Over vrijheid in alle talen…..

Zoals je als lezer misschien wel weet staat vrijheid deze dagen erg hoog bij me in het vaandel.  En het is dan ook iets waar ik intens van geniet in alle grote en kleine  dingen die daar bij horen en waar ik de betekenis en het gevoel van die vrijheid in kwijt kan, in kan voelen, ervaren en zien. En er zijn al diverse dingen gepasseerd in de afgelopen weken in de sfeer van “eerste keer”. En in het bijbehorende gevoel van die vrijheid dus.

De afgelopen week kwam er steeds een reclame voorbij gefietst die me erg wist te raken, mijn aandacht trok op een manier dat het soms uren in mijn hoofd bleeef spoken. De reclame van een nieuw parfum, met een vrouw die wel heel erg vurig in beeld werd gebracht. Ja en met name op mijn eigen vuurdag afgelopen zaterdag nam ik me voor toch maar eens naar de parfumerie te gaan om die geur eens te gaan ruiken. Nu moet je weten dat ik erg geurVAST en getrouw ben. Ik heb al jaren en jaren Alien van Thierry Mugler. En heb hooguit de zijstap gemaakt naar zijn parfum Angel en Aura. Voor zo nu en dan…….. want Alien heb ik alles bij elkaar al kapitalen aan uitgegeven.
Dus de wens die andere geur te willen ruiken en onderzoeken is best wel bizar en apart op basis van slecht een reclame……

Al op de middelbare school was duidelijk dat ik beslist geen talenknobbel heb. Ik brouw echt niks van Frans en stotter mezelf in t Duits met handen en voeten door een noodzakelijk gesprek heen. Engels lezen gaat nog wel zolang ik het niet hoef te spreken. En dat sluit helemaal aan bij het feit dat ik enorm slecht ben in namen!! Doe mij maar gezichten, verhalen, herinneringen die passen bij gezichten etc. Dussss de naam van dat parfum zei me ook niets. Ik moest al heeeel erg mijn best doen om te onthouden dat ik in de parfumerie moest vragen naar de nieuwste van yves san laurant….. of zoiets…… (yves saint laurent)

Vandaag deed ik dus met mijn ( nog steeds) lief een rondje door t dorp en over de markt voor we Sara gingen ophalen voor Saradag. En wilde ik dus naar ICI-Paris. Om te ruiken alleen he….. want ik snapte allang dat dit wel een heeel duur luchtje zou zijn. We stapten binnen…. Ik kreeg een papieren strookje wat ingespoten was met de allernieuwste Libre en rook……. JAAAAAaaaaaa….. en ik was compleet verkocht!!!!!! Deze geur wist me te raken tot in het diepst van mijn wezen op de een of andere manier….. wowwwww daar ging ik dan met m’n Alien he!! Nadat de verkoopster ook vanuit haar verkooptechniek me helemaal onder gespoten had ging ik gehuld in wolken de winkel weer uit. Ik liep niet meer, maar ik zweefde!!!!! Wat zou dat woord betekenen  vroeg ik me af, “Libre” ja dat het Frans was dat wist ik…….. Tja en zelfs op een telefoon hebben we tegenwoordig Google he……  Ik viel echt stijl achterover toen ik in de vertaalapp las wat de vertaling van Libre was……. Ja jij weet het als lezer natuurlijk al langer ……. VRIJHEID!!!!

Je begrijpt hoe enorm dit aansluit op de fase waarin ik me nu bevind. En nee ik ga deze dure parfum nu niet kopen bij ICI-paris. Wel ga ik kijken naar de prijs op de luchthaven, en op de cruise strakjes….. want dat ie er gaat komen staat als een paal boven water!!!! Mijn “Libre” van  YSL

De omschrijving die ze er bij geven:

De Amerikaanse regisseur Nabil Elderkin – die al met artiesten als Kanye West, Frank Ocean en Bon Iver samenwerkte – wou de visie van de Yves Saint Laurent-vrouw met de typerende spanning tussen mannelijk en vrouwelijk en die assertieve, brutale en krachtige vrouwelijkheid omzetten in beelden. Resultaat? De spot werd een ode aan sterke en vrije vrouwen die hun sensualiteit omarmen en voluit leven.

Het parfum, ontworpen door meesterparfumeurs Anne Flipo en Carlos Benaïm, speelt met het contrast tussen vrouwelijk en mannelijk. De statige fles met couture-uitstraling onthult een bloemig parfum dat balanceert tussen koel en sexy, begeleidt door noten van lavendel uit Frankrijk en oranjebloesem uit Marokko. Deze opvallende samenstelling maakt van ‘Libre’ een verslavend parfum waar wij maar geen genoeg van krijgen.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *