Blote knieën…..

Vandaag was een hectische dag op kantoor. Van alles door elkaar en tegelijk. En ja, dan ben ik helemaal op en top in mijn element want DAT is wat ik zo graag doe, ondanks hectiek zorgen dat alles reilt en zeilt.( zelfs als je maar 50% werkt  ) Onderdeel van die hectiek was een collega die aan het opruimen was geweest…. Ze gaat afscheid van ons nemen en ontdekken wat een nieuwe levensfase haar zoal te bieden heeft. Natuurlijk praat je daar dan over. En eigenlijk vond ik haar vandaag ook het belangrijkste ding van de dag!! En terwijl ze haar clientgegevens aan het opruimen was en we aan de praat waren natuurlijk, zag ik hoe ze met t grootste gemak door de knieën ging en er zelfs geknield voor de kast ging zitten. Geen kussentjes, geen dikke lange broek maar gewoon op haar blote knieën op de harde ondergrond.  Natuurlijk uitte ik mijn verbazing en gaf haar een mooi compliment, en vervolgden ons gesprek en werk. Ik vertelde natuurlijk zo ook wat dingen uit mijn eigen verhaal, en hoe gelukkig en rijk ik me voelde in de fase waarop ik me in MIJN leven bevind.

Onderweg naar huis ontmoette ik een oud samenwerkingspartner uit de tijd dat ik nog veel vrijwilligerswerk deed in mijn stichting “Anders Sterk”. Zo’n lief en gevoelig mens!!! Ik heb haar door de jaren heen nog diverse malen gesproken, steeds als we elkaar ontmoette. Maar nu was het meer dan een praatje. We stapte ook beide meteen van onze fiets toen we elkaar tegemoet reden en elkaar zagen. Een warme hug was het eerste wat we deelden, een mooi gesprek en een nog veeeeel warmere hug toen we weer opstapten om onze weg te vervolgen. Het komt GOED zeiden we tegen elkaar, ik met mijn schouders en nek, zij met de ballast die nu even op haar schouders en nek ligt.

En wat ik ook haar vertelde in ons gesprekje zo aan de kant van de weg, dat ik nog nooit van m’n leven zo intens gelukkig ben geweest. Natuurlijk heb ik klachten, ja…… maar dat kan en mag, en beïnvloed niet mijn geluksgevoel. En ja , natuurlijk maak ik me wel eens zorgen om manlief, of familie. Maar ook dat mag er zijn en kan ik zelfs soms gewoon even parkeren vanuit een grenzeloos vertrouwen “het komt GOED”. En dat maakt dat ik me dus ook zo grenzeloos gelukkig kan voelen met dat wat IS. En daar dank ik God op mijn blote knieën voor!!! Of de Godin….. Of welke andere goddelijke vorm dan ook #grijnzzz

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *