De verbinding via inkt, deel 1

Wat een bijzondere dag was het vandaag weer in deze bizarre tijden!!!!! Kleine en grote wondertjes die gebeuren waar we in transformatie naar nieuwe tijden aan vast mogen houden en vertrouwen kunnen blijven houden ook <3

Dus laat ik me je mijn verhaal van vandaag vertellen!!!! Want een engel kwam op mijn pad vandaag!! Eentje??? Owwww nee hoor een handvol zelfs!!!!! Ja…… In delen…..het wordt weer een LANG verhaal ????

Na alweer een gebroken nacht stond ik vanmorgen een beetje bibberig naast mijn bed om aan mijn dag te beginnen. Slapeloze nachten heb ik zo nu en dan door de dingen uit mijn verleden die opspelen temidden van het ook zo onveilige hedendaagse…….. Het is maar goed dat ontbijten niet bij een keto-lifestyle past, want ik zou geen hap door mijn keel hebben kunnen krijgen hoor!!!  Maaarrrrrr ik stapte vol goede moed op mijn fiets een uurtje later richting kantoor. Ff flink doorwerken en dan zou mijn wekelijkse bezoekje van een wel heeeel bijzondere collega weer deel van mijn agenda zijn. Fijn!!! Ik kijk daar echt enorm naar uit iedere week weer!!! Ze komt me dan een paar uurtjes helpen met kantoortaakjes. En het is ON-GE-LOOF-LIJK hoeveel wij op elkaar lijken. Het enige verschil is 1 generatie. Ze had mijn dochter kunnen zijn en ik de oma van haar kindertjes, haha

We praten, en delen meer dan alleen woorden en helpen elkaar oude en nieuwe littekens te healen. En vandaag was ik tot tranen geroerd toen ze zomaar ineens een kadootje voor de dag toverde….  Ze wist dat ik bijna jarig zou zijn en mijn plan dit jaar dat voor het eerst in mijn leven ook echt het leven te willen vieren niet helemaal kon lopen zoals ik me dat gewenst had. Ze had iets speciaal voor me laten maken. Iets waarvan ze dacht dat ik dat NU wel kon gebruiken. Hoe treffend hoe midden in de Roos geschoten ook!!!!! Een prachtige handgemaakte beschermengel in wit en rood met daarbij in zwarte inkt een geschreven boodschap “Vertrouw op mijn kracht. Ik ben jou beschermengel in dag en in nacht” en naast de engel in zwart vloeipapier een kleine houten goudkleurige dragonfly <3

Je moet weten dat ik sinds enkele dagen  me HE_LE_MAAL aan het onderdompelen ben in Feng Shui. Een oude Chinese wijze die te maken heeft met het laten stromen van Chi; de energy door je huis, net zoals dat op weer andere manieren toegepast wordt in de accupunctuur. Chi- de levensenergy.
Ik heb al jaren een fascinatie voor vlinders ( verhaal apart) maar ook enorm voor de Libelle, the dragon-fly en wat ontdekte ik deze week…… volgens de Chinese tekens ben ik een draak. NOU…. Moooiiiii koppel dan toch he!!!!

Ik heb dus bv een kleine tatoo op mijn pols van een veer met 3 kleine vlindertje.  De veer staat symbool voor het schrijven vanuit de spirituele energy en de 3 kleine vlindertjes zijn mijn overleden dochtertje en 2 zoontjes; Daphne, Dylan en Dwayne. Ja… idd….. toen nog in 3 D….. hoeveel symboliek wil je hebben he…… Deze week is het 35 jaar geleden dat mijn oudste zoon dus geboren werd…… en ik hem na zijn zusje een jaar eerder moest laten gaan. Dat zijn momenten waarop ik naar de herdenkings tekening kijken en vervolgens naar mijn schrijversveer met vlindertjes en echt volstroom met een warme gloed aan dankbaarheid.

En wat bleek toen ik mijn collega soulsister naar tattoo’s vroeg…… die had ze ja….. Prachtig zelfs!!!!! Wat denk je??? Juist ja. Vogels met prachtige veren en vlinders!!!!!!. Onthoud dit ff voor deel 2……

Hieronder nog even een extra verhaal van vandaag over toen….
die dag … 21 Januari 2019

We zijn bij de gemeente geweest om de acte op laten maken van onze 3 kleintjes. Ruim 30 jaar geleden werden ze geboren, te vroeg …. En dus moesten we ze al weer heel snel afstaan aan het Universum zodat hun zieltjes een ander pad zouden bewandelen dan dat wij voor ogen hadden gehad. Een lege babykamer met een leeg babybedje…..  Niet 1 keer maar keer op keer….

Ik heb geprobeerd in een tekening wat dingen te “vangen”…. Daarover nu eerst wat meer als uitleg en verduidelijking.

Ons eerste kleintje was een meisje, en al heel vroeg in die zwangerschap wisten we dat haar naam Daphne zou zijn. Daphne stamt af van het Griekse ‘daphnè’, dat ‘laurier’ betekent. In de Griekse mythologie was Daphne een nimf; op de vlucht voor Apollo veranderde zij in een laurierstruik. De symbolische betekenis voor Laurier is glorie en eer. En dat is de manier waarop ik haar gedenk, in Glorie en Eer!! Onze eerst geborene, een dochter!! Naast het verdriet om het verlies was er ook de trots, ze was onze dochter!!! En al werd dat destijds niet erkend…. NU wel dus!! Er is nu officieel een oudste dochter, een grote zus. Daphne.

Ons tweede kleintje was een jongetje. Gezien de ervaringen durfden we niet zo vroeg ons al te wagen aan namen. Dus het kleintje werd geboren, veel te vroeg… zonder naam…. En bij ons weggenomen zoals dat destijds gewoon was en gebeurde…. De leegte en het gemis bleven achter. Vandaag kreeg ook hij zijn naam, Dylan. En dat betekent zee, als een leeuw, trouw.

Broer Kevin werd geboren!!! WOW wat een ongelooflijk geluk!!!

We konden ons geluk niet op en besloten ons gezin uit te willen breiden…. Helaas werd ook dit jongetje veel te vroeg geboren. Ook nu zonder naam. Klein als ie was, was het verdriet er niet minder om.  Vandaag kreeg hij zijn naam. Dwayne omdat het ook zo’n mooie betekenis had kozen we voor deze naam; klein en donker zegt de beschrijving bij deze naam. Voor eeuwig in het licht van ons hart samen met de anderen.

Grote broer Brian kwam het jaar er na om ons gezin eindelijk te verrijken.

De tijd ging verder, ieder ging zijn weg, de boys groeiden op, kregen er nog een nieuw broertje Wesley bij.

En dan ineens , als ik al oma ben, en Geert ook al Opa is dus, gebeurt er iets bijzonders!!! De 2e en 1e kamer nemen een wet aan waarin doodgeboren kindjes alsnog bestaansrecht kunnen krijgen. Ik ga in de archieven op zoek naar bewijsmateriaal over het bestaan van onze kleintjes. En ja hoor!!! Gek genoeg vind ik na ruim 30 jaar de juiste bewijsmaterialen van hun bestaan.

En terwijl we weten dat we opnieuw opa en oma gaan worden van 2 nieuwe wereldburgertjes mogen we nadenken over namen voor onze kleintjes, onze zoontjes, om te kunnen erkennen dat ze er waren, om ze bestaansrecht te kunnen geven.

Ik bel met Geert…. En geef aan dat de letter D zoals ook bij Daphne voor mij belangrijk is. Ik heb inmiddels ontdekt dat de Hebreeuwse letter D een symbolische betekenis heeft. Dus is het voor mij belangrijk naar jongensnamen te zoeken met een beginletter D. 3D…. hoe symbolisch kan het zijn he…. En zo ontstaat de basis voor mijn tekening, het gedenkkaartje voor de 3 kleintjes.

Ik ga aan het tekenen…. En hoor steeds weer de zin “floating through time”

De symboliek:
21 januari 2019, Volle maan; Super, Vol en Blood moon eclips in 1= 3 in 1
Letter D, 3x =3D

Letter D in Hebreeuws; Daleth,

ד=  Daleth; deur, Getalswaarde = 4
In het getal 4 is sprake van een harmonie die in geen ander getal voorkomt: 2+2=4 en 2×2=4. De vier vormt als zodanig de afsluiting van een wordingsproces dat aan de hand van de getallen 1,2,3,4 wordt uitgebeeld, waarbij God één is, die schept in tweevoud en waarbij de man de derde component vormt en de vrouw de vierde. Al het andere vloeit uit deze vier voort en de vier heeft de potentie in zich van tien: 1+2+3+4=10

De vormbetekenis = de deur komt in de vorm tot uitdrukking.
Het is als een deur die afsluit en opnieuw geopend wordt en perspectief biedt op een nieuwe dimensie.

Van een gesloten portaal kom ik uiteindelijk bij een open en transparant open portaal, waarin ook de volle maan een rol mag spelen. Het teken voor de letter D in het Hebreeuws als pilaren voor de deur in onmogelijk 3D. De pilaren en vaandels in drie edelmetaal kleuren; Zilver, Goud en Koper. Drijvend op de golven vanuit het boek der tijden.

En in ons hart al jaren aanwezig verwelkomen wij Daphne, Dylan en Dwayne als onze kinderen, nu ook officieel geregistreerd!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *