Midwinter

En wat als je nu geen kerst wil vieren op de moderne westerse manier??? Met veeeeel te veel aan eten, teveel aan lawaai van alle kerstborrels en een lege portemonnee door alle commerciële kerstacties.

Maar je  wel wil open staan voor de input van Moeder Aarde en dat wat voorbij komt in deze tijd van het jaar? Midwinter……

Ik zie hoe de ochtend nog donker is zo net voor en na 8.00. Het werd de laatste dagen steeds weer een beetje donkerder zo net na het tijdstip van opstaan en vertrek naar mijn werk. En ik weet het duurt slechts enkele dagen en dan zal alles op zijn retour gaan en de dagen en ochtenden weer meer licht tonen dan nu. En waar anderen kijken naar kerstverlichting in hun kerstboom, kijk ik naar het ochtengloren….. de mooiste tijd van de dag in deze tijd van het jaar. De belofte van “nieuw” in vers en lieflijk nieuw en zacht daglicht. Soms gehuld in mistig licht, soms in het licht boven verse sneeuw, en altijd weer  het licht van de nieuwe dag. Geweldig hoe kleuren kunnen breken en zich dan nog alsnog mogen tonen. Met kleurschakeringen die je echt op geen enkel ander moment te zien krijgt dan in het ochtendlicht van midwinter. De langste nacht is weer voorbij. En vanaf vandaag zal het in de ochtend weer lichter worden. Onderweg van nieuwe maan naar volle maan net na nieuwjaar, de 2e supermoon van 3.

Ik geniet van deze kerst tijd met zijn sterren, maan en licht en tegelijk kijk ik ook uit naar de westerse manier om dit te vieren, met familie en/of dierbaren en daarna oud en nieuw!!! Maar dan zonder al te veel drukte en phoeha.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *