Vandaag was de eerste concrete stap op mijn nieuwe pad

Want ja…. Kiezen in je hart gaat eigenlijk best wel vanzelf, je hoeft er niets anders voor te doen dan te voelen en te luisteren….. naar jezelf. Je voert er natuurlijk wel gesprekken over, met je zelf, vanuit je hart, en je ziel en in je hoofd….. Maar verder gebeurt er buiten jezelf nog NIETS

Dan komt de stap dat je het gaat delen, je geeft woorden aan je gedachten en emoties. Je wikt, je weegt en maakt keuzes in hoe je de dingen wil vertellen en hoe je ook de dingen wil gaan doen. Maar nog steeds gebeurt er verder nog NIETS concreets buiten jezelf. Ja….. mensen gaan reageren… je hebt idd iets in beweging gebracht…… Als een rimpel in een enorme vijver door het inimini steentje wat je er zojuist in geworpen hebt. En of je het steentje er nu met een boogje in liet zijlen, heeeel zachtjes liet vallen of met geweld er ingooide….. de rimpel in is beweging gezet en niet meer te stoppen.

En van al die mensen die reageren is er eigenlijk maar EEN echt van belang. Je partner!!! Want samen met hem moet ik dit deel van het pad nog samen bewandelen. En wil ik dat doen op een manier die vooral nog getuigd van de liefde die we deelden de afgelopen 30 jaar.

En dan komt het tot de eerste concrete acties….. Na een aantal emotionele gesprekken samen weten we waar we staan en weet ik wat en hoe ik de dingen wil realiseren. Dus zorgde ik vandaag voor de inschrijving als woningzoekende, las ik de diverse websites van Mediators en maakt ik een afspraak met een van hen voor ons samen. En vroeg ik om hulp via mijn facebook. Want ja….. ik ga dit natuurlijk doen met hulp van mijn lieve vrienden, en 2 fantastische hulpverleners die op mijn pad kwamen. Ik hoef dit niet alleen te doen zoals ik vele dingen in mijn leven wel alleen deed. DAT is de grote les in het NU. De kar niet alleen te trekken…..

En morgen??? Morgen is er weer een nieuwe dag, met weer nieuwe dingen om op te pakken en uit te voeren. Eerst naar mijn werk en daarna dus een van die hulpverleners die er voor me wil zijn om me te helpen.

Dank je wel Universum!! Dank je wel spirits maar vooral ook dank je wel mensen-zielen in mijn leven nu dat jullie er voor me zijn.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *