Over metro enzooo

Onze 3e dag in New York City. Mijn voeten doen enorm goed mee op mn schoenen die een 2e ronde kans kregen. Maandag 6 km, dinsdag 7 km en vandaag 8 km!!! New York City, the city dat never sleeps…. ja…. en dat is zekerder waar!!! Ik zou hier voor geen goud willen wonen maar probeer er wel in het NU zo veel mogelijk van te genieten!!! De indrukken zijn soms wel ERG heftig eerlijk gezegd, dus ik sluit me daar ook zo goed mogelijk voor af. En omdat ik al behoorlijk vroeg op pad ga zie ik ook hoe politie de nog slapende mensen in metrostations wekt om hun dag weer elders door te brengen. Want nee, Idd, overdag is er geen kommer en kwel zichtbaar hoor!!!! De stad is schoon, de metro’s oud en echt overal ZONDER liften maar ogenschijnlijk veilig. Mensen zijn vriendelijk en behulpzaam tot in de meest kleine details!!! Zo probeerden wij bv een metrokaartje weer op te waarderen met cash geld terwijl er ergens aangeplakt stond dat dat niet kon. In een flits was er iemand die ons er op wees, en in dezelfde flits was hij ook weer verdwenen!!
We hebben veel tijdens spitsuur in de metro gestaan en gezeten. Een ervaring die ik niet echt heel happy kan noemen…. de mensen in volgestouwde oude wagons met alleen langs de wanden wat zitplaatsen. Verder dus alleen staanplaatsen. Hoeveel makke schapen gaan er in een hok??? Ik kijk om me heen in de volle coupe…. er staan en zitten mensen met hun ogen dicht. Er staan mensen die IN hun telefoons zitten en er staat zelfs iemand die een boek leest door met 1 hand het boek open te houden en met de andere hand zich vasthoud. En dat is echt noodzakelijk, want het hots en bots in bochten en over hobbels. Ik zie hoe de massa dan als een geheel lijkt mee te bewegen, als in een soort van golf. Goh!!! Best een mooi gezicht eigenlijk hoe dat dus gaat!!! En bij het volgende station wordt automatisch geschoven zodat met passen en meten weer iedereen een nieuw plekje verworven heeft in de volgende golf aan beweging. Het is iets waar ik voor NU wel in wil en kan mee bewegen, maar voor geen goud langer dan deze midweek!!! Met een zonnetje ervaar ik NYC echt als iets moois en een avontuur, maar als het regent wordt dat wel heeeeel moeilijk!!!
Happy als we dus op de kamer genieten van een maaltijd uit de biologische winkel uit de straat. Genoeg ook nog aan leftovers voor de lunch morgen!!! Morgen weer een droge dag, vol van plannen en avontuur.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *