Vogels…

Deze week lijkt het wel alsof mijn persoonlijke thema VOGELS is. …..

Om te beginnen “zo vrij als n vogel”,  heerlijk vakantie, in mijn upie, doen wat ik graag doe… fietsen! De vogel is gevlogen. …

En zondag precies aan het begin van mijn happen en Trappen route lag daar op mijn pad, nou ja net er naast dus, Patrijs. Ik zag vanaf mijn fietspad hoe Patrijs op de rechterweghelft lag. Ik stapte af omdat ik wilde voorkomen dat ze finaal plat gereden zou worden. Ik raapte haar op. Ja ze was idd dood. Slap hing ze in mijn handen. Meenemen kon deze keer echt niet. Ja in mij hart natuurlijk wel. Ik spreidde haar vleugels uit langs haar lichaam en legde haar in het gras naast het fietspad. Ze was prachtig gekleurd in strepen van bruintinten. Ik heb haar iig behoed voor een platgetreden en vermorzeld heengaan.  Als ik thuis kom op mijn logeeradres zoek ik natuurlijk de betekenis op. En Tja…die sluit aan op eerdere droombelevingen met een ontmoeting en vluchtige kus, een kus vanuit een andere dimensie.

Patrijs

De patrijs kondigt een ontmoeting aan met iemand. Mede daardoor zult u een geheel nieuw en verrassend gevoel ervaren. Ook zult u uiting geven aan een wens of verlangen. U ziet alles weer vanaf de vrolijke en positieve kant en dat maakt dat u hoopvol gestemd zult zijn. Met nieuwe energie maakt u meteen weer nieuwe plannen.

Terug op mijn logeer adres werk ik verder aan mijn sculpture, ….. vogel  En ik geniet nog even na van het laatste zonnetje voor ze achter het dak zakt en de avond echt inzet. Een heerlijk plekje onder oude bomen waar vogels af en aan vliegen en volgens mij een duivenpaar hun nest heeft. En op dat heerlijke plekje laat een kleine vogel een natte veeg vallen die precies op mijn voorhoofd en bril valt. … op je kop laten schijten….. waar zou dat voor staan bedenk ik me? En ik hoor “Ze” daarboven lachen.

Ik zoek het op en lees dat het om een Vlaamse variant gaat. kop, niet op uwe ~ laten schijten (uitdr.) Zich niet laten doen, je niet op je kop laten zitten, met je laten sollen. Ge moet geen ruzie maken, maar ge moet nu ook weer niet op uwe kop laten schijten, hè.

Met al mijn fietstochten van afgelopen half jaar had ik het al aan zien komen, de 3000 km kwam in zicht. En dus nam ik me voor een poging te doen dit toch best noemenswaardige resultaat te bekronen op een bijzondere plek. Een heel klein stukje de afsluitdijk op ligt een klein eilandje met een mini natuurgebied.  Geheel zonder toeristen kon ik daar even alleen zijn.  Met maandag ruim 3000 km weggetrapt op deze fiets blikte ik even in alle rust terug. ….. Wat is er weer veel gebeurd in 6 maanden tijd,  tijd die omgevlogen is! IK VOEL ME VRIJ, vrij als een vogel.  Ondanks de beperkingen van mijn lijf heb ik toch maar ff 3000 km gefietst! En ik ben er nog niet want ik fiets zo meteen weer verder! OP avontuur  natuurlijk.

Een middag op het water met Johanna II was meer dan 1 vogel in de hand En vele vogels in de lucht , maar wat ik nooit gedacht had werd dat overtroffen door de smid van Medemblik. Daar voelde ik me de vlinder tussen alle fladderend vogels die je maar kan bedenken en bleek mijn droom niet alleen in de andere dimensie te bestaan.

Ik doe geen poging dit in woorden te vatten, daarvoor was het te mooi en bijzonder en zouden woorden tekort schieten….

Met mijn knoop stevig in ijzer gevat ga ik weer op pad.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *