Over intoleranties, allergieën en vriendschap

Vanmorgen even na 8ten zat ik al op mijn fiets om aan een dagje Amsterdam te beginnen. Nog even snel bij Janlinders binnen gewipt voor wat leesvoer onderweg. Superrrrr handig hoor dat die zijn openingstijden verzet heeft op zondag van 8 tot 8, hahha, Dus behalve leesvoer ook een lekker verse jus meegenomen. Een dagje Amsterdam is altijd weer een feestje!! Niet dat ik heel veel van Amsterdam zie dan hoor, hahhaha, nee  veel meer dan het station  is het meestal niet. Maar ja, ik kom dan ook niet voor Amsterdam maar voor mijn vriendin!!!

We hebben zo in de afgelopen jaren een beetje een soort van gebruiken gekregen. Een van die gebruiken is een heerlijke lunch ergens om onder het genot van een hapje en een drankje bij te kletsen over van alles en nog wat, wat ons na aan het hart ligt. Vroeger deden we dat aan het water ergens, in het Amsterdamse bos bv of gewoon ergens in de stad na een leuke markt.
Die marktjes weten we nog steeds wel te vinden….. maar de lunch is tegenwoordig steevast bij Carolien thuis! Waarom vraag je je misschien af???? Nou simpel…… door allergieën en intoleranties dus!!!

Misschien heb je het al eens eerder in een van mijn stukjes gelezen, maar die allergieën en intoleranties zijn alleen een probleem als ik niet THUIS eet zeg ik dan. Want thuis kan ik alles maken wat ik lekker vind en weet ik precies wat ik wel en niet moet nemen en gebruiken. Want hoe zeer de diverse koks, restaurants etc ook hun best doen, het gaat nogal eens mis!!! En dat komt door de combinatie van Gluten/tarwe vrij- lactose vrij en soja vrij. Het eerste wat meestal klinkt is “onbegonnen werk!!” Nou…… daar is dus duidelijk 1 hele grote uitzondering op!! Want behalve thuis eet ik heeeeel erg graag bij mijn vriendin Carolien dus!!!

Ze weet als geen ander hoe ze geweldig lekkere dingen kan koken en bakken die echt 100% glutenvrij zijn. En als ik langs kom voegt ze met t grootste gemak van de wereld daar de lactose en sojavrije opties aan toe hoor!!! Weet je dat ik alleen bij haar op bezoek geniet van een lactose vrije echte Italiaanse cappuccino??!!! Verder durf ik die echt nergens anders te drinken hoor!!!

Om jullie allemaal even lekker te maken bij het fotootje een uitleg wat ze allemaal weer met het grootste plezier gemaakt had….. want jaja…. Ze heeft er net zo veel lol in dit voor elkaar te krijgen als dat ik dat thuis heb!!!
Ik kreeg dus bij aankomst zo’n heerlijke lactose vrije echte Italiaanse cappuccino. Daarbij een heerlijke plak cake (van glutenvrij meel, eieren en appelmoes) met verse aardbeien!!!
Voor de lunch een echt Limburgs aspergesoepje ( met oa rijstroom en gerookte kipfiletreepjes omdat ik geen vlees/ham eet). Daarna een stukje van de broccoli aardappelquiche ( ook weer met rijstroom natuurlijk) en een overheerlijke pollo tonnato ( gerookte kipfilet met tonijnsaus) met ruccola en glutenvrij stokbrood. En ik had zelfs nog plek voor de toast met kaas. Daarbij dronken we een heerlijk bubbeltje. Hemels dus!!!!

Voor de terugweg vanavond gaf ze me nog zo’n heerlijke lactose vrije echte Italiaanse cappuccino mee met een plak van de cake. En maar goed ook!!! Want dat maakte al het oponthoud en de vertragingen meerrrr dan goed. Moe maar voldaan ben ik weer thuis nu, langer onderweg geweest vandaag dan dat ik in Amsterdam was. Maar ach joh…… het was het weer meerrrrr dan waard!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *