Salisbury, Stonehenge en Woodhenge

Een bijzonder bezoek aan Salisbury en omgeving met onze chauffeur Vic. Het werd een bijzondere en mooie dag waarbij we niet alleen Stonehenge bezochten.

We gingen al vroeg de deur uit om op tijd de treinen te halen die ons naar Salisbury zouden brengen vanuit London waar we dan om 9.15 aan zouden komen. Op het station aangekomen bleek er geen trein te gaan i.v.m. werkzaamheden t hele weekend.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik overspoeld werd door vertrouwen;” t komt goed” Ook leek t wel of we getest werden of we wel ECHT daarheen wilden….. ( IK wel …..!! ?) Na t kopen van toch maar weer een paar dagkaarten metro zijn we naar een ander treinstation gegaan op advies van een medewerker van de trein/metro. Maar dit klopte niet en we moesten naar weer een ander station! Al met al zag ik de spanning bij mijn medereizigers stijgen en hun humeur dalen, en ik die alleen maar bleef denken, dat komt wel goed!!! Duidelijk was wel al dat we niet op de afgesproken tijd aan zouden komen maar een uur later. En ik had het telefoon nummer van onze chauffeur voor die dag, Vic Jones niet bij me…..Ik heb 2 mensen in Nederland gebeld om even voor me te googelen en t telefoonnummer aan me te SMSen van de taxi van Vic Jones. Je gelooft t niet!!! Ze konden t geen van beide vinden op internet!! Ik kon dus niet bellen en dacht weer… t komt wel goed! Heb t thuisfront laten weten niet verder te zoeken. Eenmaal aangekomen bleek ook dat de beste man gewoon ruim een uur had staan wachten!!!

Het werd een geweldige dag zonder grote bijzonderheden. We hebben van alles gezien en ook gehoord over de folklore en geschiedenis. Super leuk!!! Zo hoorden we dat de paarden in de kalkhellingen jaarlijks schoongemaakt worden door mensen met taakstraffen 🙂

In Avebury heb ik toch nog wichelroedes kunnen kopen ( die ik in t vliegtuig niet mee had kunnen nemen) en buiten kwam ik een man tegen die er ook mee rondliep. Hij wees me waar de ley-lijnen precies liepen. Maar dat heb je niet echt nodig daar hoor!! Jeetje wat een energie!!!

Ook Stonehenge heeft veel energie, maar dan anders! De offersteen in het midden was heel sterk! O ja, we waren ook nog heel even op Woodhenge. Daar ligt in t midden een klein kind begraven waar t graf gekenmerkt is. Met de pendel ben ik even gaan voelen en vroeg of t kind geofferd/vermoord was. NEE dus. Het is er begraven om het te EREN!!! Wat dat ook mag betekenen! 🙂

Al met al dus veel energie maar geen hele extreme spirituele ervaringen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *