Nieuwe maan en meer…..

Nieuwe maan vandaag, de eclips van de maan die voorbij de zon schoof. Een duidelijke vermenging van Jin en Yang, het mannelijke en het vrouwelijke, zon en maan.

Nieuwe maan en ik bekijk de verzameling aan schrijfsels die ik afgelopen dagen verzamelde uit oude bestanden maar vooral ook wat ik afgelopen dagen zelf weer schreef.  In de rust van de kerstdagen, het niets moeten of hoeven… Mijn meditatiemomentjes, mijn wandelingen hier buiten achter mijn tijdelijke woonplekje en mijn innerlijke reizen naar Lemuria. De kennis die me ook nu weer aangeboden werd om puzzelstukjes te begrijpen, en te kunnen duiden. Verbaasd over mezelf en wat me weer aan het overkomen is, wat een wonderlijk leven waar ik me in bevindt!!! Wat voel ik me enorm bevoorrecht de rol te mogen spelen die ik gekregen heb. Gekregen van mijn hogere ZELF, mijn ziel, zij die ik E’Anna noem. Hoe blij ik de afgelopen jaren was als het kerstfeest weer voorbij was en we na nieuwjaar ook weer “gewoon” konden verder gaan. Ik zit nu dus compleet in het tegenovergestelde gevoel….. laat de dag en deze aankomende nacht nog maar even duren….. Morgen een dag om te werken en weer naar buiten te treden. En om het gevoel van de afgelopen dagen dan nog heel even vast te kunnen houden ga ik zaterdag, zondag en maandag nog even op pad. Alleen!! Genieten van natuur, een klein kneuterig hotelletje en een dagje de Veluwse bron met sauna’s en Wellness. Opnieuw de rust en ruimte om bij mezelf te komen. Benieuwd wat deze dagen me nog aan extra’s zullen brengen ????

Mijn laptop gaat mee zodat ik daar in de middle of nowhere in dat kneuterige hotelletje de nieuwe online videootjes met QiGong kan proberen uit te voeren en toe te passen. De Chinese gezondheidsleer die me zo aanspreekt brengt me ook steeds weer nieuwe stukjes om toe te voegen aan mijn manier van leven, beleven en ervaren. Het was de acupunctuur die dit jaar als rode draad door mijn overlevingspatroon liep. En na al heel wat gelezen te hebben over meridianen, Qi levens energie , de 5 elementen zie ik wel heeel helder dat deze Qigong naadloos aan zal sluiten op wat ik al doe en toepas. Bij mijn meditatiemethoden en de manier waarop ik ook de wereld en het leven even geheel los kan laten.

Maar voor nu…… verzamel ik ff al die nieuwe maan puzzelstukjes en ga ik nog ff lekker lezen wat al die ongelooflijk mooie mensen die verstand hebben van de huidige energy en van weten te vertellen ook ????

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *