Over de relativiteit van afstand, snelheid en tijd enzo

Vanmorgen toen de vogeltjes pas net floten zette ik mijn voeten naast het bed om op te staan ruim voor mijn wekker af zou gaan. In slow motion kom ik ’s morgens op gang. Ik neem de tijd om alle radertjes weer aan het draaien te krijgen als een goed geoliede machine. Ik was zo vroeg al uit de veren omdat ik op tijd op kantoor wilde zijn voor mijn werk. En terwijl de lijfradartjes langzaam op gang probeerden te komen draaide de gedachte radartjes al op volle toeren in hoog tempo, want ik was aan het wikken en wegen wat nu werkelijk de kortste weg zou zijn naar mijn werkplek op kantoor in Horst. Terwijl de 2e kop koffie bijna leeg was besloot ik de proef op de som te nemen en de heen weg te meten via mijn Samsung Health app en er een fietstraining in te zetten. Zodat ik die kon vergelijken met een ietsje andere terugweg vanmiddag na mijn werk. En natuurrrrrlijk liep het allemaal anders, #grijnzzz.

Even voor 8ten was ik op kantoor via een binnen weg van 11,9 km in iets meer dan een half uur met een snelheid van gemiddeld net geen 20 kilometer per uur. Jaja ik had netjes doorgetrapt hoor!!!
Op kantoor werd mijn tempo echter meteen naar het nulpunt gebracht en nog minder!!!! Er was geen netwerk, en hoe graag ik ook op volle kracht aan het werk wilde…. Tja…. Jammer dan!! Het begin van wat een hectische ochtend zou blijken te zijn. Waarin ik probeerde andere collega’s te behoeden voor teleurstellingen en kansloze ritjes naar kantoor waar ze vervolgens niet konden werken dus. Na een uur van pogingen tot probleemoplossende telefoontjes en printjes op de werkpc’s besloot ik de terugweg naar huis te aanvaarden om mogelijk thuis wel meer te kunnen betekenen op ons eigen wifi netwerk met de werkinlog.

Om geen tijd te verliezen zette ik de  fiets ondersteuning op maximaal, en met de wind in de rug vlogen mijn voeten rond met 27 km per uur. Ik was in een poep en een zucht thuis via die andere geplande route….. 200 meter minder  dus, hahahha, en 10 minuten sneller!!!! Toch handig die Samsung health app…… Op mijn gemakje kon ik de rest van de ochtend mijn werk doen aan de laptop op mijn favoriete plekje aan mijn keukenbar. De klok liep in zijn gewone tempo en ik had alle tijd en ruimte dat te doen wat voor mijn werk en collega’s van belang was.

De middag stond in het teken van familie, het nieuwste wereldwondertje wachtte op ons in Arnhem en ik keek er reikhalzend naar uit hem te gaan ontmoeten. Heel even dacht ik dat ik het voordeel van eerder thuis zijn kon doorschuiven naar eerder ontmoeten….. maar helaas pindakaas, de klok bepaalde dat ik een uurtje extra geduld zou moeten hebben.

Opgewekt stapte we na de middag dus in de auto om naar ons volgende reisdoel van die dag te gaan. En nog maar net op de snelweg zag ik dat mijn fietsapp op mijn telefoon totaal de weg kwijt was!!!!  Haha ik raasde blijkbaar met grote snelheid over de weg. Nadat ik de fietsapp op pauze had gezet dacht het Universum blijkbaar dat ik letterlijk op pauze wilde want we kwamen in de file terecht, en traag stroomden we mee in de rij auto’s die allemaal over het asfaltlint probeerden te komen waar ze wilden zijn. Met een half uurtje extra op de klok kwamen we toch waar we wezen wilden. Bij familie en het wereldwondertje.

Eenmaal daar legde ik slecht 1 of 2 meter af in ruim 2 en een half uur. Van stoel naar bank met mijn kleinzoon op de arm. Een tijd die slechts een half uurtje leek hoor waarin het wereldwondertje zijn moedermelk kreeg via een flesje van zijn oma. Bijzonder hoe tijd dan verweven wordt van wat ooit was naar wat is…..

Om half 6 besloten we dat het hoog tijd was om de terugweg te gaan aanvaarden, wow wat was de middag omgevlogen!!!! Maar die terugweg van 80 kilometer duurde dus ipv 3 kwartiertjes net zo lang als de 2 meter van die middag!!! Over de eerste 40 km deden we ruim 2 uur, stapvoets in file maakten we samen grapjes in de auto. De 2e helft in 20 minuutjes maakten weer heel veel goed!! Een middag van uitersten en toen werd ik bij thuiskomst beloond met een trofee uit mijn Samsung health app , hahhahahahhaha!!!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *