Sauna avontuur uit mijn dagboek 4 september 2020

Een sauna beleving uit mijn dagboek en niet eerder hier op het blog geplaatst… alsnog…… omdat het als een puzzelstukje ook weer in een ander verhaal past!!!

4 sept 2020

Ook vandaag was weer een bijzondere dag…. Nee opnieuw niet om wat zich afspeelde in onze 2e kamer…. Vandaag was deze keer niet bijzonder om wat IK deed!!!! Vandaag was bijzonder om wat ik beleefde IN en OM mij heen En wat het met me deed…. En hoe ik er van kon genieten vooral zodat ik NOG meer mijn licht kan laten schijnen , als een ZON

Ja de begin tekst lijkt erg op die van afgelopen woensdag en ook nu denk je welllicht wel weer “Wat wauwelt ze nou toch allemaal weer”

Ik zal dus ook NU proberen te vertellen wat er in mijn dag voorbij kwam zonder helemaal alles open en bloot te geven Want ja….. ik was open en bloot….. en ook vandaag weer in de sauna!!!

Je zult je misschien wel afvragen wat ik nu in hemelsnaam 2x in 1 week in de sauna zoek…… Tja…. Woensdag omdat ik echt toe was aan een body&mind reset na al die antibiotica en het ziekzijn. Vandaag, omdat ik bij mijn natuurarts in Arcen een afspraak had staan. Tja…. En natuurlijk oook gewoon omdat het KAN met die badenkaart die ik recent voor een spotprijsje kon kopen. Vandaag ging ik vooral om zo ZEN te worden als maar zijn kan, zodat ik met een perfecte basis aan de acupunctuur behandeling zou kunnen beginnen. Mooi een stapje extra te behalen aan resultaat daardoor wellicht.

Dus wandelde ik van sauna naar zwembad naar sauna naar zonnebedden in de binnentuin en Genoot met hoofdletter G. Het was nog verrassend mooi weer geworden vanmiddag en de werkzaamheden van die ochtend op kantoor nog waren echt heel snel heeeeeel ver naar de achtergrond verdwenen. Echt stil staat mijn denken eigenlijk nooit. Maar gewoon lekker wegmijmeren en je gedachte dan de vrije loop laten levert soms hele bijzondere inzichten en ervaringen op. Deze keer begon zo’n stroom aan gedachte in de stoomsauna. Een sauna waar ik wel vaker mee maak wat er allemaal voor mijn ogen kan verschijnen in de mist van water. Ik laat mijn focus dan makkelijker los en zeker ook in combinatie met de lichtjes in het plafond die van kleur veranderen voelt het alsof ik in een soort van andere wereld terecht kom. Piepkleine deeltjes die rondzwemmen in het hoornvlies voor mijn ogen worden dan uitvergroot en ik heb inmiddels door hoe ik ze kan “sturen”. Ik kijk en geniet hoe ze meezweven in de stroom en hoe het soms lijkt alsof ze “overstappen” van mijn hoornvlies de dampende ruimte in en dansend door de kleurtjes van het licht een heel schouwspel weten te creëren. Ik heb eigenlijk ook GEEN idee of dat andere mensen dit soort dingen ook zien…….. Ik weet in ieder geval wel dat dat een van mijn grote wensen is voor mijn nieuwe huisje straks, een stoomdouche!!!! Om vaker van dit soort schouwspelen te kunnen genieten

Na een duik in het koude buitenzwembad droog ik me af en ga naar een droge warme sauna. Er is helemaal niemand!!! En dus kan ik ondanks de aangegeven corona zitplaatsen heerlijk languit gaan liggen. Mijn huid tintelt hier en daar en nieuwschierig ga ik al voelend in mijn lijf op zoek naar de oorzaak van die tintels. Ja…. Ik ken ze wel…. Maar weet eigenlijk niet precies hoe en waarom ze ontstaan……. Tot mijn verbazing kom ik er echter al snel achter hoe dat dus zit. Het tintelende speldeprikje van binnen uit blijkt dus het moment te zijn waarop de porie zich opent omdat er een minidruppeltje zweet van binnen uit zo had drukt als ie maar kan om naar buiten te kunnen ontsnappen. Hahaha!!! Het is echt alleen die allereerste die dat tinteltjes gevoel kan veroorzaken, alle minidruppeltjes die volgen komen gewoon in die druppel samen die vervolgens al kietelend langs mijn lijf zijn weg naar beneden zoekt.

Tevreden met mijn nieuwe ontdekking wandel ik even later na weer een afkoelduik de kleine binnentuin in en zoek een bedje naar het zonnetje gericht. Ik geniet van de vogels in de lucht die in duikvluchten zich mee laten nemen op luchtstromen en ik fantaseer er op los als ik zie hoe flarden van wolken veranderen door diezelfde luchtstromen en kom zo al mijmerend dus op het thema Elementen. Elementen als lucht, water en vuur en wat voor mij daarin belangrijk is. Je mee laten nemen op de stroom en golven ( lucht en water dus) Maar ook de dieren en symbolen daarbij die zo belangrijk voor me kunnen zijn, vogels, vlinders, dolfijn, orka en schildpad. En ik denk aan het vuur, met als rode draad volharden in dingen, het vuur uit je sloffen lopen, vol vuur zijn over dingen etc. Ik denk na over Aarde ……. Maar dat vind ik op dat moment best een moeilijke….. Later verteld Rob me dus dat aarde zo duidelijk verbonden is met wat ik veel doe, nadenken……… en bedenk ik onderweg naar huis dat aarde en vuur samen bv mijn klei is om creatief mee te kunnen zijn. De crea energy die ook deze week weer zo healing was. Zo simpel…. Gewoon lekkerrrr kleuren

Het allermooiste moment van mijn dag heb ik voor het laatst in dit verhaaltje van vandaag bewaard!!!!!

Dat was na weer een sauna rondje opnieuw op een van die bedjes in de binnen tuin.

Ken je dat? Zo’n glasgeslepen druppel in facetten die je voor je raam kunt hangen? En als het zonlicht er op valt de bundel wit licht opgebroken wordt in alle kleuren van de regenboog. Bijzonderrrrr mooi vind ik dat. Ik lag dus op dat bedje en genoot van het zonnetje wat met regelmaat achter de voorbijdrijvende wolkjes tevoorschijn kwam en vrijuit zijn warme zonnestralen over mijn lijf kon laten dansen. Ik ging wat verliggen en streek meteen even wat natte haarpieken uit mijn gezicht. Een dikke druppel die zich in de punt van een haarlok verzameld had viel in mijn oog. Je moet weten dat de thermen in Arcen zout water uit de bron aldaar in hun baden hebben en dus prikte dat zout even in mijn oog. Ik knipperde even en toen gebeurde er iets wonderbaarlijks!!!!!! Het zoute water verdeelde zich blijkbaar als een film over mijn oogbol en het zonlicht viel erdoor mijn oog binnen. Het witte licht werd opgebroken in vele facetten en kleuren. En terwijl ik het andere oog dichtkneep zag ik alleen nog maar kleuren. Ik baadde in die kleuren…. En het leek even of alles IN en OM mijn heen uit de kleurfacetten bestond. Zonder er bewust over na te hoeven denken hield ik mijn andere oog gesloten en Genoot , alweerrrr met hoofdletter G. DE wereld was verdwenen, ik ging totaal OP in kleuren , tinten, nuances, facetten…… En ik vroeg me eventjes af….. zou dit nou een soortgelijk van trippen kunnen zijn op weet ik veel wat voor middel????? Haha, ik had niet eens een wijntje op joh, slecht een druppel zout water Ik sloeg de ervaring op in mijn hart, ziel, geheugen en meerrrrrrrr WoWWWW wat was dat intens mooi zuchtte ik voor mezelf toen ik uiteindelijk toch dat andere oog ook weer opende en het zoute water zich anders over mijn oogbol verdeelde.

En als je weekend dan zooooo bijzonder kan en mag beginnen….. ja…… dan zal ik deze dagen maar eens goed dicht bij en met mezelf blijven he, en gewooon nog ff verder gaan met stralen als de ZON!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *