Nieuwe maan

Super maan vandaag de 26e April 2017 om 14.16 in onze zomertijd
Deze nieuwe maan staat in sterrenbeeld stier, en is een super maan omdat ze relatief dicht bij Moeder Aarde staat in haar eclipsvormige baan om aarde.

Voor een nieuwe maan (en ook bij volle maan) neem ik meestal even wat extra tijd om te lezen  wat  de standen der planeten te vertellen hebben. Welke boodschappen het Universum ons via die weg stuurt. En tijdens dat lezen voel ik wat wel en niet in mij resoneert, en wat dus van belang is voor mij op dit punt in mijn leven.

Maan en zon staan naast elkaar lees ik , en ik voel hoe ook de mannelijke en vrouwelijke energy vandaag in balans mogen zijn.
Deze maan verteld dat ik even tijd mag nemen om alleen met mezelf te zijn. ( Goh… was dat niet al mijn plan gisteravond?)
Ook lees ik dat planeet venus een belangrijke invloed heeft nu. Venus die ons vaak de schoonheid van de natuur bv laat zien. De prachtige wolkenpartijen, de ontluikende lente en waar je ook staat, de landschappen die op een schilderspalet lijken.

Nieuwe maan, nieuwe lente, alles komt weer langzaam tot groei en bloei, en de venus energy dus die ons er extra van laat genieten van binnen uit.

Voor onze planeet Moeder Aarde is het een 22 dag (2+6+0+4+2+0+1+7=22)
Een krachtige dag met het meestergetal 22 voor een nieuw begin deze nieuwe maan in een 1 jaar (2+0+1+7=1+0=1)
Voor mij op een 8 dag in een 5 jaar. En als ik lees dat deze 8 staat voor het kosmische evenwicht, oneindigheid (de acht horizontaal wordt als teken van oneindigheid gebruikt).   Dan weet ik dat het een bijzondere dag is met heel veel mogelijkheden. In de aardse trilling staat de 8 voor organiseren en succes.
En 5 is volgens de Chinese filosofie het getal van het midden, waarin zich het vrouwelijke (Yin) en het mannelijke (Yang) verenigen; is het verbindend getal. (net als de maan en zon die naast elkaar staan nu dus ook) Het vrouwelijke symboliseert het aardse en meegaande; het mannelijke het hemelse en sterke. (de band tussen hemel en aarde)
Ook lees ik bij het getal 5 – Sleutelwoord: VRIJHEID en AFWISSELING.
Deze energie duidt op ervaringen, avonturen, veranderingen, reizen en vrijheid.

Dus een goeie dag om weer wat puntjes op de I te zetten bij onze vele reisplannen groot en klein dit jaar. En een perfecte dag voor het uitrollen van mijn blogplannen en bijbehorende Facebook en het werken aan mijn boekje Godinnen in Maanlicht.

 

 

 

https://www.facebook.com/eannaswereld/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *