Lux et Terra, de Zonnetempel Lierop, Brabant, Nederland

 

Info: http://www.lux-et-terra.nl/home.html

Het zonnetje scheen vanmorgen heerlijk toen ik met de auto op weg gingen naar Lierop. Dankzij het kiezen van de kortste route van MarieMarie was het een heerlijke rit die via via door groene laantjes , leuke volkswijken en mooie weggetjes liep. Ruim voor de middag kwam ik aan bij het “landgoed” Lux et Terra waar niet alleen het atelier van Lucien van de Eerden ligt en volop ruimte voor kunstenaars uit de wijde omtrek om hun beeldhouwwerken te komen creëren, ook ligt er oa een hele mooie grote Zonnetempel. En dat was voor mij de voornaamste reden van dit bezoek vandaag. Terwijl ik over de slingerpaadjes lang hardwerkende kunstenaars liepen, hier en daar een praatje maakte en me langzaam zo onderdompelde in de energy van het landgoed, kwam ik aan bij het atelier in het midden ongeveer van het terrein. Lucien was er nog even niet en dus liep ik door via een zijpad naar een ander gedeelte van het landgoed en zag toen in het groen verscholen de zonnetempel liggen. Door het hoge en nog vochtige gras liep ik naar de tempel toe. Langzaam wandelende ik langs de rondingen van de diverse gedeeltes tot aan het pad naar de ingang van de tempel. WOW daar voelde ik hoe de energy naar me toe kwam golven vanuit t labyrint wat daar binnen lag. De rondingen verder volgend kwam ik aan bij een brede tap die me naar een groot plateau bracht. Bovenop de dat plateau was een ander trapje waardoor je Nog een niveau hoger kon komen. Voorzichtig liep ik ook dat trapje op en voelde hoe de trillingen in mij zich verhoogden. Boven aangekomen leek t wel alsof ik op een massieve muur stuitte. Verder dan de rand kon ik daardoor het plateau niet betreden en dus ging ik op de rand zitten met mn voeten op de traptreden om eens goed te “voelen” wat dit allemaal met me deed. Een sterk mannelijke energy die heel hoog was in trilling voelde ik om me heen en ook door me heen gaan. Ik werd er zo wiebelig van dat ik de trap af alleen op mn billen aandurfde treetje voor treetje. Weer terug op het midden plateau keek ik nog eens goed om me heen en zag verschillende patronen en symbolen ingelegd in de stenen.

Aan de ene kant een vlak verdeeld in 3 grote vierkanten met centraal het zonsymbool. Aan de andere kant een vierkant met een zonnesymbool en eromheen 4 halve zonnen aan iedere zijde 1. Met de wichel aan de wandel leverde leuke en vooral duidelijke verschillen op die er op neer kwamen dat de zon centraal de tegenpool energie was van wat er omheen gelegd was. De zon centraal voelde als een wervelwindje omhoog en de energie eromheen sterk omlaag trekkend en aardend. Bij de zon met de 4 halve zonnen eromheen bleek dat t links om lopen of rechtsom lopen nog een dimensie toevoegde.

De tempel zo verkennend en voelend ontdekte ik naast t plateau nog vele onverwachte dingen, trapjes, hoekjes, minivijvertjes, ingelegde symbolen etc etc. Uiteindelijk kwam ik weer aan bij de ingang van de tempel ( The Inner Circle) en wist ik dat t tijd was om het labyrint te gaan lopen. . Ik zal niet verder uitweiden over wat deze reis op het labyrint me verder aan inzichten bracht….. Ik heb het tot uitdrukking gebracht in de 2 foto’s met de tekst erbij zoals je hieronder zult zien. “Met het kiezen van je positie, bepaal je je perspectief”.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *