weekendje IJsseldal, Skinny en lachen met Alex ;-)

Vanmorgen zag ik de zon weer opkomen boven de IJssel en zat op tijd op mijn fiets om te gaan relaxen bij de Veluwse bron. Pen en papier in mijn tas mee want ik heb gemerkt dat ik ongelooflijk veel inspiratie op doe in al die relax momentjes en er ook heeeel gemakkelijk schrijf in de rustpauzes. Ik fietste langs een enorme nog lege parkeerplaats en kwam via een andere parkeerplaats aan bij het hoofdgebouw. Duidelijk dat ze hier niet berekend zijn op fietsers, haha, geen fietsenstalling en geen fietsrekken bv. Laat staan een oplaadpunt. Maar dat was niet erg, had geen oplader nodig .

De ochtend gebruikte ik om de hele wellness te verkennen en mijn favorieten alvast te bepalen zodat ik die in ieder geval mee zou nemen in mijn sauna rondjes. Na een heerrrrlijke ochtend genoot ik van het lunch buffet waar van alles op lag wat keto- en ook Emmy-proof was.

Na de lunch zocht ik een stoel waar ik even lekker diep in weg kon kruipen om te schrijven en het eten te laten zakken. I

Ik kijk naar m’n glas wijn naast het tafelnummer… 29…. Haha, weer veel zeggend die 11.  Het zijn vandaag met name flarden en losse stukjes die ik schrijf, omschrijvingen van details die door mijn hoofd gaan   en hun weg naar woorden vinden. Een voorbeeld daarvan zijn de zo kenmerkende gekleurde aders die ik in de aura’s zie van die groep mensen die ik “herkend heb” en waar mijn boek dus oa over gaat. Toch zijn er kleur en tint verschillen in wat ik tot nu toe benoemde als mijn zilverblauwe zielengroep. Het zijn die kleur en tint verschillen die ik vandaag dus oa omschrijf. Ook wordt het me duidelijk dat die mensen met die bijzondere zielen voor mij in hun dagelijks leven dingen doen die aansluiten op de taken die ze destijds uitvoerden in Lemuria op MU. Tenminste…. Als ze ook nu werkelijk de dingen doen  waar hun hart en ziel ook werkelijk ligt. Aantekeningen over die taken werk ik vandaag daar in die stoel dus wat verder uit. En waar ik het met Alex gisteren nog lachend had over wat schrijven kan betekenen en met je kan doen en ik lachend zei: “Maar jou verhaal heeft een erotisch sausje van Seks en dat heeft mijn verhaal niet”. Dat zal ik dus maar terug nemen…… Hahahaha. Neeeee, niet dat daarmee het verhaal van Alex zijn sausje verliest, maar ook mijn verhaal krijgt een hoofdstuk met een bijzonder sausje #grijnzzz, bijzonder intens <3 ( Alex is de schrijver van de trilogie Dolen, zeerrrrr de moeite waard overigens als je van avontuur en vrijheid houd)

Waar zo’n schrijf en relax weekend al niet toe kan leiden, haha, ja… naar tafeltje 29  en spontane reismomentjes in mooie sauna’s en rustruimtes. En na deze lange schrijf pauze ga ik de middag afsluiten met nog wat sauna rondjes en mijn eigen watermeditatie ergens in een rustig hoekje van een van de vele baden binnen en buiten . Ik zie wel dat het flink drukker is geworden en er geen stoel vrij is hier binnen dus ik zal maar eens plaats maken voor anderen he

Ja die watermeditatie dus…. En ik maar denken dat ik die gewoon zelf bedacht had he…. Ook dat is gewoon simpel een herinnering aan daar en toen. Een soort van liefdes dans die ik uitvoerde onder water met mijn geliefde dolfijnen en andere waterwezens daar. Maar ook daarover meer in mijn boek dus , haha Toen ik hem vanmiddag in gedachte dus nog eens speciaal met Skinny deed liet ze me wel merken dat ze nog steeds van grapjes houd.  ( Heb Skinny leren kennen in een VIP meeting in het Dolfinarium, 24 aug 2014 ze was de oudste dolfijn daar maar inmiddels overleden 2mrt 2017)

Ik nam dus veeeel eerder dan gedacht lachend om Skinny afscheid van de Veluwse bron, het werd me er ECHT TE DRUK!!!. En de parkeerplaatsen die niet groot genoeg bleek bevestigde mijn gevoel van TE.

De terugweg leverde weer prachtige plaatjes op en een ondergaande zon bij aankomst bij mijn hotelletje. Nu lekker verder schrijven dus….

Hoe dichtbij en ver weg tegelijk iets kan zijn….

Ok…… ik was oa hier gekomen in dit kneuterige hotelletje in een dorpje van niks om de rust te vinden en aan mijn boekt te werken. Schrijven dus!!!

Vanmiddag heerlijk gefietst door het Ijseldal , een natuurgebied. Maar ik zal er geen lange verhalen van maken, de fotootjes spreken voor zich <3

Nou heel even kort dan toch, want ik moet je toch eigenlijk ook wel iets hylarisch vertellen hoor!! Soms ben ik zooooo’nnnn MUTS he!!!

Mijn hele leven ben ik bezig geweest met het plannen en voorbereiden van dingen. Vooraf me overal in te verdiepen , op en uit te zoeken en te regelen zodat er niet al teveel mis kan gaan. En natuurlijk ben ik niet ineens 180 graden om…… dat zou raar zijn immers… Maar dit weekendje weg had ik alleen de sauna geboekt en dit hotelletje dus in de middle of nowhere. Heb even  maps erbij gehad en gezien dat het tussen Deventer en Zwolle lag en dus niet verder gekeken dan mn neus op dat moment lang was. Ik zou wel ergens uitstappen met mn fiets en dan eerst een paar uur gaan genieten van de frisse lucht en de natuur. Dus nadat ik zo’n 25 km gefietst had en op hakken het kleipad gelopen had besloot ik dat het hoteltijd was. Hahahaha, wat een smeerboel zeg!!! Goed dat de grond op vele plaatsten door de vorst hard en bevroren was. Maps erbij gepakt en die vertelde me dat ik slechts de Ijsel over hoefde te steken en dat kon!! Nou……… dat bleek niet helemaal waar……  Zomers misschien ja….. want dan moet het hier echt mega druk en toeristisch zijn met al die fietsknooppunten en wandelpaden door heide, velden en bossen, met overal van die wildpoortjes……. En  dan liggen er op diverse plaatsen wel fiets en voet veertjes. Maar na 2x mn neus te hebben gestoten en aan een verlaten fiets en voetveer oversteekplaats te zijn aangekomen zocht ik in maps de optie om veer uit te zetten. Oeps…… toen was het ineens geen 6 km maar 39!!!! Oeffff Ik had er al ruim 25 op zitten en t was toch ook wel koud enzo….  Maps vertelde me dat ik OF via Zwolle kon gaan, OF via Deventer. Tja…. Welke zou ik kiezen he….39 km via Deventer, of 41 via Zwolle? Geheel tegen de logica in koos ik op gevoel de langste route Dus ik fietste vol goeie moed richting Wijhe 5 km verderop in de hoop dat de locals daar me konden vertellen of dat echt de enige optie was. En ja hoor…. Ook nu wordt er weer prima voor me gezorgd en een fietsroute van nog eens 40 km me bespaard. Er was in Wijhe inderdaad nog een autoveer. De enige zo bleek tussen de 2 grote steden in, dat dan weer wel….. Ik had er dus goed aan gedaan naar mn onderbuik gevoel te luisteren en de lange route voor lief te nemen. Want dat betekende nu dat ik na het pondje nog maar 5 km hoefde te trappen over de dijk om bij mn hotelletje te komen. Vanuit mijn kamer met uitzicht zag ik dat ik precies tegenover de toren van de oude steenfabriek stond die ik vanmiddag bezocht had. Hoe dichtbij en ver weg iets dan tegelijk kan zijn he <3 Zekerrrr als je dus onvoorbereid op pad gaat zoals ik vandaag, hahaha

Deze vakantie stond in het teken van afronding en afsluiten van een belangrijke periode in mijn leven, mijn huwelijk en relatie van bijna 30 jaar. Samen maakten we nog wat gezamenlijk herinneringen en keken we terug op wat was….. eerst n midweek NEW York City en daarna 11 dagen MSC Meraviglia, hetzelfde schip als waar we ons 25 jarig huwelijk vierden.
Ik begon met tekenen toen we aan boord gingen. Nr1 whale in moonshine, in pastel. We voeren door de Bay of Fundy, een gebied waar oa de walvissen leven en gespot kunnen worden. Er zijn diverse mogelijkheden om tourtjes te boeken voor sealifespotting. Toch besloot ik dat niet te doen …. Ik las dat het in deze tijd van t jaar ERG koud kan zijn op t water en dat gaf de doorslag mezelf ( met mn reuma) dat te besparen. Immers… ik weet dat als ik gewoon ff goed voel, ik precies weet waar ze zijn… mijn oceanfriends, the whales & dolphins. Ik koos voor een tekening van een walvis die opspringt in wat een sprong van opperste vreugde is, badend in het licht van volle maan. Ons vertrek was daags na volle maan, en daarom staat de start van deze bijzondere vakantie dus ook in dat licht.
Betekenis volle maan 13 oktober
Jachtmaan 13 oktober 2019 staat voor TRANSFORMATIE
Deze maan is een tijd om te overdenken wat je wilt loslaten en wat mag blijven bestaan en kan overleven voor het volgend jaar. Deze tijd kun je daar balans voor opmaken, kijk diep naar binnen en vraag jezelf af welke zaken mogen overleven en welk zaken je wilt wegjagen.
Betekenis walvis
Walvis – Creativiteit, harmonie, inspiratie, familie, intuïtie. De walvis is de bewaarder van de geschiedenis van de aarde en haar geheimen. De herinnering aan het magische moederland Mu, dat eens in het westen van Amerika lag en dat alle indianenstammen als land van herkomst beschouwen, wordt door de walvis levendig gehouden. Eens was hij getuige van de grote catastrofe, waarvan het moederland slachtoffer was. Mensen met walviskracht hebben meestal een scherp gehoor en kunnen met deze gave alle informatie oproepen die in het universum opgeslagen ligt. Vaak zijn ze ook telepathisch begaafd. In veel gevallen weten ze zelf niet wat de bron van hun kennis is, en wordt hun pas in de loop van de tijd duidelijk hoe ze hun gaven kunnen gebruiken. De walvis leert de mensen hun eigen, oorspronkelijke toon te vinden en zich met hem te verbinden, want hij draagt de geschiedenis van alle levende wezens in zich. Hij toont aan dat de juiste frequentie een genezende werking heeft. Met zijn hulp kunt u leren u met de oeroude taal te verbinden die nog voor de ontwikkeling van de huidige taal werd gebruikt als communicatiemiddel. De walvis wijst altijd de weg naar uw eigenlijke geestelijke betekenis.

Aan de 2e tekening begon ik nadat ik mijn zusje en de Kids zag, toen we dus van USA naar Canada reisden. Octopus kruiste daar meermaals mijn pad
Octopus: Geheimzinnigheid, camouflage, behendigheid, intelligentie, concentratie
Vlinder – Transformatie, balans, gratie, symbool voor de ziel, geestkrach, de tijdelijkheid van dingen. In china staan ze voor huwelijksgeluk en vreugde De vlinder is het symbool van verandering in het hogere. Hij leert ons hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Elk nieuw idee en elke stap tot zelfontplooiing spiegelt zich in de ontwikkelingsgang van de vlinder. Zijn eifase staat voor de geboorte van een idee. In het larvenstadium is het aan de tijd om te bepalen of dit idee in een daad zal worden omgezet. In de cocon moet men bij zichzelf naar binnen gaan om het idee met de eigen persoon te verbinden. Het te voorschijn komen van de vlinder is de geboorte van een nieuwe werkelijkheid. Nu kan de vreugde over de nieuwe schepping met anderen worden gedeeld. Deze vier stappen van verandering vinden in het leven voortdurend plaats. Ze zijn noodzakelijk voor onze verdere ontwikkeling. De kracht van de vlinder helpt het denken te ordenen en de volgende stap bewust te zetten. Vlinders wekken ons ertoe op omhoog te komen en ons te bewegen, om net als een vlinder over de bloemen te dansen. Dansen geeft ons de zoetheid van het leven terug. Vlinders hebben smaakreceptoren op hun voorpoten dwz dat elke stap voor plezier moet zorgen. Eroverheen lopend proeven ze de bloemen. Verschijnt er een vlinder, vraag je dan af hoeveel of hoe weinig vreugde je in je leven ervaart. Fleur op, kijk uit naar verandering. Besef dat alle verandering goed is.

En vervolgens dus nr 3. Met de afronding van de cruise in zicht, ook de afronding van waar deze cruise voor stond. En dus een lady phoenix in transformatie naar een nieuw leven, met in haar rug gesteund door de hummingbird, De kolibrie die de transformatie extra ondersteund.
Kolibrie – Schoonheid, waakzaamheid, geluk, boodschapper, onuitputtelijke vreugde, levensnectar. De kolibrie houdt van het leven en van vreugde. Hij geniet van mooie bloemen en de harmonie en de natuur. Hij is heel gevoelig voor onharmonische trillingen en vlucht ervoor weg. De kolibrie is uitsluitend gericht op schoonheid en esthetiek. Zijn medicijn is de verbreiding van liefde en vreugde, zowel onder de bloemen als onder dieren en mensen. Veel planten bloeien en leven voor hem, omdat hij ze verspreidt tijdens het verzamelen van nectar. De magie van de kolibrie is dat hij het hart opent. Om die reden worden op veel plaatsen kolibrieveren voor liefdesmagie gebruikt. Zijn vliegtechniek is uniek in het vogelrijk, want hij kan naar voren en naar achteren vliegen en in de lucht stilstaan. Volgens de oude leer van de Maya behoort de kolibrie al tot de volgende cultuurperiode, de vijfde wereld. Deze kleine, tere vogel heeft geen enkel verstand van wereldse dingen. Zijn leven is voor hem één grote duizeling van geluk. Mensen met kolibriekracht hebben dezelfde geaardheid. Omdat ze steeds op zoek zijn naar evenwicht en vreugde, helpen ze anderen levensvreugde te ontwikkelen en halen het beste uit hen. Net als de kolibrie hebben ze een hekel aan lelijkheid en een slecht humeur en vinden ze altijd plekken waar de schoonheid woont.
Kolibrie: Geluk, schoonheid, snelheid, waakzaamheid, lichtheid, boodschapper
Feniks – Dood en wedergeboorte, zonne-energie , magie. Transformatie

Bloesem staat natuurlijk voor lente, een nieuw begin en groeien. De kersenbloesem heeft in Japan extra betekenis. Hier staat deze bloesemsoort, sakura, voor het leven en dat we dat niet in de hand hebben. De weersomstandigheden zorgen bij de bloesem letterlijk en bij een mensenleven figuurlijk voor de duur van de bloeitijd. De ene bloesemsoort zal korter stralen dan de andere en het is heel belangrijk met volle teugen te genieten van de bloeiperiode.

In alle 3 de tekeningen is achteraf zo enorm veel te herkennen wat ik er niet bewust in stopte. Een aantal opvallende onderdeeltjes: Het water voor de stroming van energy. In de eerste het kader links langs de kant, de 2e het kader ergens in t midden en de 3e dus rechts langs de kant. Een verschuiving…. En dat is OK!!! Op zoek naar balans. En dat wordt dan dus tekening nr 4… de balans.
Met in de levensboom natuurlijk Goddess aanwezig in de kern (zo ook in mijn kern) Tussen maan en zon en omringd door al die totemdieren die een rol speelden deze weken. Walvis, Octopus, vlinder, Zeester, Phoenix, (Kersen)bloesem, Kolibrie. Met snake die de eeuwige circel in stand houd. De naam ouroboros komt uit het Oudgrieks οὐροβόρος en betekent staart-eter. … Het is een afbeelding van een slang die in zijn eigen staart bijt (deze opeet) en op die manier een eeuwige cirkel vormt. Het symboliseert de cyclische aard van de natuur, het eeuwige terugkeren en de eenheid van alles

Over drenkelingen en reddingsacties

Ik ben weer in USA. En dus moest iedereen aan boord door de immigration procedure. Dat kon tot wel 6 uur duren was verteld. En terwijl men de procedure netjes opvolgde had het personeel een oefening, zo werd omgeroepen.
Nadat ik imigration doorlopen had zag ik buiten een van onze reddingsbootjes dobberen. Die waren met hun oefening bezig zo begreep ik natuurlijk en ging e.e.a eens op mn gemak af staan kijken. Oeffgf daar ging een deel van de oefening toch anders dan gepland…. drenkeling te waterrrrr!!! Oeffgf alleen z’n helm is nog zichtbaar. Meteen werd een reddingsactie te water uitgezet En de drenkeling met een haak weer binnen gehaald. Haha, gelukkig dat de helm een zwembrevet had 😉 Daarna werd de rest van de oefening voortgezet.. hilarisch

Zomaar een dag aan boord van de Meraviglia

Ik kijk naar een vogeltje wat t vuur uit zo’n denkbeeldige sloffen vliegt net naast ons schip ter hoogte van  de 18e verdieping waar ik achter op het zonnedek zit. In het zonnetje van toch nog 16 graden zit ik te tekenen en schrijf ik mijn stukje van vandaag. Het is een zeedag en op de ligbedden rond een leeg zwembad liggen  mensen onder n dekentje ook te genieten van t zonnetje. Dit plekje op t achterdek is een van de rustigste wat er te vinden is.

  1. Het is overal erg druk nu iedereen zo zijn zeedag – vermaak zoekt. Het spelen van spelletjes is veruit de populairste bezigheid. En daar wordt ruim in voorzien met stapels aan kaartendecks maar ook de diverse bordspellen liggen in dozen hoog opgestapeld om uit te kiezen. Het zijn de 65plussers die massaal kiezen voor de kaarten, maar ik zie ook een groep jongelui die een of andere digitale versie van een escaperoom spelen. Een van de obers in die bar is wel ERG betrokken bij hun game, haha. Hij krijgt dus uiteindelijk ook een veeg uit de pan van zijn leidinggevende.
    Als je aan een cruise denkt, denk je vast ook aan series als “loveboat” en dat is het voor een aantal gasten zekerrrrr ook!!! Zo was er dus een jongeman die in de lobby op 1 knie ging en zijn meisje ten huwelijk vroeg, met ring en al, tranen  alom♡. Het zijn vooral jonge stelletje en jonge ouders met hun kleintje waar de verliefdheid van afstraalt. Die vallen niet zo op omdat het aan het verwachtingspatroon voldoet  haha. Een enkel 65+ stel die je hand in hand ziet zitten,  waar het genieten  van af te lezen is. En die een kus delen, zonder woorden zo hun geluksmomentjes delend. Dat zijn de dingen om met een warme glimlach naar te kijken en mee te nemen in de herinnering. Maar het is zeker niet alleen rozengeur en maneschijn hier aan boord hoor……. Want er wordt wat af gekibbeld  hier zeg!!! Jeetje mina wat een gal er soms gespuugd wordt,  en de blikken die kunnen doden, de verwensingen die hardop uitgesproken worden, Oeffff. Maar het schip is groot genoeg dat ieder zijns weegs kan gaan. Nee….. dat doen wij gelukkig als newly divorced anders ????
    Zo eerst maar eens samen gaan eten want er staat weer een enorm buffet klaar op de 1e verdieping. Meters en meters aan foooooddddd. Als je hier niets naar je wens kan vinden is er echt iets mis met je hoor. Het lukt zelfs mij hier Emmy-proof te eten!!! Zo staat er bijna 24/7 wel iets te eten klaar. En naast dat enorme buffet kun je ook aanschuiven aan een jou toebedeelde tafel in een van de 3 restaurants. Of je betaalt iets bij en gaat in een speciality  dineren, japans, steak of tapazzz.
    Het gaat op zo’n groot schip natuurlijk op vele manieren om veiligheid. Zo heb je als je nieuw aan boord komt de verplichting een life-safe-instruction te volgen, en hebben we voor morgen al een volgnummer gekregen om imigrations veilig te doorlopen om de USA opnieuw te mogen betreden. Toch zagen we dat ondanks alle veiligheidsmaatregelen, waarschuwing bordjes etc het toch nog mis kan gaan. Bij het buffet had een jonge dame de vloer gewijd waar men zojuist iets geknoeid had. Netjes een geel waarschuwingsbord erbij gezet meteen natuurlijk……. En toen kwam iemand met een aantal strepen (leidinggevende enzo) die e.e.a aan het controleren was langs en ging volledig onderuit. Met een enorme klap eindigde zijn halve salto schuifpartij met zijn hoofd tegen een pilaar. Wow. .. dan schrik je wel hoor. Geen bloed, geen gewonden…. Maar zo bleek later…. Wel een gat in die pilaar dus. Zou dat zijn wat ze bedoelen met ergens een hard hoofd in hebben? 😉 Ik denk niet dat de arme man nog veel gecontroleerd heeft de rest van de dag.
    Misschien zag je gisteren de foto en video reportage al van het theater….. ook dat wordt groots aangepakt met 3 podia en diverse voorstellingen met cocktail,  diner etc etc teveel om op te noemen dus ga ik het hier bij laten…. En geef je het advies…. Lijkt het je wat, dat cruisen? Stel het dan niet langer uit als iets wat niet haalbaar en/of betaalbaar zou zijn. Zoek een aanbieding en GA!!!!