Over kabbelende beekjes en nieuwe titels……

Ook vandaag kabbelde het beekje dat het leven van alle dag vertegenwoordigt gewoon door op de aloude rustige wijze, met hier en daar een klein stroomversnellinkje, soms wat uitgesleten rondingen in bochten of bekende maar soms toch ook wel gevaarlijke kleine onderstroompjes…. Gewoon dus, het leven van alle dag  in de stroming die dat in zich heeft. Met in die stroom de diverse stenen en kiezeltjes, gewoon aanwezig om daar waar wenselijk of noodzakelijk op te pakken en mee te nemen.

Vandaag lieten we ons in deze stroom van alle dag meenemen naar nieuwe onbekende stukjes in deze rivier. En al hadden we echt ook wel houvast aan elkaar, toch merkte ik ook wel hoezeer we ook al moesten vertrouwen op onze eigen kracht om niet kopje onder te gaan. Het waren vooral de vele telefoongesprekken vandaag die vanuit die andere balans gevoerd moesten worden. Ik die voelde hoe ik los moest laten om hem de kans te geven zijn eigen stukje te kunnen vinden. DE nieuwe titels die in deze gesprekken langs kwamen…… EEN-ouder gezin bv…… Een woord om nog eens te proeven na zo’n gesprek aan de telefoon…. Proeven, snuffelend zo letter voor letter, herkauwen en voorzichtig doorslikken….. ja mijn lief wordt een 1-ouder gezin! En nee het ligt me niet zwaar op de maag bedenk ik me verwonderd. Het mag mee in die nieuwe stroming van ons kabbelende beekje van het leven.

Oja, natuurlijk zal dat beekje nog hier en daar in stormachtige omstandigheden gaan stromen om vervolgens weer tot rust te kunnen komen. Ik heb zo mijn reddingsboeien wel!! Maar heeft hij die ook nu ik echt los ga laten vraag ik me af???

We hebben denk ik al heel veel mooie en veelbelovende afspraken gemaakt samen en het lijkt er op dat onze rivier zich misschien wel gaat splitsen maar we met wat beekjes en stroompjes verbonden kunnen blijven. Op een roeibootje afstand zeg maar……

En lachend bedenk ik hoe dubbelzinnig het is dat ik vandaag op de markt nieuwe zwemkleding kocht!!!! Haha,… voor mezelf want hij wil niet met me mee daarin. Tja….. zo zie je maar he, ieder z’n keuze ????

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *