Een lactose testdag

Na maanden van tarwe, lactose en soja vrij eten besloot ik vandaag uit te proberen wat lactose dan bij me doet, het opzoeken van de grenzen dus 😉

Ik zou vandaag gaan High Tea’en met broer en zus en ik wist als ik me aan mijn 3 intoleranties zou houden ik zo goed als niets zou kunnen eten. Mooi moment om de proef op de som te nemen en eens uit te proberen waar dus mijn grenzen liggen en wat de gevolgen zouden zijn. Dus alleen soja en tarwe vrij.

Ik heb een cappuccino gedronken, een vissoepje waar room in verwerkt was, een mini quiche waar mascarpone in gebruikt was en room met een smaakje over aardbeien. Geen grote hoeveelheden dus…… meteen na het afsluiten van onze High tea merkte ik bij het opstaan al dat ik wel erg kort van adem was. En dat mijn maag strak gespannen stond zo enorm was deze opgeblazen. We liepen samen naar de bus en hoe verder we liepen hoe meer pijn het op de borst ging doen en hoe strakker mijn maag werd en hoe droger mijn mond ook. Een uur later nu en ik zit thuis met een hoogrode blos aan mijn tafel , nog net op tijd voor het toilet thuis, pfffff goed dat ik mijn trein dus precies gehaald had 😉 Ik voel me koortsig en heb flinke hoofdpijn. Mijn ogen zijn pijnlijk droog ook.  Blijkbaar doet lactose dus iets op mijn slijmvliezen, een versnelde ontstekingsreactie lijkt het?? Pffff het is in ieder geval veel heftiger dan ik verwacht had. Maarrrrrrrrrr ik had een geweldige middag en weet weer een beetje meer over mijn lijf en wat kan en wat beter niet kan #grijnzzz. Beter nu dan op vakantie iets uit “nood” moeten proberen , toch???

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *