Sacred Path of the Goddess – Perpetual Diary by Tiana

De afgelopen weken was mijn thema ( vanuit de hapto sessies) de dingen kunnen “laten”. Met andere woorden; de ogen gewoon even sluiten voor iets, niet voor alles een oplossing willen of moeten zoeken, niet altijd zo hard werken, ook niet aan mezelf. Gewoon de dinge LATEN dus en verblijven in het NU met wat IS. Loslaten dus ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat soms echt verrekte moeilijk vond en nog zal blijven vinden hoor!!! Maar zo bewust daar van uit gaan heeft me zeker wel geholpen te ontdekken wat het voor me kan doen. Toch merkte ik ook op dat de scheidslijn ERG dun kan zijn.
Wat ik daar mee bedoel? Ik zal proberen dat uit te leggen.

In december en Januari merkte ik steeds duidelijker dat het niet goed met me ging. Ik was moe, had last van mijn lijf en kon het maar nauwelijks opbrengen iets te doen voor mezelf, want na het werken was mijn energy domweg OP. Het was geen kwestie van een keuze iets niet of wel te doen en gewoon de boel de boel te laten. Ik kon niet anders. En dus bleef t vaak bij een voornemen tot… ,de wens om…, en soms kwam ik zelfs niet eens tot de wens ….. Ik stelde voornemens bij of zelfs helemaal uit. Ik kwam niet verder dan domweg alles gewoon maar te “laten”. Ook de pijn en last van mijn lijf dus.
NU heb ik wel de energy en handel ik vanuit die keuze dingen te “laten”. Maar merkte ik de afgelopen week dat ongemerkt dat andere soort “laten “mee sijpelde en er soms ongemerkt mee door glipt.  Nam ik me voor, stelde ik uit en werd ik boos op mezelf toen het me helder werd wat me gebeurde. Met vervolgens het inzicht dat boos op mezelf worden niet helpt, dat ik ook dat mag vaststellen en vervolgens mag “laten”. Zelfs de pijn in mijn lijf die al weken weg was, kwam weer terug maar ging niet weg door de dingen te “laten”…….

Ook ontdekte ik dat de dingen “laten” het makkelijkste is als ik dicht bij mezelf kan blijven, meer naar binnen gericht dan naar buiten. En al mijmerend daarover ging ik op zoek naar hulpmiddelen om bij mezelf te blijven. Behalve mijn creatieve uitingen herinnerde ik me ook de periode waarin ik de maanfases volgde en daar de bijbehorende godinnen bij ontdekte. Dat was een mooi en intens proces!! In en met mezelf <3 het is dan ook beslist geen toeval dat ik enkele dagen geleden op t pad kwam van Tiana Art , een bijzonder mens uit Glastonbury  met haar bedrijfje Goddess Temple Gifts, Ongelooflijk geïnspireerd raakte door haar ART en na mailcontact met haar zelfs ook haar diary nog kon bestellen; Sacred Path of the Goddess Perpetual Diary. Een van de allerlaatste exemplaren.  Ik kijk er naar uit om met hulp van dit pad op weer een nieuwe manier de dingen in mezelf te ontdekken. Je gaat er vast nog een en ander over lezen 😉

Vanavond keek ik ook naar een soort van docu; INNSAEI – THE POWER OF INTUITION
Insaei is een heel oud IJslands woord met meerdere betekenissen.
Het kan “de zee binnenin” betekenen, wat onze innerlijke wereld is zonder grenzen of kaders, een constant bewegende wereld van visie, gevoelens en verbeeldingskracht die geen woorden bevat.
Het kan betekenen “binnenin zien”, wat betekent dat je jezelf kent en dat je jezelf goed genoeg kent om jezelf in andermans schoenen te kunnen zetten.
En het kan betekenen “van binnen naar buiten kijken”, wat betekent dat je een sterk innerlijk kompas hebt om je weg te vinden in onze steeds veranderende wereld.
De film gaat over een zoektocht naar de kunst om contact te maken met je innerlijk in de wereld en onze maatschappij van nu. Er wordt gesproken over intuïtie en hoe dit ons mensen verbind vanuit dat innerlijk.

Deze film vertelt me hoe intuitie werkt bij de manier waarop we onze hersenen gebruiken. Intuitie betekent je hele brein laten vloeien. We zien de linkerhelft vaak als de logische kant van de hersenen. Maar intuitie is vaak gebaseerd op ervaring. Alle levenservaring die we hebben, die steeds groter  wordt. Dat is dus de rechter hersenhelft.  Maar als je los laat en je creativiteit een kans geeft, kun je creatief denken over de wereld en hoe je die ziet. Je kunt compleet verschillende  gedachten nemen en die samenvoegen tot een volledig nieuw geheel. Daar komen grote beslissingen en goeie ideeën van.
Als ik verder wil komen vanuit oude problemen, oude patronen etc moet ik dus niet hetzelfde blijven handelen en reageren maar terug naar mijn intuitief voelen, ervaren en handelen.

En ik denk dat het pad in het boek van Tiana me daarbij gaat helpen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *