Over Tapas en Aardbeien met chocolade

Tja, wat kun je zoal doen op zo’n prachtige 1e dag van de meteorologische lente. Ik begon mijn dag iig met nagenieten van wat de nacht me zoal geboden had in die allereerste uren van deze lente in 2020. Samen op een bankje…… ik denk dat ik daar maar eens mijn favoriete bezigheid van ga maken dit jaar. Want al voor de 3e keer dit jaar bevond ik me op een bijzonder bankje met een bijzonder mens. En al voor de 3e keer was dat onovertroffen voortreffelijk, om NOOIT meer te vergeten en te kunnen ervaren hoe close je kan zijn met een medemens op zoooo veeel verschillende manieren.

Natuurlijk een wandeling op deze prachtige 1e lentedag, de eerste voorzichtige stappen langs de drassige en modderige Blakterbeek. Twijfel of we verder zullen lopen…. Uhh… JAaaa…. 2 stappen en toen toch maar rechtsomkeer gemaakt!! Dat pad bewaren we voor drogere dagen  Dus maar veilig en verstandig verder over de stoep van de Donckstraat tot daar het bordje stond, rechtsaf voor het …. Pad. En dat is dus het prachtige wandelpad wat ik vanuit mijn raam iedere dag kan zien. In elk licht wat de dag maar kan brengen. ’s Morgensvroeg in de geelroze schijnsel door de eerste wolken aan de horizon, of het grijsgroene licht net voor een van die flinke hagelbuien die we in de afgelopen dagen hadden.  En natuurlijk ook de volle oplichtende zon midden op de dag bij een bijna wolkeloze hemel, De belofte van de lente hangt dan uiteraard het sterkste in de lucht. En als ik het raam even opzet hoor ik de vogeltjes fluiten, net als tijdens onze wandeling dus. We lachen om de bijzondere teksten op de bankjes, proberen schapentaal uit te kramen en aanschouwen de zon die reflecteert in de beek waar ook daar de 1e bewijzen van het nieuwe groeiseizoen zichtbaar worden. De Lente is daar!!!

En verderop in deze mooie dag stond ik wat uurtjes in mijn nieuwe kleine keukentje om een lekkere tapas om mijn creatieve hocker tafel te kunnen zetten. O jongens , helemaal KETO uiteraard!!! En om de vingers letterlijk bij af te likken. Dus behalve een super gezellige zondag hebben we die af kunnen sluiten met het verwennen van onze innerlijke mens. Het toetjes was pas ECHT ultiem!! Aardbeien met nootjes en chocolade. Jaja…. OOK helemaal KETO hoor.

Intens gelukkig en dankbaar kijk ik moe terug op een weer bijzonder weekend. Wat is het toch geweldig fijn om gewoon te kunnen ZIJN.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *