Stappen zetten

Vandaag hebben we genoten van een heerlijk dagje Scheveningen. Het weer was goed en het gezelschap uiteraard ook #grijnzzz…… En nu zit ik moe maar zeeerrrrrr voldaan en trots op mezelf weer op mijn eigen plekje thuis aan tafel. Want in het kader van “stappen zetten” voor de korte hikes tijdens ons rondje Grand Canyon wilde ik ook vandaag weer kijken of ik het lopen op kon bouwen.
Dus besloten we de uitdaging aan te gaan en te voet van het Kurhaus naar de haven te gaan waar de Volvo Ocean Race dagen gehouden werden. En ja, natuurlijk loop je dan over het betonnen pad…….. maar toch….. ik moet ergens beginnen toch??? Ennnnnn bedenk ik me nu…. Ik heb niet alleen gelopen!! Want we hebben ook met regelmaat gewoon ergens staan kijken , aan de kade, in de haven, etc etc. Die voeten van mij hebben dus hun uiterste best gedaan vandaag!! We liepen in totaal 8 kilometer in 3 gedeeltes, heerlijk afgewisseld met terrasjes en drankjes. En het was niet alleen dat roseetje wat mijn wangen deed kleuren, haha, het zonnetje deed ook zijn uiterste best!!
Ik twijfel er niet langer meer aan. Ik kan de korte hikes tot zeker 3 mile met een gerust hart toe gaan voegen aan mijn roadbook. <3 En dat ga ik deze week in de avonden dus doen!!!

Genietend en vol van voorpret kijk ik dus vooruit. Naar bv de trail in ons eerste park na vertrek uit Las Vegas wat we gaan bezoeken; Vally of Fire en de Mouses Tank Mouse, een verbannen Paiute-indiaan gebruikte de Valley of Fire om zich te verschuilen voor zijn achtervolgers. In een spelonk vond hij drinkwater en beschutting. Je bereikt deze plek via de Mouse’s Tank Trail van nog geen kilometer lang. Op de wanden van de nauwe canyon zie je hier en daar petrogliefen.
Of in ons volgende park; Zion. De park shuttle brengt ons daar naar het einde van de scenic drive in het park. Temple of Sinawava. Van daar uit is een prachtige wandelroute the riversite walk van 3,5 kilometer. Het is een verhard pad langs de Virgin-rivier, door een steeds smaller wordende kloof. Aan het eind van het wandelpad kun je pootjebaden in de rivier. Dit wandelpad is verhard en ook toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen.
Aan het eind van de Riverside Walk liggen de Narrows. Dit is het smalste gedeelte van Zion Canyon: de kloof is hier zeshonderd meter diep en slechts zes tot negen meter breed. Je kunt een avontuurlijke wandeling maken door de rivier. Er is dan geen wandelpad meer: de rivier(bedding) vormt de weg. Je kunt zo ver wandelen als je zelf wilt/kunt, (de wandeling is maximaal zestien kilometer retour). De grillige kloofwanden vormen een prachtig schouwspel met het invallende zonlicht.
En wie weet,…. Misschien is na de riversite walk dan zelfs nog de Pa’rus trail een mogelijkheid die te doen is. De Pa’rus Trail is een prachtige wandel-en fietsroute die recht langs de Virgin River loopt. De route begint bij het Visitor Center en is 5,6 kilometer lang. Doordat het pad vrijwel helemaal vlak is, is deze route ook geschikt voor mensen met een wandelwagen of rolstoel. Er zijn langs de route verschillende plekken waar je even rustig aan de rivier kunt zitten. Het is een prachtige route met een mooi uitzicht op onder andere the Watchman, the Towers of the Virgin, the Streak Wall en the Bridge Mountain. Onderweg steek je daarnaast vier keer de rivier over. Vanaf de verschillende bruggen heb je een prachtig uitzicht op de Virgin River met de kenmerkende rode rotsen op de achtergrond.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *