Als een vis in het water

 

Een paar grote heldere regenboogforellen ogen kijken me aan….. Hmmm Ze lijken me te vragen iets fantastisch van ze te maken zodat ze niet voor niets in die netten terecht zijn gekomen en dat met de dood moesten bekopen. Ze waren zo fijn met elkaar op avontuur vertellen die ogen me ook, ze genoten samen van vrijheid in de wijde wateren. Tja…… idd…… ik kan me helemaal voorstellen hoe ze zich gevoeld moeten hebben. Eerst die vrijheid en dan dat fuik wat zich sluit, gevangen. Ik denk terug aan mijn eigen avonturen, Italie….. Hongarije …..om er slechts 2 te noemen he , hahaha.. Ik snuffel in wat recepten…. Op zoek naar passende Keto avonturen. En JAAAAA ik vind 2 recepten die ik kan matchen!!! Deze 2 schoonheden gaan omgetoverd worden in een Italiaans en Hongaars avontuur voor de smaakpapillen!!!

Ik spoel ze eerst lang af onder koud stromend water zodat ze daar nog een keer van kunnen genieten ???? Ze komen eerst op smaak met rode pesto in hun buikjes. Na een kwartiertje spoel ik die er weer uit. Ik vul de buikjes met een mengel van allerlei bijzondere paddenstoelen en verse kruiden uit mijn tuintje ( rozemarijn, 2 soorten tijm en een beetje dille). Als dat gaar gebakken is in mijn zelfgemaakte kruidenolie voeg ik een theelepel rode pesto toe. Liefdevol dep ik mijn vissenvriendjes nog een keertje droog en smeer ze in met de kruidenolie.  Ik vul de buikjes en in de ovenschaal zorg ik dat ze elkaar een laatste vissenzoen kunnen geven. Limoentjes en dille als kroon op het prinsessenwerk. Je zou bijna denken dat ik ze in die andere dimensie in de echt verbind he <3

Terwijl het  paar in de oven ligt eet ik een voorgerecht. Kipstukjes met paddenstoelen, langzaam gegaard in een gevaarlijk lekker sausje ( Biologische notenpasta, scheutje suikervrije chilisaus, bloepje lactofree room en een beetje oystersauas als ketjap vervanger. Oeffff ja…..  Dit klinkt dis ECHT NIET als een dieet toch???? Dit is culinair genieten!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *