Liefde

Vandaag stond geheel in het teken van menselijke liefde, liefde voor je medemens, zelfs als je elkaar eigenlijk niet eens echt kent.

Ik ging vanavond in mijn uppie met de trein naar Nijmegen om te gaan genieten van Xavier Rudd en zijn muziek. Jemig wat een energy weet die man los te maken zeg!!! En zijn teksten gaan dus over de liefde die ik hier boven zojuist benoemde. Een videocompilatie en fotootjes vind je in een ander berichtje  ????

Al op de heenweg zag ik een wat ouder stel worstelen met de kaartjes automaat. Ik bood mijn hulp en zo raakten we in gesprek. Ze gingen naar een dinertje in Nijmegen centrum en geen gedoe met auto, parkeren en wie is de bob leek de trein een goeie uitkomst. Toen de kaartjes gekocht waren kletste we nog wat in de schaduw op het perron. Dus ook vandaag begon mijn reis zoals vaker met het ontmoeten van leuke, bijzondere, aardige mensen!!

Ik was natuurlijk onderweg naar een heeeeel bijzonder mens en dus trappelde ik van ongeduld om van zijn muziek te gaan genieten, me er in onder te dompelen. Dus had ik op spotify zijn muziek al aangezet en genoot via mijn oordopjes al in stilte. Tot ik in de rij stond voor Doornroosje. Daar klonk uit diverse telefoons bekende muziek!! Buuf en ik konden hartelijk lachen dat we hetzelfde nummer net aan hadden staan!!! Ja DIJK van een nummer he besloten we samen. En dus besloot ik die van mij uit te zetten en mee te bewegen op de muziek die uit een andere telefoon schalde zonder oordopjes.

Zittend op het trapje voor Doornroosje kwebbelden we zo wat af!!! Tot ineens iedereen bedacht dat het tijd werd om te gaan staan en een rij zich spontaan vormde. Braaf, zonder geduw of getrek ontstond zo een slinger die om de hoek van t gebouw aan het oog onttrokken werd. 2 Belgische dames achter me vroegen me de oren van het hoofd, het was hun 1e Xavier concert en ze vonden het maar WAT spannend. Mooi koppel die 2 lady’s <3 Een maal binnen zocht ik mijn plekje aan de hoek van de bar aan de zijkant, lekker een leunplekje waar ik mijn rug vrij kon houden en niet in het gedrang of midden in de meute terecht kon komen. De hilarische situaties die zich daar gedurende de avond voor deden zal ik verder achterwege laten, ieder zo zijn eigen wijsheid zullen we maar zeggen ???? Helemaal doordrenkt met de energy van Xavier en zijn muziek kon mijn avond op geen enkele manier meer stuk.  En het slot was dus ook fenomenaal!!!!! WOWWWWW ( zie ander bericht)

Helemaal opgeladen en op de toppen van mijn zenuwuiteinden alsof ik op mijn tenen liep, wandelede ik terug naar het station. Ik besloot er nog een drankje te kopen voor de terugweg. Zo’n inimini flesje rosé, lekker koud!!! Naast me aan de kassa stond een jonge kerel met een bende snickers, ik hoorde hoe hij vertelde over zijn flitsend snelle overstap, maarrrrr hij kwam dus 25 cent tekort bij het afrekenen, oeiiiiiiiii. IK duwde hem een euro in de hand. Je had zijn reactie moeten zien; Hilarisch, ongeloof, blijdschap en een klapzoen!!! En meteen erna een excuus voor zijn vrijpostigheid. En ik zei: dubbel van genieten en NU rennen he!!! En weg was ie….

Met Xavier muziek in mijn oren en mijn inimini flesje rose stapte ik de trein in, en ja hoor!!!! Daar was het dinerkoppel ook voor de terugreis!!! Even een korte babbel en we zochten ons een plekje in de trein.

De kroon op deze avond was een korte chat via social media met een nieuw verworven vriend sinds kort. Iemand die me in heeeel korte tijd zeerrrrr dierbaar is geworden.  En daar zal vast meerrrr achter zitten….. maar dat is geen verhaal voor nu!! Een mooiere afsluiting van de avond dan mijn korte chat met Jelle kon ik me niet wensen. Wat was ik blij en trots wat ik las mbt zijn inzichten en nieuw verworven kennis na een bijzondere workshop die hij in Schotland gevolgd had. En wat ik al eerder vandaag zo helder had gezien en gehoord, dat het boek van Geert Kimpen zijn volgende puzzelstukje zou kunnen zijn…..

Eenmaal thuis ga ik graven bij mezelf…. Wie is die Jelle en wat maakt hij bij me los….. ik herken het…. Het ligt aan die ene tempel…. Daar…. Toen….. waar IK de priesteres was. Zijn het dromen of mijn fantasie??? Dat laat ik over aan de lezer om te beoordelen!! Ik ga er nog wel over in gesprek een keer met Jelle zelf #grijnzzz

Maarrrrr heel kort door de bocht dus, was vandaag Liefde…. Liefde voor de mens, liefde voor elkaar. Mooiiii toch!!!???

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *