1 januari 2018, Path of Souls

De 1e dag van dit nieuwe jaar. En vannacht  weer een super moon die vol is(2e van 3). Ik lees in mijn nieuwe boek; Path of the Souls, over Native American star myths.

Het verhaal wat hoort bij path of souls gaat oa over Orion. Over de 3 star belt, die ook de bovenkant is van de hand constellation die vanuit de 3 sterren naar beneden hangt met een oog in de palm van de hand. Het oog is  een zwart gat  oftewel een afwezigheid van sterren binnen dit handsterrenbeeld. De portal to Heaven. Door dit oog vind de ziel zijn weg naar The Milky Way. De ziel gaat via deze melkweg (vanuit het het zuiden naar het noorden) tot aan de splitsing die  Great Rift of Cygnus rift genoemd wordt , Daar staat de ster Deneb als helderste ster van het sterrenbeeld Cygnus, the celestial bird of northern sky ( wij noemen dit ook wel het noorderkruis). Op deze splitsing wordt de ziel door de vogel beoordeeld of deze vrij is van zonden of niet. En of de ziel naar de andere wereld mag of niet.

En terwijl ik lees kijk ik af en toe naar mijn 3 super moons project en valt me op dat er wel een enorme gelijkenis zit in dit verhaal en mijn projectresultaat tot nu toe. De houten “wichelstaf”met een ster in de splitsing van de tak die gedragen wordt in de vleugels van mijn uiltje. In de ster zit het hele Universum verwerkt met op iedere punt een chakra steentje en in het midden de meteoriet  en door de hele ster maansteentjes.

 

 

En terwijl ik in mijn leespauzes zoek naar mooie plaatjes met hulp van Google voor bij dit verhaal kom ik bij iets uit wat me met stomheid slaat!!! Misschien ken je het verhaal dat de Pyramides en de Nijl een afspiegeling zijn van de sterren en de melkweg aan onze hemel. En hoe de ziel van de Farao over de melkweg moest reizen om in het hiernamaals te komen. Er is niet alleen de overeenkomst met het verhaal uit het oude Egypte dat de ziel via de melkweg reist.  En dat is dus precies wat ik  vind terwijl ik naar mooie plaatsjes zocht. Echter…. Met 1 klein verschil. De afspiegeling ligt niet alleen in Egypte maar dus ook in en om Grand Canyon!!!! En  het zou me eigenlijk niet eens moeten verbazen, maar daar waar de sterren gespiegeld worden liggen de oude Anasazi ruïnes die nu door de Navajo’s beschermd worden. En zie ik dat we precies daar komen door mijn keuzes om af te wijken van de standaard routes die door en voor de vele toeristen gemaakt worden.  Zoals ons verblijf in Canyon de Chelly bv. En dat is maar 1 voorbeeldje uit een hele lijst aan overeenkomsten in onze route en de spiegeling van Orion. Toeval???

Gisteren schreef ik nog dat ik vol verwachting uitkeek naar wat er weer op mijn pad mag komen, gepland en zeker ook ongepland. En zie hoe snel al op de 1e dag van dit nieuwe jaar zich nieuwe dingen aan me openbaren. Het LIGT al op mijn pad, ik hoef het pad alleen maar te gaan. WOW

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *