Over verzuipen…. 

Begin dit jaar bezocht ik het biologisch medisch centrum in Eindhoven en ontdekte ik de oorzaak van heel veel van mijn medische en lichamelijke problemen. Een intolerantie voor tarwe( brood), lactose (melk)en soja. Je begrijpt dat ik meteen mijn eetpatronen aan heb gepast waar ik dat vanuit mijn intuïtie niet al deed dus. En ik merkte dat dit aangepaste eetpatroon voldoende was om iedere maand een kilo kwijt te raken, zonder dat ik het gevoel had dat ik er iets voor hoefde te doen. Alhoewel…. Ja ik begon ook met fietsen toen ongeveer…….
Inmiddels ben ik 8 maanden verder, ruim 3500 kilometer verder en bijna 10 kilo minder. En daar ben ik blij mee en trots op!! Niet dat veel mensen het aan me zien hoor, maar dat hoeft ook niet. IK voel me beter en daar gaat het om!!! Want tja….. wat is 10 kilo nu op dat totaal……
Dat totaal…. Ja….. dat kan soms vertekende beelden geven bleek gisteren wel weer. Ik was boven op zoek naar iets… en vond iets anders…. Een doos met kleding. Bewaard….. voor andere tijden…. Het was een doos met kleding uit de tijd waarin ik de allergrootste maat ooit had, voordat ik begon om rigoureus anders te eten. Nee niet gewoon lijnen, maar koolhydraat arm eten dus. En ja…. Ik viel af  Maar geloofde mezelf nog niet zo na een leven van ervaren wat het jo-jo effect nu precies kan doen he!! Dus besloot ik die kleding te bewaren, voor een jojopiek ofzo…. Gisteren haalde ik die doos dus naar beneden. Met heeeeeel even de illusie dat er iets in zou kunnen zitten waar ik NU iets aan zou kunnen hebben. Tja… zo net voor een vakantie ben je soms op zoek naar extra shirts ofzo 
Ik opende de doos en zag verbaasd kleding die ik echt wel herkende ja, maar de maat joh!!! WoW Maatje verzuipen!!!! Ik ben zekerrrrrr niet slank, maar owowow wat voelde ik me gisteren slank zeg!!!!!
OK…. Ik ben weer eens 10 kwijt nu en voel me Superrrr… maarrrrr het kan weer jojo zijn he…… dusssss als ik over een jaar weer kan zeggen ik ben 10 kilo kwijt, pas dan mag ik mezelf feliciteren!! Voor nu ben ik blij en trots op mezelf, JA, maar wil ik mezelf geen sprookjes vertellen.
Ik ga er voor!!! Maar bovenal…. En eerst…. Geniet ik van mijn leven  
( ik ben iig 20 kg lichter maar ook bijna 10 jaar ouder dan op deze foto # grijnzzz)

foto van Emmy Sijbers.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *