Nine star ki astrology

Het voordeel van een verre reis maken is dat het veel tijd kost om op plaats van bestemming te komen! Tja, nu lijkt het misschien alsof ik n grapje maak….. Want ik schrijf “voordeel”… Maar ik meen dit zeker serieus! Wat de 1e reisdag me nu al heeft opgeleverd vind ik echt MEGA interessant, en dan zijn we pas halverwege met nog 4 uur vliegen te gaan. OK , Ik zal eerlijk zijn…… Ik bedoel dus dat zoveel tijd me de kans geeft veel tijd te besteden aan lezen. En daar begon ik gisteren al mee toen we met de auto naar Brussel reden. Ik ontdekte al eerder vanuit mijn interesse voor acupuntuur de traditionele Chinees geneeskunde met zijn vele facetten. En ja idd…. Als ik me ergens in verdiep doe ik dat idd op een heuse Auti-wijze. Een tijdelijke obsessie, of ook wel FIEP genoemd voor de ervaringsdeskundigheid onder ons.

De afgelopen weken waren het de traditionele 5 elementen vanuit het oud Chinees gebruik en hun toepassingen waar ik over aan het lezen was. Vuur, aarde, lucht, hout en metaal. Ik las over de verbinding van de elementen met de seizoenen. Ik ondervond een dag aan het strand hoe het element vuur een hoofdrol kon spelen IN mij. En het was dus gisteren een Facebook berichtje over dezelfde elementen maar dan verbonden aan de oudste vorm van Astrologie die we kennen. De Nine star Ki astrology. En idd afkomstig uit het oude China ook weer. En omdat ik het leuk vind de diverse methodes te ontdekken en vergelijken( numerologie, Tzolkin, sterrenbeeld of planeten astrologie, etc) die iets zeggen over mijn ziel en mijn IK in dit leven dook ik ook hier dus in om te ontdekken hoe ik mijn Nine star profiel kon samenstellen. Ik las dat bij het uitrekenen van je getallen je uit moest gaan van het Chinees Nieuwjaar. En dat is de 2e nieuwe maan na winterzonnewende. Het begin van een nieuw energetisch jaar voor Nine star ki. Het was even puzzelen maar mijn geboorte jaar schoof een jaartje terug daardoor.

ki is een vitale energie die de adem van het leven zelf is. De ki tijdens je geboorte bepaalt je karakter. In het oude China kwamen geleerden tot de conclusie dat deze ki vijf verschijningsvormen heeft in de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Elk element vertegenwoordigt een karakter. Omdat sommige elementen meerdere verschijningsvormen hebben, zijn er in totaal negen basiskarakters welke werden verbonden met negen sterren Het Nine star ki profiel zegt iets over je levens energie Chi, welke patronen en herhalingen zich aftekenen. Een soort persoonlijk pincode die toegang geeft tot je persoonlijke gebruiksaanwijzing. Het kan je laten zien wat nodig is om patronen te doorbreken en wat nodig is om je verder te kunnen ontwikkelen.
Nine star ki astrologie is gebaseerd op de 5 elementen. Een getal bij n element is direct verbonden aan de kwaliteit van het element. Op basis van je geboortedatum worden 3 getallen uitgerekend waar 3 elementen bij horen. Ik kwam zo dus uit bij 9-vuur, 3-hout, 2-aarde.
1e positie zegt iets over je algehele kwaliteiten van je natuur, Dit eerste element is dus vormvast en niet ontwikkelbaar en zegt iets over jouw persoonlijke vorm.
2e positie is verbonden met je ziel en wie je ten diepste bent, stuurt je leven aan, bepaald je doel, is je navigatiesysteem en bepaald op welke manier je naar je doel toe gaat. Door levenservaring is dit element dus niet vormvast en zeer goed ontwikkelbaar.
3e positie, het proces naar je doel, de reis, ? Dit gaat over de wijze van handelen en de richting, het pad dat je kiest.

Alle 5 de elementen zoeken altijd hun flow, zijn in beweging, en vormen tesamen een doorstromende cyclus, een cirkel van creatie. Jij bent met jou 3 elementen onderdeel van die cirkel en stroomt mee. Je profiel geeft inzicht in de energiebeweging in je leven en je balans en disbalans. Het zijn de ontbrekende elementen die je kunnen helpen naar balans.
Toen moest ik natuurlijk nog op zoek naar de juiste element omschrijvingen!
Vuur 9: Uitdagend
Vuur 9 staat voor enthousiasme, trots en inspiratie. Deze mensen vallen op door hun intellect en uitdagende houding. Ze komen krachtig en zelfverzekerd over, maar zijn ook bijzonder gevoelig en onzeker. Vuur 9 is recht door zee, niet bang voor de waarheid en overziet het grote geheel als geen ander. Deze mensen handelen en denken razendsnel. Soms kort door de bocht, maar meestal op gevoel en passend bij de situatie.
Hout 3: Avontuurlijk
Energiek, spraakzaam en avontuurlijk; daar staat Hout 3 voor. Deze mensen bruisen van de plannen en ideeën en jagen hun tientallen dromen met evenveel passie na. Angst voor vernieuwing is deze persoonlijkheden vreemd, ze springen graag in het diepe. Hout 3 is eerlijk, gevoelig, optimistisch en explosief. Deze mensen bijhouden? Dan is snelheid geboden, zowel in denken als in bewegen. Hun leven is geen dag hetzelfde.
Aarde 2: Dienstbaar
Aarde 2 is een doener. Iemand iets nodig? Dan is deze persoon al onderweg om het te regelen. Het zijn dienstbare en krachtige mensen. Niet lullen, maar poetsen is ze op het lijf geschreven. Aarde 2 is een loyale perfectionist die met een kritische blik om zich heen kijkt. Tevreden zijn deze types niet gauw en opgeven doen ze zelden. Lanterfanten vindt Aarde 2 lastig, maar zorgt uiteindelijk wel voor meer innerlijke rust.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *