Maria Magdalena, the Movie 2018

Vandaag had ik een bijzonder fietsdoel; Reuver en de servicebioscoop daar om een film te gaan kijken. Maria Magdalena!!
En behalve dat ik vandaag genoot van zon, wind en fiets genoot ik dus ook van deze film. En wil ik je graag vertellen wat ik er van vond en hoe ik het beleefde.
In het interview wat ik ook toevoeg hier kun je al horen en zien dat het hier niet gaat om het standaard verhaal zoals we dat leren vanuit de bijbel en de testamenten.
De film laat ons een beeld zien van een eenvoudig en armoedig joods leven in vissersdorpjes en de rol die vrouwen in die tijd hadden. Het laat zien hoe een jonge vrouw haar draai niet kon vinden in dat leven en erg ongelukkig was. Het is bijzonder mooi in beeld gebracht maar ook duidelijk een sterk geromantiseerd verhaal wat getoond wordt. Maarrrrrrr het gaat mij er persoonlijk ook niet om of het verhaal klopt met de bijbel, of het verhaal overeenkomt met wat toen realiteit was. Ik was gewoon benieuwd hoe de filmmakers met cast en crew in beeld hadden gebracht hoe Jesus door de ogen van Magdalena gezien en ervaren werd….. mogelijk….. Ik wilde weten of er momenten in de film zouden zitten die me zouden raken, die iets in me teweeg zouden brengen, een herinnering los zouden maken misschien wel…….

Ik werd dus daar in die pluche stoel met een drankje voor me meegenomen naar een ver verleden en liet me meedrijven op wat de filmmaker me te bieden had. Een verhaal vol van emotie, vol van zachtheid ook!! Naast alle worstelingen waar deze en gene door heen gingen. Niet alleen Maria Magdalena dus, maar bv ook Jesus zelf als Messias. Het maakte hem menselijk en dat raakte me idd wel ja. Maar er was slechts 1 moment waarop mijn diepste wezen geraakt werd, waarop de tranen over mijn wangen rolde vanuit een diep begraven herinnering op zielsniveau. Het kwam aanrollen als een golf bij de woorden van Jesus tegen Maria Magdalena “be my hands”. Waarop de golf me overspoelde toen ze het water instapte en de vrouwen die daar stonden te wachten mocht dopen. Terwijl ze de woorden herhaalde die Jesus ook tegen haar gesproken had;” I baptise you with light and with fire, I baptise you to be born anew, awake, and ready for the day to come.

Blijkbaar op zielsniveau dus zeker al aanwezig in mij, maar nu ook voor de rest van dit leven in mijn hart gegrift, dat ENE moment. <3

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *