Het is stil in mij…..

Het is stil in mij….. vreemd stil…..  want dit is een ander soort stil in mij dan ik ken.
Tot vandaag kende ik alleen het stil in mij als een soort van ZEN toestand, niet hoeven denken… rust, en dat voelde altijd weldadig goed!!!

De stil die ik nu voel  is het gevolg van mijn acu-behandeling bij Rob vandaag. Na een rollercoasterweek met vooral fysieke kenmerken van de overgang, volgde een diepe emo golf gisteren en vandaag waar ik erg van geschrokken ben.

De geplande afspraak van vandaag was dus ook noodzakelijk om dingen weer richting balans te coördineren. En Rob zou Rob niet zijn als hem dat niet zou lukken natuurlijk. Ondanks mijn eigen angsten, verdriet en onmachtgevoelens zag ik hoe hij als Arts keihard aan het werk was voor me. Alle info paraat op zijn bureau, opengeslagen boeken en op zijn beeldscherm. Ik zag hem soms zelfs letterlijk achter de oren krabben of zijn kin tussen zijn vingers houden. Ik was zwaar mismoedig binnen gestapt, de wanhoop letterlijk nabij…… En het is niet dat ik fluitend naar buiten liep hoor!! Maar ik kon het consult voor mezelf iig afsluiten met een anekdote die ik nog wilde delen met hem en voelde me figuurlijk zeker 100 kilo lichter ook!!

En nu, vanavond, thuis voel het dus stil in mij. Stil op een manier die ik eigenlijk alleen maar uit kan leggen als de afwezigheid van de emotie. Geen blijheid maar ook geen pijn, verdriet of boosheid meer op mezelf. Zoonlief en mijn lief lijken het wel op te merken…. Ze vragen me waarom ik toch zo “moeilijk kijk”. Ik heb geen idee wat ze dan aan me zien, ook voor hen zal het gezicht wat bij mijn huidige binnenkant hoort nieuw zijn neem ik dan maar aan.

Ik vermaak me met het leggen van nog een golfje mozaïek en beloof mezelf een fijne nachtrust straks. En al lijkt het dan heel vlak en plat met dat nieuwe soort van stil…… Ik voel me wel veilig. Zeker met de Homeopathische “nood” korreltjes die Rob me meegaf. Het vertrouwen in mezelf zal misschien wat meer tijd nodig hebben om te herstellen. Maar ook DAT komt vast en zekerrr weer goed. Ik VOEL me dan misschien wel “stil”en heel alleen, ik BEN het niet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *