff heeeeel belangrijk nu, haha. Ik heb namelijk een date die geheel aan de Corona eisen voldoet <3 Zoals de meeste 1e dates betekend dat dus koffie en kijken of er ook een klik is in Real Life. En dat gaan we vandaag dus ook doen. Wandelen over t joepiepedje en koffie op een van de vele bankjes, haha, jaja want we gaan die cirkel ook dan handhaven hoor. Dus aardbeien mee ipv een koekje bij de koffie en elkaar de oren van t hoofd vragen wellicht…… ( En dat was achteraf gezien idd wat we deden en hadden een superrr gezellige paar uurtjes ) En ook dat zorgt voor de juiste balans op deze mooie zaterdag.

De rest van deze mooie zaterdag besteed ik weer aan lezen en tekenen met op de achtergrond muziek waar ik blij van wordt en de herinnering aan de keren dat ik ze al live kon horen en zien in this life. Met een warm en dankbaar gevoel denk ik aan die 3 mooie mensen  die samen The Wanderer zijn. Joost, Victor en Nikos, Dank jullie wel om wie jullie zijn en wat jullie over brengen. Ik hoop jullie snel na het Corona gebeuren weer ergens te treffen en een healthy knuffel te kunnen delen.

Aan alle mensen die ik in mijn hart gesloten heb, en ook alle anderen natuurlijk kan ik alleen maar zeggen,  <3 Stay Safe, Stay Healthy <3 En geniet van je weekend!!

Over landkaarten en reizen……

De wereld om me heen hamstert naar toiletpapier…. En meerrrrrr
En ik…. Ik hamster naar landkaarten, symbolen, verhalen en verlies me in de herinneringen aan Dolen deel 1 Ooooh Alex .. wat als deel 2 inderdaad dadelijk klaar is…..hoed je dan maar!!!! Ondertussen doe ik mijn best daar een aandeel in te kunnen leveren en je daar in te kunnen ondersteunen, ook heeeeel benieuwd naar wat mogelijk is!!!
Je hebt me een mooie uitdaging gegeven die bij me past!!!
En weet je wat zo mooi is???
Ik mag er voor op reis, op mijn geheel EIGEN manier.
En eigenlijk hoef ik alleen maar het spoor aan gold-dust te volgen…. Dat wat verspreid mag worden he… zoals je wel weet. En dat is precies wat ook de muziek doet die je vandaag met me deelde via spotify…. Ik lach en ik huil met de muziek!! Ik sluit mijn ogen op de muziek, denk aan de stukken die ik las en zie de landkaart voor me naast de verhalen die je vertelde…. En dan neem je een bus naar een volgende plek die je me vandaag nog spelde… zo Mexicaans…..en ingedachte teken in dat deel van de landkaart. In mijn hoofd neemt de landkaart nu serieuze vormen aan…. Maar ze is nog in kleur, een soort van aquarelle en dat moet nog terug naar zwart wit. De busjes, vliegtuigen en meer naar symbooltjes in miniatuur. Het verhaal in de afbeelding moet “kleiner”, oeffff
Tja…. Het is denk ik het proces waar ik in zit en wat tijd en ruimte nodig heeft en dat ook krijgt….
Dolen 1 en 2 on the way…. To travel to

Pfff het zijn woelige tijden…….

Ik leer nieuwe mensen kennen, ik ontdek nieuwe grenzen en mogelijkheden. Ik ontdek zelfs nieuwe stukjes IN mijzelf  die me verwonderen…. Maar die me ook heel intens gelukkig maken. IK , die zo duidelijk voor mezelf gekozen heeft wordt op alle  mogelijke manieren beloond door het Universum. Maarrrrr zoals we allemaal weten… bij de pieken horen de dalen!!! Intense emoties bestaan uit 2 soorten ???? Euforie is er daar een van, diep verdriet een andere. En van mij mogen ze er allemaal ZIJN. Vandaag doorleef ik het scala daarvan als een schilderspalet met alle tinten die je maar kan bedenken,…. Toch net weer even anders dan de 50 tinten grijs… hahah Wat mij betreft is het meer de waaier die ontstaat vanuit de regenboog <3

Zo nam ik bv vandaag weer even het boek in mijn handen van Alex, “Dolen” Het boek wat me zo diep aangegrepen heeft en waar ik bij de laatste 3 bladzijden zo compleet uit mijn schoenen geslagen werd. Met de wetenschap wat de verhaal lijn doet, met de kennismaking met Roy/Alex, en met nog veeeeel meer wat daar bij hoort wat ik NIET toe wil lichten……. Pakte ik dus dat boek vandaag weer op. En ik herlas….niet alleen de laatste 3 blz maar de laatste 10! Dat voelde een beetje vreemd en ongemakkelijk na onze ontmoeting in RL van gisteren…..  die eerste pagina’s die ik las…. Hoe anders dan de vorige keer werkte dat nu op me in….. Des te dieper kwamen de laatste 3 pagina’s binnen en opnieuw huilde ik tranen met tuiten. Nu niet vanuit de herkenning en ook mijn eigen pijn, maar volledig me in hem te kunnen verplaatsen. Op de achtergrond staan onze gidsen en ze troosten me…..

En ik realiseer me hoe uitverkoren ik me voel dat ik de rol mag spelen die hier voor me ligt…..

Life is beautifull <3

Love the life you live

Live the live you Love

Dolen met Alex

Vanmorgen even na zessen schrok ik wakker uit een wel heeeel intense droom. JA!!! Het zou ook een relaxte maar intense dag worden. Vandaag was DE dag!!! Dus zwaaide ik opgewonden mijn benen het bed uit. Helemaal wakker en klaar om aan deze dag te beginnen. Ik had nog een uur en alles stond al klaar dus was dat vooral de social Media die aan bod kwam om de tijd te doden. Af en toe leek het of mijn hart een extra roffel gaf aan de binnenkant van mijn borstkas. Zou ik die laatste 3 bladzijden nog een keer lezen??? Ik had het boek niet meer open gehad sinds ik het uit had. …… Nee….. beter van niet….. misschien morgen….. achteraf….. Voor nu was het boek gewoon af en toe tussen mijn handen vasthouden en opnieuw voelen voldoende!! Ook zonder het te herlezen, die laatste 3 bladzijden voelde ik de emotie weer van het moment waarop ze dus las. Ik wilde geen tranen vandaag. Zelfs niet als ze niet van verdriet waren , maar van andere diepe mooie emoties zouden zijn. In gedachte verzonken deed ik zo nog wat dingen op de automatische piloot en trok even na 7 de deur achter me dicht en liep het nog donkere en stille dorp door richting bushalte. Helemaal HAPPY toen de hoofdpersoon van vandaag, Alex dus,  op de wifi van de bus binnen kwam en de eerste appjes op en neer gingen. Mijn privat Meet&Greet had een plaats en tijd gekregen wat een enorme #Grijnzzz op mijn gezicht toverde. De inmiddels bomvolle bus met schooljeugd zal wel gedacht hebben……

Ondanks de drukte wist ik toch een plekje te veroveren in de overvolle trein. Ik zag het langzaam licht worden en genoot van de mistflarden in het voorbijschietende landschap. Dit ochtendlicht is het mooiste moment van de dag in deze tijd van het jaar. Ik zie dan de gekleurde ininmini bliksemschichtjes door het hoge vochtgehalte van de lucht tegen de mistige achtergrond. Terwijl ik daar naar kijk snelt ook de tijd vooruit en voor ik het weet zijn we al in Nijmegen. Time Fly’s when your having FUN!!! Nou….. dan kon de avond dus wel eens op lichtsnelheid gaan

Na nog weer een stukje bus, stapte ik uit bij de juiste bushalte en, trok mijn jas goed dicht en begon aan een frisse ochtendwandeling van 2 kilometer naar de Thermen Berendonck. Een aantal auto’s reden me voorbij op de weg die enkel en alleen naar het sauna complex zou leiden….. Vroege gasten, net als ik dus. Tot er ineens een auto flink in de remmen ging. Ik zag door het raam achter een tas op de achterbank belanden en de bijrijders deur zwaaide open. Een aardige jonge dame riep “stap in joh!!”Ik begroette haar, helemaal happy, terwijl ik instapte. Mijn dag kon natuurlijk al niet meer stuk maar kreeg wel een extra zilveren randje ( ja die zat in haar aura) door dit lief gebaar van dit prachtig mooi mens.

Ik geniet van mijn 1e rondje sauna’s, wandel in de tuinen om af te koelen en merk in de meditatiesauna dat mijn avontuur van vanavond zelfs even UIT mijn gedachte verdwenen is. Ook de lunch, met mijn wok-held weer aanwezig, is opnieuw sensationeel lekker! Helemaal Keto en E’Anna proof. Op advies van mijn Acu-held probeer ik daarna een powernap op de heerlijk verwarmde  waterbedden. Maar nee……dat is net een beetje teveel gevraagd……

Inmiddels heeft een hele hoge trilling zich in mijn hart chakra verankert waardoor het lijkt alsof er een heleboel vlinders achter mijn borstkast fladderen. Het doet me denken aan de afbeelding die ik vanmorgen al vroeg op facebook deelde…. Ik loop naar de Alhambra Sauna, een stoomcabine sauna waar ik me heerlijk terug kan trekken in een hoekje  gevuld met nevelen. Ook hier kan ik genieten van de bliksemschichtjes energy en stel een beetje verbaasd vast dat ze met meer zijn dan normaal, en veel feller ook. Ik voel hoe de Kundalini van chakra naar chakra golft en mijn 3e oog lijkt op te vlammen en toont me beelden die heel zeker niet van deze wereld zijn. Met een zucht geef ik me r aan over en geniet even van de onaardse muziek in de ronde tempel. Ik sluit mijn oog en open mijn ogen weer. Ik kijk naar de vlinders die voorbij vliegen in de tuin van het Alhambra. Een animatie op de muur in deze sauna. De ruimte om me heen begint te golven…. Wowww E’Anna, wel hier blijven nu…. NU!! Ik sta op en besluit mezelf 1x de Lotus te gunnen. Een IJSkoude waterval vanuit een Lotus aan het plafond. Eigenlijk niet goed voor me zo in de winter met mijn reuma. Maar het is zo ENORM KICKEN!!! Daarna besluit ik naar de dennensauna te gaan om even te landen hier op aarde. En een flinke dennenboom te laten groeien. Vanuit mijn basis chakra laat ik de wortels moeder aarde  in gaan. Ik ga er gemakkelijk bij liggen en bedenk hoeveel stappen ik wel niet al gezet heb het afgelopen half jaar!! Het feit alleen al dat ik hier LIG, een drempel die ik vorige keer in de sauna pas kon nemen en waar ik me daarvoor zo kwetsbaar niet  aan over durfde te geven. Opnieuw LIG ik nu weer hier, trots te wezen op mezelf dus. En terwijl de straaltjes zweet langs mijn lijf kriebelen schiet een wel heel erotisch beeld door mijn hoofd. Een dolen invloedje… dank je wel Alex!!!… Over kwetsbaarheid gesproken!! Lachend in en om mezelf bedenk ik dat er meer mensen met een rood aangelopen hoofd zijn. Ik val er dus zekerrrrr niet mee op, #grijnzzz
Ik voel hoe mijn kundalini zich weer roert  en nog steeds mijn trilling lijkt te verhogen vanuit mijn hartchakra. Waar dient dit toe?? Vraag ik mijn gids. Ik krijg geen antwoord. Normaal kan ik hele gesprekken voeren alsof  we aan de telefoon zitten. Maar nu blijft het stil!. Ik vraag het opnieuw… en of het soms met mijn avondplannen te maken heeft…… “Geef je er nu maar aan over, vertrouw ons” is het enige wat er tegen me gezegd wordt…!

Na weer een afkoelwandeling in de tuinen besluit ik een wijntje te gaan drinken  om mijn verhaal van vandaag op te schrijven. Ik weet al waar op mijn blog het komen moet. Onder “bijzondere ontmoetingen en NEEE niet op facebook deze keer. En dat wijntje is om me een beetje moed in te drinken alvast, want inmiddels giert ook de spanning door mijn lijf. Een prettige spanning van avontuur en zoveel meer. Er schieten inmiddels ook geen honderden vragen meer door mijn hoofd. Ik zal het idd maar over me heen laten komen ja……

Met grote hanenpoten begin in ik in mijn schrijfboekje bij het begin van deze dag. En ik weet dat het een LANG verhaal zal worden. Misschien zelfs wel in meerdere delen. Met deel 1 “de sauna en de oplading van…” En een deel 2 , “de ontmoeting en wellicht de ontknoping”. Deel 1 is bijna klaar. Tijd om me te gaan omkleden en richting stad te gaan nu het hier ook drukker wordt.

Deel 2

Met de bibbers in mijn knieën, lijf en dus ook vingers stuur ik een appje…. Change of plans?? Blijkt dat niet alleen aan mijn kant maar ook bij Alex de dingen anders lopen dan gedacht. Haha. Daardoor wordt time & place aangepast en zit ik met een almondmelk cappuccino even voor en na 5 vol spanning uit te kijken naar wie er langs  loopt op het station bij Starbucks. En ja hoor, daar is ie!!! En inderdaad….. geen blauw maar een gouden randje in zijn aura, WAUWwwww De begroeting is warm, vol van genegenheid van zielen die elkaar al zoooo lang kennen. We beginnen met koffie en eindigen met een lege fles wijn in de kroeg op het station. Super sfeertje daar!!! Een open, eerlijk en oprechte avond van delen wat we in hart en ziel zo met ons meedragen. Gelijkwaardig, gevoelig, warm, mooi, humoristisch en soms echt ook hilarisch!!!

Een bijzondere dag, een bijzondere nieuwe vriendschap ook!!! Het boek van Alex; “Dolen” heeft me veel gebracht de afgelopen weken. We hebben het er tot in details over gehad ook. Met mijn innige en oprechte dank dus daarvoor. Tijd nu om daar iets voor terug te doen toch?? Want wat mij betreft bestaat het leven uit uitwisselingen voor, door en met elkaar!!!  Dank je wel Alex voor jou verhaal en voor jou “ZIJN”. Op naar deel 2 en 3 he <3