En toen was het dus zover……. De laatste handtekening is gezet.

Slechts 20 minuten zaten we binnen bij de notaris die de akte voorlas en er uitleg bij gaf. Nog wat stukken ter ondertekening van de hypotheekverstrekker en Tadaaaaaa Met een streep door mijn naam en nieuwe handtekening werd het laatste lijntje doorgeknipt. Geen enkele verplichting meer  wat mij betreft dan….. Het was vandaag ook voor het eerst dat ik mijn meisjesnaam weer gebruikte voor dit officieel moment. Dat voelde heel vreemd, maar DAT is een ander verhaal. Ik ben nu dus gekweten van schuld zoals dat zo moooi genoemd wordt en heb nog recht op een flinke spaarpot aan overwaarde etc van het huis wat nu niet meer van mij is, evenzo de schuld die erop zat.

Er valt zoveel op zijn plek deze week…….. Op mijn werk de zekerheid van een contract van 22 uur ipv 20(+2 voor hoe lang nog?) Zodat ik weet dat ik met het inkomen daaruit voor mezelf kan zorgen en die spaarpot achter de hand heb voor onvoorziene zaken als de nood aan de man zou zijn.

Het vraagstuk van mijn naam gebruik…… Want mijn meisjesnaam Schoenmakers voelt als een jas die me al heeeellll lang niet meer past. En omdat tegenwoordig je kan kiezen heb ik dus gekozen voor Schoenmakers-Sijbers wat betekent Schoenmakers gescheiden van Sijbers. Dus in de volksmond kan ik Emmy Sijbers ( jaja, zo heet ik dus in RL) blijven gebruiken ( Iets wat na 30 jaar logisch is dat dat mijn identiteit dus ook echt is) En voor officiële zaken pas ik mijn handtekening aan naar E.Schoenmakers.  Zelfs mijn paraaf ES en mijn Anagram symbool onder bv tekeningen blijft hetzelfde. En ik hoef me in het dagelijks leven niet opnieuw te gaan identificeren met mijn meisjesnaam waar zo’n enorm verhaal aan hangt. Want ja….. al heeft het me gemaakt tot wie ik NU ben, en daar ben ik ECHT blij mee….. het is en blijft een moeilijk verhaal….. die start van mijn leven.

En zo kan het dus gebeuren dat ik in mijn (tijdelijke) prachtige huisje een glas bubbels op mezelf hef en zeg: Een toast…. Op de rest van mijn leven!!!! <3

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *