Weekend bezigheden!!!

Ik heb weer een geweldig mooi en creatief projectje bedacht. Alhoewel…. Misschien mag dat “je” er wel van af #grijnzzz

Ik woon dus sinds kort aan de rand van het dorp Sevenum in een klein maar fijn appartementje. De eigenaren zijn al jaaaaren en jaaaaren aan het verbouwen en doen ALLES zelf of via vriendendiensten. De van ouds her boerderij met flink wat land er om heen bestaat uit een paar bouwvallige schuren, wat akkerland en een stuk bos. De grote schuur die ooit aan het huis vastlag is inmiddels geheel omgebouwd tot hun privé woning en erboven hebben ze 3 appartementjes gerealiseerd dus die verhuurd worden. Een daarvan dus aan mij ????

Rondom op het terrein vind je zo dus ook een verzameling aan stapels en bergen. Een berg zand, maar bv ook een berg oud ijzer, een berg met betonresten, een berg aan plastic gerelateerde zaken, een berg dus voor van alles en nog wat. Boven op een berg die voor mij niet geheel duidelijk van 1 soort was lagen een paar ijzeren standaards van het een of ander. Een hanger en een staander voor kaarsen, een ronde waar vermoedelijk ooit een schaal op paste, en zo nog een paar dus van groot tot kleinere formaten.

In een van de afgelopen dagen toen ik moe en vol van zorgen thuis kwam stond ik nog wat om me heen te kijken en te twijfelen wat ik zou doen, naar binnen of nog even het wandelpad op naast het huis naar “mijn bankje”…. Zo stond ik dus wat dromerig om me heen te kijken, mijn hoofd nog vol met Corona en werk vraagstukken en met een denkbeeldige voet al in moedertje natuur om tot mezelf te komen toen mijn blik over die berg ging met die ijzeren frames dus. En in die fracties van die seconde dat mijn oog er aan voorbij gleed zag ik ineens de potentie van wat oud ijzer leek!!!

Ik appte dus met de zoon des huizes en vroeg hem of er buiten op de diverse bergen nog spullen lagen die voor hergebruik waren, of dat alles mettertijd toch gewoon opgehaald zou worden en afgevoerd?! Hij zou het eens overleggen met moeders…. Want die heeft hier de boks an zoals ze dat hier noemen….. En zo kwam het dat de volgende ochtend moeders de vrouw ineens naast me stond toen ik mijn fiets aan het repareren was. Ik schrok me een hoedje, want ik had haar niet aan horen komen door de muziekdopjes in mijn oren. Dus ik legde aan haar uit waar ik interesse in had en waarom… ja… die crea-bea drive van mij dus, haha. Ze keek een beetje moeilijk want ze snapte er niks van wat ik er nou mee wilde…. Bood me zelfs als bonen touw aan van de rol toen ik vertelde dat ik daar macramé ideetjes bij had. Nou ja…. In ieder geval…. Wat ik graag wilde hebben moest ik vooral in mijn eigen schuurtje zetten om zo op die manier veilig te stellen dat het niet per ongeluk idd meegenomen zou worden als het moment daar was dat het afgevoerd zou worden de ene of andere berg. Zo gezegd zo gedaan!!!!

En dus stond vandaag in het teken van fase 1 van mijn nieuwe crea-project. Een waar ik toch zekerrrr een jaar de tijd voor heb want in dit iniminihuisje waar ik nu woon is geen plaats voor wat ik achter mijn geestesoog aan creatieve uitwerking zag, hahah Dat wordt toch ECHT iets voor in mijn nieuwe huisjes straks in t Veulen. En dus fietste ik vandaag naar Venray om daar macramé resten op te halen zodat ik wat testdingen kan doen, en liet ik me uitgebreid op de hoogte brengen van hoe om te gaan met oud ijzer, roest en mooie nieuwe laklagen. Ik voelde me een hele klusser al daar bij de Hubo hier om de hoek. Heb maar meteen een pasje aangeschaft ook!! Haha Een bestelling mega Rol macrame koord gedaan uiteraard na een zoektocht op internet waar dat betaalbaar was, hihi en dan nu wachten op de dag van morgen waarop ik met de staalborstel in de weer ga die ik maar meteen bij Hubo meenam ook #grijnzzz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *