In a hartbeat

Ken je dat? Dat je hart een slag overslaat omdat je ergens enorm van schrikt???
Dat overkwam me dus vandaag, pffffff Toch wel iets wat niet al te vaak moet gebeuren hoor!!! Zo toch ook even in de spiegel gaan kijken of het me een grijze haar heeft opgeleverd ????  Maar eerst even mijn verhaaltje van vandaag waar ik achteraf echt enorm opgelucht om kon lachen!! #grijnzzz

Al jaren heb ik de gewoonte om zo op mijn eigen wijze het nieuws te volgen. Ik houd er niet van om ongevraagd bedolven te worden onder negatieve energy en dus kijk ik bv geen nieuws op de TV, kijk ik eigenlijk überhaupt al ruim 15 jaar geen TV meer. Voor mij dus geen verstand op 0 en avondje zappend op de bank. Maar ik kan wel echt genieten van een zelf gekozen film of docu en ik lees dus veel, bij voorkeur digitaal want mijn boekenkast puilt inmiddels al uit met boeken waar ik beslist geen afstand van wil nemen maar natuurlijk wel met regelmaat ff uitleen ????.  Niet alleen boeken maar dus ook het nieuws lees ik bijna altijd digitaal.

Al een half jaar ofzo begin ik mijn zondag met het kijken en luisteren naar de Vodgasten. Soms onderweg in de trein tijdens een dagje op pad, soms thuis op mijn vertrouwde plekje aan de keukenbar. De onderwerpen die vaak stof tot nadenken geven en die ik dan ook meestal wel met een brede glimlach op mijn gezicht afsluit. Vandaag dus lekker thuis een half uurtje vol over gratis geld. Iedereen heeft wel zo van die vaste gewoontes, zo ook ik natuurlijk!!! Na de Vodgasten maak ik meestal even tijd om mijn mailbox door te spitten en weer spamvrij te maken zodat ik daarna in 1 oogopslag kan zien wat de nog te lezen interessante mailtjes en nieuwsbrieven zijn voor later op de dag. Een van die mailtjes is de infomail van onze regionale krant De Limburger. Superrrrr handig omdat ik daar heel handig in kan koppen snellen en helemaal zelf kan bepalen in wat voor nieuws ik me wil laten onderdompelen in tekst of korte videootjes. In praktijk betekend dat meestal dat ik dus een hele rits aan koppen lees zonder echt door te klikken en slecht 1 op velen is voor mij de moeite waard om meer van te willen weten. Het lijkt echt een beetje op een routine die je soms doet met het bekende verstand op 0, haha.  Dus dan kun je misschien voorstellen wat er gebeurt als je van verstand op 0 stand doorschiet naar het andere uiterste van opperste schrik en zielenkreet van ongeloof. Tja niet gek dat je hart dan letterlijk een slag over slaat toch???
Op de afbeelding van dit verhaaltje van vandaag zie je hoe mijn scherm er uit zag net 1 seconde voordat ik bleef hangen in dat andere uiterste, een moment die een hartenklop lang duurde maar tegelijk een eeuwigheid leek.  En misschien kun je zelfs raden welke van de koppen dat eeuwigdurende gevoel in die hartenklop veroorzaakte…….. Gelukkig duurde het slechts weer een volgende hartenklop om op de regel van de kop te klikken en in 1 oogopslag te zien dat er in ieder geval NIET de naam stond die ik hier ook NIET wilde zien staan!!!! Ik merkte ook toen pas hoe zeer in mijn adem ingehouden had tijdens die paar hartenkloppen. Opgelucht ademde ik uit en samen met een diepe zucht van opluchting verliet de angst die me even gevangen had mijn lijf. PFFFFFF

Het verhaal van Kama en zijn meisje aan de oever waar ik me de afgelopen weken zo enorm mee verbonden voelde zal dus NIET het laatste zijn wat ik mag lezen vanmijn favoriete Vlaams- Nederlandse schrijver Geert Kimpen. En ja hij zal zekerrr nog even zijn liefdevolle leven kunnen voortzetten om niet alleen Michelle gelukkig te maken maar ook zijn vele lezers en lezeressen. Hoe blij je kan zijn als je ergens een naam NIET ziet staan he!! Het was de gemiste hartenklop meeeeerrrrr dan waard hoor!!! En zelfs een grijze haar was aanvaardbaar geweest maar die zat er gelukkig niet ????

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *