13 manen toeval…

In de afgelopen 3 maanden heb ik hard gewerkt aan mezelf en mijn persoonlijk welzijn. Ik heb daarbij de hulp van mijn Haptonoom en werk thuis aan de thema’s die ik uit haar sessies met mij meeneem. Het toeval wil dat de thema’s synchroon lijken te lopen met een mooi boekje wat ik begin dit jaar ook kocht. 13 Manen, om je dromen waar te maken. Het Modron jaarboek. Toeval?? Of valt het me toe?? Of zegt dit vooral iets over de natuurlijke stroom in het leven?  In ieder geval is het een zeer prettige manier van werken met en aan mezelf.

Ook vandaag stond weer een afspraak met de haptonoom. Niet bewust zo gepland maar nu ik de puzzelstukjes aan het lezen en aan het leggen ben zie ik dat het einde van de week weer een nieuwe maan is. Tijd voor een nieuw thema dus en nieuwe opdrachten. De volgende stap in mijn proces.

Maar voor nu eerst even tijd om terug te blikken……

foto van Emmy Sijbers.

De afgelopen maan maand was de 6e in de grote cyclus van het jaar. De maan van de traan van de zon. Een blauwe maan deze keer net als in januari( blauwe maan= 2 volle manen binnen 1 kalendermaand)  Zon en maan waren vooral in mijn aandachtsgebied in het begin van deze maanmaand na mijn bezoek aan het bijzondere labyrint en huis van Didi Zegers in Dodewaard.
Het thema van deze maand ging over zachter zijn voor jezelf. En vanuit de Hapto liet mijn innerlijk kind zich zien en horen en vroeg om een arm om haar heen. En hoe begin je aan zo’n proces en vraag. Precies… bij jezelf. En dus zocht ik naar manieren om eerst zelf mijn innerlijk kind meer te omarmen en geduld te hebben met mezelf. Te spelen en te genieten. Het onvoorwaardelijk lief te hebben en mezelf te vergeven als er kleine fouten gemaakt werden.

Vandaag bij de sessie met de Haptonoom diende zich 2 thema’s aan waarvan ik met 1 ervan graag aan de slag wilde.  En eigenlijk passen deze nog prima bij afgelopen maan maand. Geduld hebben met mezelf en de dingen kunnen “LATEN”……… Even iets minder hard werken aan mezelf, even niet op zoek naar alle antwoorden. Even niet vooruit kijken welk van de 2 sporen het nu moet gaan worden mbt mijn werk. Oefenen in het ook af en toe sluiten van mijn ogen en gewoon alles te laten ZIJN wat is het IS, vanuit het vertrouwen dat alles op mijn pad komt wat kan en mag. En mis ik door die gesloten ogen even iets…. Geen probleem want dat komt het vanzelf wel weer terug op mijn pad voor een tweede maal.

Ik vroeg me natuurlijk ook af hoe dit thema ook zou gaan passen bij de volgende maan maand en dus pakte ik het 13 manen boekje erbij en begon te lezen.

En ik lees bij vandaag; “Heb je leven lief. Je hebt emoties, maar je bent ze niet.”
En ja…… het mag er zijn…..
Ik sla de bladzijde om en lees: “Je droom liefhebben….. ……… In de eigenheid van zomer”
“Sta open voor alle leven. “
“Iedereen geeft eigen waarde.”
En nog een keer sla ik de bladzijde om en  ik lees; “Zomer, zien, genieten, stralen.”
En een dubbele pagina aan ruimte om een zomerplan  te maken mbt mijn gezondheid, mijn werk, mijn passie en mijn mensen. DAT ga ik aankomend weekend dus doen met mijn nieuwe thema in gedachte!! En dan kom ik vanzelf tegen hoe de 7e maan van Havik daar bij past.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *