4 november 2015, Tulum

Het einddoel van onze reis en ons avontuur. Tulum Mexico. Voor mij een bijzondere dag met een lang verhaal. Het gaat voor mij niet alleen om die bijzondere dag maar om de weg er naar toe. Maar dat lees je straks misschien wel in mijn boek over die weg….. in Godinnen in Maanlicht

Bijna anderhalf jaar geleden besloot ik in het volgen van de maanmaanden om iedere maan te onderzoeken welke godinnensplinters ik kon ontdekken in mij die paste bij de maan van dat moment. Deze te doorleven en er van te leren wat er te leren viel. Heel veel bijzondere dingen kwamen op mijn pad en werden zo op een bijzondere manier in het (maan)licht gezet. Vanaf de eerste maan waarmee ik dit begon was me al heel helder dat ik dit af zou gaan ronden tijdens mijn bezoek aan Tulum Mexico. Een reis die toen al in de planning lag ja Die reis komt nu al heel dichtbij en dus ook de afronding van een bijzonder stuk van mijn leer- en levenspad. En NEE natuurlijk is t daarmee niet klaar!! Misschien zijn er nog vele godinnensplinters te ontdekken in mij. En zeker blijf ik de maan volgen, iedere maanmaand weer. Maar iets wat ZOOOO duidelijk een begin had verdient een mooie afronding. En een betere godinnensplinter dan de Nederlandse Maan Godin Tanfana ( godin van transformatie)deze maan maand kan ik me niet wensen om me in de voorbereiding er naar toe te ondersteunen en sturen. Samen met haar totemdier de vlinder.

En terwijl ik gisteren aan het lezen was in weer een ander nieuw boekje over Tulum en haar tempels las ik over de tempel of the Frescoes. Een tempel waar diverse muurschilderingen nog zichtbaar zijn . Een van de afbeeldingen is de Goddess of the Moon- Ix-chel ( waar ook een regenboog bij is afgebeeld) met naast haar de God of Rain- Chaac en ook Creator God- Izamna. Het eerste puzzelstukje van de afronding wordt langzaam helder. Ik kan beginnen met het schrijven van wat richtlijnen voor een persoonlijke ceremonie. Ik voel me verheugd!!!

Het is in mijn hoofd nog een warboel aan puzzelstukjes…… die ik nog kan gaan plaatsen en begrijpen, aan elkaar kan gaan leggen en zelfs nog verschuiven. Heerlijk, altijd al van puzzels gehouden!!
Om een aantal van de puzzelstukjes aan woorden toe te vertrouwen nu ……..
• Tulum had voorheen een andere naam, Zama-xamanzama. Ik voel hoe de trilling van het woord resoneert……… Deze naam is een afgeleide van Zamal wat zoveel betekend als Dawn. Dit puzzelstukje verteld me dat het niet alleen om een afronding gaat maar ook om een nieuwe dagenraad, een nieuw begin?
• Ik word OMA, en het zou me niet verbazen als de kleine hummel in onze vakantie  op een andere manier van zich laat horen. Oma worden…. Een nieuw begin van een nieuwe levensfase. Niet alleen voor de baby maar ook voor mij
• Vanuit de numerologie, maar ook vanuit de mayakalender worden levens in fases opgedeeld, ook daar sta ik slechts enkele stappen verwijderd van die nieuwe volgende fase.
• Het pad in Tulum loopt via de Tempel of Wind, langs de tempel of Descending God, met boven de ingang daar een door alle deskundige onverklaarbare afbeelding, langs een afgesloten Castle naar de Tempel of Frescoes waar je uiteindelijk langs the royal Castle komt waar vooral de God of Descending vereerd werd. Dat pad heeft een bedoeling…….
• Op de dag dat we daar zijn is het 19 november, eerste kwartier en nog 6 dagen te gaan tot volle maan….. uhhhh , nog geen idee met dit puzzelstukje

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *