Soms zit t mee….. en soms zit t tegen.

Na een korte en onrustige nacht was het nog pikkedonker buiten toen ik klaar wakker overeind zat in mijn bed. 5.00 op de klok….. Tja…… dan maar eruit dus om er het beste van te gaan maken vandaag he, dacht ik. 24 uur van misverstanden en miskleunen…. en dat had zich dus gisterenavond al ingezet….. vandaar die korte slechte nacht. En dat mijn vrije dag nog zooooo druk en hilarisch zou worden had ik vanmorgen zo vroeg dus ECHT niet kunnen bedenken!!

Ik startte mijn dag in slowmotion met het maken van mijn keto ontbijtje. Pancakes met blauwe bessen die aan al mijn eisen voldeden ( lacto-, soja-, tarwe-vrij en ketoproof) ik hoorde hoe net voor de dagenraad de vogels begonnen te fluiten en langzaam werd de wereld om de caravan heen lichter en voelde ik hoe ook mijn innerlijk IK ook wat lichter werd. En met de verfrissende douche daarna spoelde ik de laatste restjes zwaarte weg en sprong ik op mijn fiets richting mijn voormalige woonplaats. Ik nam mijn werklaptop mee om tijdens het draaien van een wasje ter plaatse wat te kunnen werken. Dat lukt op de camping niet door het wisselvallige bereik. Met mijn muziekhelden in mijn oren waren de bijna 15 kilometer ook zo weer afgelegd en stond ik veeeeeel te vroeg aan de gesloten poort van mijn voormalig adres. We hadden deze ochtend een afspraak samen bij de bank, dus mijn ( nog steeds) lief wist dat ik zou komen. Eenmaal achter bij de gesloten poort appte ik hem dus met de vraag of hij achter even open wilde maken. OK!! Was zijn antwoord…… maar het duurde en duurde en duurde. Dus ik appte NOG maar een keertje…. “ik sta er al he…” oeps , ja DAT had hij dus niet begrepen. Hahahhaha

Omdat we nog meer dan een uur hadden tot onze bankafspraak besloot ik alvast op mijn werklaptop in te loggen en zo al iets te kunnen doen….. Terwijl de was dus al draaide zette ik de laptop aan om te beginnen. Maar ja….. met een lege batterij in mijn werktelefoon is inloggen geen optie, hahahha. Tja…. Soms lopen dingen dus anders……. Na 2% batterij bleek OOK nog eens een update echt dringend EEERST te moeten gebeuren…. Pffff ja….. EN had ik een muisje wat dus beslist niet goed werkte!!!  Dan maar eerst een rondje dorp voor de bank.

Je begrijpt dat er als eerste een nieuwe muis gekocht werd zodat ik bij terugkomst toch zeker aan het werk kon!! Daarna in de richting van een nieuwe zaak waar vanalles mogelijk was mbt leer. Ook het herstellen van oude schoenen dus. Het lopen wil weer ff niet zo goed lukken en zelfs met mijn nieuwe steunzolen kreeg ik het niet voor elkaar dit jaar de juiste pas erin te vinden. Dus was ik blij dat ik het advies van de Podo therapeut nog niet had opgevolgd en mijn oude schoenen nog werkeloos in een hoekje stonden en niet in de kliko!! En nu bracht ik die oude getrouwen dus naar die leerzaak met de vraag ze nog voor 1 stadwandelvakantie op te lappen en de ingescheurde stukken te herstellen. Dan kunnen ze daarna weg, mijn wandelwolkies zei ik….. Wegggg zei hij….. waarom??? En ik liet hem zien dat ook de zolen erg dun waren en scheef afgesleten hier en daar. Hij trok zijn wenkbrauwen op en keek me opgetogen aan. Maarrrr mevrouw….. zei hij , ook DAT kunnen we verhelpen hoor!!!! Verbaasd keek ik hem terug aan en zei, maar dat zijn toch van die zolen die je niet KAN verstellen??!! Hij lachte en keek me vrolijk verder aan, maarrr natuuurrrrrlijk wel!!! Ik vermoed dat het zijn vrouw was die achter in het atelier aan het werk was want anders was ik spontaan gevallen voor deze man met zijn krullende grijs haar en zijn mooie grijze ogen en zijn volle sprankelende lach!!! Hij begon me uitgebreid te vertellen HOE hij die zolen voor me kon herstellen, kijk… gewoon tot daar alles eraf, en dan bestel ik hele nieuwe zolen … en een beetje lichter ook zodat je NOG makkelijker loopt zegt ie….. OEFfff ja, toen was ik OM he!! Ik liet mijn schoenen daar, kreeg een mooi groen bonnetje mee en heb een “date” met hem voor volgende week woensdag, op afhaaldag ????

En nu zou je denken…. Ze heeft alweer een A4tje volgekletst t zal wel bijna klaar zijn….. maar niets is minder waar!!!

Door mijn uitgebreide gesprek met de leer-meester waren we echt maar kantje boord om op tijd bij onze afspraak bij de bank te zijn. Even stevig doorstappen dus het centrum door en werden we vriendelijke ontvangen door de balie medewerker van de bank, 1 minuut voor tijd, pfffjewww. Goede morgen, zei hij vriendelijk, U heeft vast een afspraak om 10.00 he!! We keken elkaar verbaasd aan en zeiden dus , ja inderdaad. Al snel kwam er een andere jonge man aan die zich voorstelde en ons meenam naar een spreekkamertje. Nu achteraf kan ik met zekerheid vaststellen dat dit een van zijn eerste klantgesprekken geweest moet zijn, misschien zelfs wel zijn allereerste!!!! En kan ik ook met zekerheid zeggen dat waar ik zo hartelijk om kon lachen en nog steeds, de jonge man zich waarschijnlijk heeeeeeel ongemakkelijk heeft gevoeld, Ochermmmmm.
Ik zal niet teveel in details treden maar bij het opheffen van de gezamelijke en/of rekening ivm de scheiding dus moesten natuurlijk wat officiële stukken gemaakt worden om te ondertekenen. Ipv de datum van vandaag stond er bv de geboortedatum van mijn ( nog steeds) lief. Oepssss….. maar goed dat ik ff GOED las. Tja en dan dat doorlopend krediet he….. kon dat wel mee over op 1 naam??? Haha hadden we vooraf al gegrapt…. Tja ze mogen het ook houden hoor ???? Maar ok, toen hij na overleg de gespreksruimte terug in kwam was het moeilijk moeilijk tot ik zei, zullen we die dan gewoon even op onze 2 namen laten staan, die gaan we toch aflossen als het huis geregeld is…. Weer zo’n kip-ei verhaal he!! Zijn ogen werden groot….. ooo… uhh…. Jaaaa , Dat is dan wel een goed plan zei hij!! Ach ja meneer zei ik vergoelijkend, ik begrijp dat niet alle scheidende mensen hier zo makkelijk met elkaar omgaan hoor. Toen de fout hersteld was, en alle benodigde documenten getekend hadden we nog 1 vraagje…… Toen hij het antwoord op zijn scherm wilde laten zien door dat scherm te draaien ging er dus een half glas water wat ik eerder gekregen had om en liep over tafel zo op mijn lange broek dus. Hahahahha wat een paniek om wat water zeg!!! Ochermmmmm…..  En als kers op de taart bleek ook nog eens bij “thuis”komst dat hij iets vergeten was te regelen en alle rekeningennummers uit de app verdwenen waren. OEFFFFF. Nog maar een keer terug dus om dat nog even te regelen. Hahahahah. Ja ik kan er nog steeds om lachen!! Ik kon daarna dus echt lachend wat werk verzetten aan mijn laptoppie.

Wat begon als een zware dag kreeg in ieder geval op vele manieren een lichtere staat van ZIJN.

En baas boven baas was ik ook nog eens 5 minuten voor de start van een buiige namiddag gewoon weer lekker op mijn eigen plekje. Met weer tijd ZAT voor dit mooie verhaaltje.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *