Kakus grotten Mechernich-Dreimühlen, Duitsland

 

Info: http://www.eifelinfo.nl/grotten-in-de-eifel-de-kakushohle-bij-eiserfey/

Waar is het beter toeven dan in bos en grotten met warm zomer weer!

Vandaag was ik in een prachtig natuurgebied in Mechernich-Dreimühlen, Duitsland waar de Kakusgrotten te vinden zijn, verscholen in de bossen. Bereikbaar gemaakt met vele trappen, soms gehouwen uit de rots of aangelegd, met een veilige reling erlangs.

Terwijl ik het bospad opliep zag ik de 20 meters hoge steile rotswand tussen de boomtoppen opdoemen. De verrassing en mijn kleine avontuur begonnen pas echt toen het bospad mij om de rots heen leidde naar de ingang van de grot. Een enorme boom die versmolten leek met de rots naast de ingang van de grot vulde mijn blikveld. Voorzichtig legde ik mijn handen op boomstam en rots en voelde hoe in golven de energy door me heen ging. Alles tintelde en heel even, in een flits zag ik mezelf daar staan met een kring druïden om me heen. Je moet weten dat ik me voorgenomen had drummetje, flute, wichels etc etc mee te nemen, maar was deze dus vergeten. Op dat moment wist en voelde ik dus ook dat het prima was om er gewoon te ZIJN…… Voorzichtig liet ik de boom en rots weer los en stond even beduusd om me heen te kijken, onder de indruk van wat ik zojuist gevoeld had.

Langzaam liep ik daarna de grot in en voelde al bij de eerste stap hoe de koelte me omarmde. Binnen hing een hele zachte energy, aards ( versterkt door de geur van mos en bladeren), maar enorm sterk. Wat sloot deze energy mooi aan bij de rotsboom buiten. Het was een feest om daar in die grot te staan temidden van het spel van licht door zonnestralen die door de diverse spelonken binnen vielen. Met de dansende glimmertjes die meegolfden op de lichtstralen. Ik keek op mn gemak om me heen en genoot!! Ik klauterde hier en daar voorzicht wat omhoog om in een volgende kamer alles net vanuit n andere hoek te bekijken. Via een andere opening verliet ik deze 1e grot en liep over het bospad verder rondom de rotsen. Soms klauterde ik een van de rotsen op, om ergens naar te kijken, een foto te nemen of gewoon…. zomaar. Na een korte wandeling vond ik de 2e kleinere grot. Wat een verrassing weer. Ook hier weer die bijzondere energy, al was deze toch “anders”. Lichter….. terwijl er minder licht naar binnen viel ook hier weer een prachtig lichtspel om van te genieten. Een mooie uitkijkplaats tussen 2 omhooglopende rotsen gaf een wijds gezicht van t bos beneden me. Op een van de foto’s van deze grot zag ik achteraf de felblauwe orb staan die prachtig paste bij de kleuren van de rotsen die soms helder oplichtte als de zonnestralen erop vielen en ze als in een soort spiegel oplichtte. Magisch om naar te kijken. Vol van de opgedane energy en indrukken vervolgde ik het bospad weer terug naar de auto.

Wat een geweldig bezoek was dit met een geweldige magische ervaring weer .

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *