Wie niet sterk is moet slim zijn…

Ik ben een vrouw ZONDER spierballen. En dus ga ik altijd uit van “wie niet sterk is moet slim zijn”!!!

Ik maak graag plannetjes en zoek de meest creatieve oplossingen als ik het ff niet voor elkaar krijg.

Want tja….. wat moet je met een dak waar je meteen al iets heeeel anders in gezien hebt he!!!

Ik besloot jullie hulp als mijn FB volgers in te roepen en zette ook een oproepje in een groep voor woontips. Ik heb de wijsheid NIET in pacht en dus omschreef ik mijn “probleem”. Oprecht benieuwd naar handige klusserstips. Want ik ben er echt van overtuigd dat voor elke klus een makkelijke manier is….. Toch bleek vandaag dat er slechts 1 kenner onder al die lezers zat die me die ene slimme tip kon geven. Alle anderen hadden oplossingen vanuit lompe krachts-handelingen zal ik maar zeggen, Breekijzers, klauwhamers, Ijzerzaagjes, tangen en meerrrrrrr

Die ene tip dus….. bracht niet eens meteen de oplossing hoor!!!!

Maarrrrr ik kon er mee verder op mijn “puzzelpad”.

John Smit

Ja k zie het al hier moet je een speciale “spijkerbit” voor hebben. Die verkopen ze in de betere bouwmarkt. Past gewoon in je makita. Dat is opzich wel fijn

KIJK …. DAT is dus wat ik bedoel, je moet je gereedschap VOOR je laten werken!!! Haha, ik liep alle goeie en minder goeie bouwmarkten af in een straal van 15 km rondom mijn huis…… NIETS te vinden als slechts verbaasde gezichten, hahahah Maaarrrrr ik geef niet zomaar op he……. Een slimme meid is overal op voor bereid ???? Ik vond dan wel geen winkel met zo’n spijkersbitje… ik vond online wel een aantal omschrijvingen er van. En door maar gewoon door te blijven klikken kwam ik uiteindelijk op Wish tegen wat dus een spijkerbitje nu is!!! Normaal ben ik niet zo’n voorstander van de chinese groothandels…. Maar in DIT geval ga ik waarschijnlijk toch overstag.

IK stond zojuist weer voor mijn dakje om in gedachte met boor en bitje aan de sloop te beginnen. En na het slopen komt het creëren in Ere. Ik ga zelfs de spijkergaten in de balken slim gebruiken. Van een oud tentje ga ik het tentdoek als in en uitschuifbare zonwering. Met touwen door ogen. En in de spijkergaten passen vast en zeker mooi haakjes waar dat geheel aan opgehangen kan worden!!!

Zie je het al voor je?? Nee??? IK WEL 😉 Zomerprojectje!!! Komt goed!!!

De laatste loodjes…. En ja…. Ze wegen spreekwoordelijk ZWAAR

Mijn spieren reageren  loodzwaar met alle gevolgen van dien. Ik zal je de details besparen… oeffff

Vandaag kon mijn fysio daar gelukkig wel e.e.a in betekenen al voelde dat niet echt heel fijn op de pijnbank bij hem, nog een OEFFF. Hij gaf me een goed advies wat ik meteen opgepakt en uitgerold heb natuurlijk. Morgen een extra sessie acupunctuur en vrijdag nog een keertje Fysio massage. Het zijn echt fantastische hulpverleners die samen met mij het onderste uit de kan weten te halen in de loop naar mijn verhuizing. Mijn eigen plekje, mijn Zen rustpunt wat ik daar kan en mag gaan creëren!! DE plek waar vrienden mij kunnen ontmoeten in verbinding maar waar ik ook als dat gewenst is de wereld buiten kan sluiten.

En ja…… de laatste loodjes zijn dus LOODzwaar……

Maar OEFFFF wat zal ik me op enig moment op dat nieuwe plekje vederlicht mogen gaan voelen!!!! En JAAA ik weet wat ik in het verschiet heb liggen. Ik kijk terug op 2 zware jaren…. Met het einde van een zwervende periode in zicht. Al bracht het afgelopen jaar bij de familie Linders wel al veel vreugde ook. Klein maar fijn waar ik kon en mocht wonen ja.

En wat heb ik naast mijn eigen traject veel geleerd van de wereldwijde maatschappelijke situatie!!!! Wat heb ik een boel enorm mooie nieuwe mensen leren kennen zeg!!!!! En niet alleen nieuwe… Nee Joh…. Er kwam zelfs een oud buurjongetje langs die allang geen jongetje meer is natuurlijk maar waar ik wonderlijke overeenkomsten mee lijk te hebben ook….. over licht enzo gesproken, hahah

Voor nu geniet ik deze avond nog even van muziek in mijn oren…. Nee geen klosje leeggehaakt vandaag!!! Unalome en lotus halverwege dus ja (1.25m)…… zeker nog ruimte voor Ohm ook in dit ligbeddek.

Welterusten voor vandaag, morgen weer een nieuwe dag!!!!

Lotus, Unalome en meerrrrrr

Na het haken van het YinYang patroon voor op mijn ligbed buiten ging in intuïtief verder en koos na wat watergolfjes voor de lotusbloem met eronder een Unalome. Nu ik daar mee bezig ben was ik wel weer benieuwd naar wat met dan aan betekenis daar aan toeschrijft. Ik zocht het op. WOWwwww en wat MOOIIII weer en hoe passend ook!!! Mijn ZEN hoekje buiten deze zomer wordt echt heeeeelllll bijzonderrrr

Voor nu heb ik weer een klosje leeggehaakt. Net over de helft, 105 cm…..Morgen verder!!!

De lotusbloem verwerkt in het Unalome teken symboliseert het overwinnen van de tegenslagen op weg naar perfectie

Unalome

Dit symbool representeert wijsheid in het pad naar verlichting. Het heeft zijn oorsprong in het Hindoeïsme, waar de vorm en betekenis sterk lijkt op het derde oog van de god Shiva. De spiraal staat voor het begin van het pad. De vouw of de knoop staat voor de uitdagingen en de rechte lijn staat voor de directe route naar nirvana, oftewel verlichting.

 

Lotus

De lotusbloem is een waterplant die in moerasachtige gebieden groeit. Uit het donkere, drassige water groeit een prachtige bloem. Allereerst staat de lotusbloem daarom symbool voor schoonheid en zuiverheid. Tijdens de bloei sluit de lotus zich ’s avonds om zich de volgende ochtend weer fris en fruitig te kunnen openen. Hierdoor representeert de bloem de eeuwige vernieuwing van het leven, nieuwe kansen en een nieuw begin. En dat is nog niet alles! De groei van de plant, zoals hierboven beschreven, wordt vaak gekoppeld aan een spirituele, mentale of emotionele groei. Op dezelfde manier waarop de plant uit het donkere, vieze water omhoog groeit, kan deze symbool staan voor het doormaken en overwinnen van een moeilijke periode in iemands leven.

 

 

Leeuw en leeuwin in balans

Het is zo’n 3 jaar geleden toen in mij het proces begon om mijn innerlijke leeuw sterker te maken.

De leeuwin heeft er altijd wel gezeten en was uiterst krachtig en voor de duvel niet bang….. als het om mijn kinderen ging…… Moest er iets gebeuren of veranderen voor hen?? Dan beeti k me daar in vast en liet NIET meer los. Het was de leeuwin van de moederkracht. Toen mijn boys volwassen waren liet de leeuwin af en toe van zich horen als het om mijn kleindochter ging.

Zoals ik hierboven al schreef was het zo’n 3 jaar geleden dat ik de leeuwenkracht ontdekte. En ik merkte dat deze mannelijke kracht er oook mocht zijn maar wel in balans moest komen met de leeuwin.  Voor zichtig taste ik deze nieuw ontdekte kracht af, voelde in en gaf er uiting aan via de creatieve energy. En ik maakte deze pasteltekening.

Wie had toen kunnen bedenken hoe ongelooflijk belangrijk het zou zijn de juiste balans te ontdekken tussen dat mannelijke en vrouwelijke aan kracht. Maar het is me gelukt… soms heb ik het in balans ???? Ik ben Hier en NU als leeuw om te zorgen voor de leeuwin in mij en ik laat me NIET wegsturen!!!!!!

Nieuwe ronden nieuwe kansen <3

Een paar jaar geleden kocht ik een tuin-boedha. Voor buiten dus….. Nu ik ga verhuizen wil ik hem graag meenemen als ik hem op kan knappen. Door weer en wind is er wat slijtage. Ik vermoed dat het een gietsel van beton is.

Dus ik vroeg me af waarmee zou ik hem kunnen behandelen, schilderen zodat ie nog wat jaartjes meekan???

Voor nieuwe rondes en nieuwe kansen!!! Eerst maar eens voorbehandelen. Want dat is belangrijk zeggen de kenners ♡

Vandaag dus alles in de primer en het prachtige hoofd een 1e laag betonverf. Met iedere streek die ik zette voelde ik mijn liefde via de kwast overvloeien. Wowww wat een mooie ervaring weer dit zoooo bewust te mogen voelen ♡