Als een vis in het water

 

Een paar grote heldere regenboogforellen ogen kijken me aan….. Hmmm Ze lijken me te vragen iets fantastisch van ze te maken zodat ze niet voor niets in die netten terecht zijn gekomen en dat met de dood moesten bekopen. Ze waren zo fijn met elkaar op avontuur vertellen die ogen me ook, ze genoten samen van vrijheid in de wijde wateren. Tja…… idd…… ik kan me helemaal voorstellen hoe ze zich gevoeld moeten hebben. Eerst die vrijheid en dan dat fuik wat zich sluit, gevangen. Ik denk terug aan mijn eigen avonturen, Italie….. Hongarije …..om er slechts 2 te noemen he , hahaha.. Ik snuffel in wat recepten…. Op zoek naar passende Keto avonturen. En JAAAAA ik vind 2 recepten die ik kan matchen!!! Deze 2 schoonheden gaan omgetoverd worden in een Italiaans en Hongaars avontuur voor de smaakpapillen!!!

Ik spoel ze eerst lang af onder koud stromend water zodat ze daar nog een keer van kunnen genieten ???? Ze komen eerst op smaak met rode pesto in hun buikjes. Na een kwartiertje spoel ik die er weer uit. Ik vul de buikjes met een mengel van allerlei bijzondere paddenstoelen en verse kruiden uit mijn tuintje ( rozemarijn, 2 soorten tijm en een beetje dille). Als dat gaar gebakken is in mijn zelfgemaakte kruidenolie voeg ik een theelepel rode pesto toe. Liefdevol dep ik mijn vissenvriendjes nog een keertje droog en smeer ze in met de kruidenolie.  Ik vul de buikjes en in de ovenschaal zorg ik dat ze elkaar een laatste vissenzoen kunnen geven. Limoentjes en dille als kroon op het prinsessenwerk. Je zou bijna denken dat ik ze in die andere dimensie in de echt verbind he <3

Terwijl het  paar in de oven ligt eet ik een voorgerecht. Kipstukjes met paddenstoelen, langzaam gegaard in een gevaarlijk lekker sausje ( Biologische notenpasta, scheutje suikervrije chilisaus, bloepje lactofree room en een beetje oystersauas als ketjap vervanger. Oeffff ja…..  Dit klinkt dis ECHT NIET als een dieet toch???? Dit is culinair genieten!!!

keto focaccia

Oeffffff Ik heb mezelf vandaag overtroffen!!!!

Met het WE<3LowCarb meel van Bakker Gerard uit Horst bakte ik vandaag een heuse foccasia. Met een verse kruidenolie . DE basis olie extra Vierge handgeperst in Griekenland, verse tuinkruiden zoals tijm, oregano, bosui, knofllook en een restje oudekaas-tomaat tapenade, Toen de olie klaar stond en op smaak kon komen maakte ik het deeg. Door het meel van bakker Gerard gingen 3 eieren, een lepelbakpoeder en allerlei koelkastrestjes roomkaas en geraspte mozzarella, even in de magnetron om het smeuïg te maken. Het deegje was net iets TE plakkerig en dus strooide ik er nog wat amandelmeel over. Het platgestreken deegje ging in de bakvorm en ik maakte er wat kuiltjes in, de bovenkant bestreek ik met mijn kruidige oliemengsel. Half uurtje op 180 en voila!!!!!!

Helemaal Keto!!!!! En om de vingers bij af te likken zooooooo lekkerrrrrr

We <3 Low Carb

Er was eens een bakker…… ja ik kende deze bakker al langer… maar DAT is een ander verhaal ????

Maar deze bakker heeft dus een wel heeeel bijzonder product.  We <3 Low Carb

En naast de pizzabodems, broodjes, brood, pitabroodjes en zelfs afbakbrood en nog veeeelllll meer gaat het in de basis om het meel wat hij gebruikt en verkoopt. Hij kreeg het recept uit Zuid Afrika en is de enige in Europa die er iets mee doet voor de gezondheid van iedereen die low Carb of een keto lifestyle heeft. Zijn meel bestaat uit een menging van zonnebloempitten, sesamzaad,  macadamia noten en\of amandelen, zout, erythtritol, plantaardige gist, lijnzaad, maanzaad. Er zitten wat gluten in vanuit het gebruik van haver.

En ik ga er deze week mee bakken!!!!

Ik ga een overheerlijk noten en zadenbroodje proberen te bakken waar ik vervolgens op geroosterde plakjes van slechts3 gram koolhydraten dan lekker DIK de oude kaas of kaassalades ga smeren, jammie!!!!

Oefffff Wordt vast een van mijn favorieten!!!!

Home

In de voetsporen van…….

Vandaag trad ik in de voetsporen van een hele lieve collega. Een collega die me wekelijks op kantoor komt helpen met de stapels werk die er vaak liggen. Maar nog veeeeel belangrijker, de verhalen en ervaringen die we te delen hebben. Want Wowwwwww wat lijken we op elkaar!!! Ondanks het generatie verschil, want we hadden moeder en dochter kunnen zijn!!! Afgelopen week mocht ik haar kindertjes leren kennen en jaaaaaa dat gaf een WAARRRRRLIJK oma gevoel. De spontane knuffels die de kids van me vroegen, samen spelen en meerrrrrr. LOVE IT <3

Maar goed…. Over die voetsporen dus he…… Een van de dingen die we dus delen is onze tandartsenangst. Iets wat ik opliep in de jaren 70 met wat men destijds de schooltandarts noemde…… en waar ik echt jaren en jaren tegen geknokt heb en dus TOCH ging 3x per jaar, onder het mom van GOED voor mezelf zorgen……. Totdat Corona kwam….. die strooide roet in mijn eten…. Ik maakte PAS OP DE PLAATS en ging NIET meer door de nog meer bizarre maatregelen die ook daar ingevoerd werden. IPV 3 a 4 keer per jaar was ik nu dus al 1,5 jaar NIET meer geweest. En zoals bij alles wat moeilijk of spannend is… hoe langer je wacht, hoe hoger de drempel….

Tja en toen was daar dus die soulsister , die collega die me vertelde over haar angst en haar tandarts hier in dit andere dorp waar we werken. En ik dacht….. OK…. Als ZIJ dat kan en durft en we lijken ZOOOOveel op elkaar, dan kan ik daar ook wel naar toe!!!! Het toeval wil dat de fysio waar ik wekelijks naar toe ga in hetzelfde gebouw zit en ik heb dus de afgelopen 4 weken echt voor de deur gestaan beneden om naar binnen te gaan….. Vandaag lukte het me!!!!!!! En ik heb meteen een afspraak gemaakt. Maandagochtend, als 1e, geen ruimte voor smoesjes, excuses etc etc…..

Wowwwww wat ben ik trots op mezelf dat ik in de voetsporen van die mooie krachtige jonge vrouw durfde te stappen vandaag!!!!

En om mezelf te belonen maakte ik een prachtige wandeling door winterwonderland en legde een paar andere sporen vast op de gevoelige plaat…. Gewoon om in beeld te brengen dat je soms heeeeel veel keuzes hebt, je hoeft alleen maar het juiste spoor te vinden en te volgen ????