Lady’s day

Vandaag was ik met een vriendin in Thermen Berendonck. Het was onze 1e echte Lady’s day <3

Ruim 25 jaar geleden leerden we elkaar kennen via de stichting Autsider die we destijds opgezet hadden om in Nederland en Vlaams België mensen die te maken hadden met Autisme samen te brengen. De jongvolwassenen met een diagnose maar ook de ouders van kinderen met….. Behalve een website  en een goed werkend forum waren er ook de online events en zeker ook de meetings in Real Life. We deelden lief en leed, en overlevings tips &trucks in een wereld die nog lang niet klaar was voor deze bijzondere doelgroep jongvolwassenen, jeugdigen en kinderen.

Sabine en ik hadden van meet af aan al een bijzondere klik!! En ook vanaf het begin af aan bijzondere overeenkomsten. Synchroniteiten …… Ik was moeder van 3 auti’s met een (deels) stiefvader. Zij was (stief) moeder van 3 auti’s samen met haar Martin de papa. Ze waren ongeveer even oud onze jongens. Het bleef niet bij deze  eerste overeenkomst… er volgden er nog velen!!! Inmiddels zijn we beide oma en nog steeds lopen er dingen wel bijzonder gelijk en in overeenkomst!!!

Een paar maanden geleden vonden we dat het hoog tijd werd onze bijzondere vriendschap weer wat meer de ruimte te geven nu we onze boys loslaten, ze volwassen zijn en hun eigen leven ( lijken) te leven.  En na een middagje sauna en wellness recent in Tilburg spraken we af om lady’s days in het leven te gaan roepen. De wellness samen was ons goed bevallen en dus reserveerden we een vakantiedagje in de Berendonck vlak bij Nijmegen.

De dag begon met de meer serieuze gesprekjes, vanuit onze synchroniteiten…. De overlap die beslist geen toeval is zoals we wel weten. Ook nu nog delen we lief en leed zonder te oordelen, maar juist vanuit een gedeeld begrijpen. En terwijl we van sauna naar sauna wandelden, afkoelden onder stortregens vanuit de lotus ( ZALIGGGG) en in de zwembadbar een drankje deden gingen onze moods langzaam over van serieus naar puberaal. Tja…. Stelden we vast, DAAR kunnen we niets aan doen!!! Dat doen de hormonen. En IK kan het weten!!! Dat heet de overgang ???? Hahahah Ooit gehoord van een zwarte cappuccino??? We hebben NET niet gevraagd of ze ook een blauwe of rode hadden , hahahah. Die sfeer hielden we ook onderweg naar huis nog vast. Bij Boxmeer verlieten we de snelweg ivm afgesloten op en afritten verderop. En ipv het volgen van de route “O “ wist ik de weg wel…. Toch?! En ja hoor!!! Uiteindelijk zagen we vlak bij huis de “O “weer langs de weg in de juiste richting wijzen ????

Deze lady’s day past geheel op mijn nieuwe pad waar ik sinds heeeel kort op mag wandelen…. En ja, wat mij betreft wandelt daar ook die andere jonge dame die aan HAAR nieuwe pad begonnen is met ons mee ???? Want synchroniteit moet je serieus nemen!! OP naar de volgende Lady’s day <3

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *