Sprookjes en dromen

Zal ik je eens een sprookje vertellen??? Het was mijn droom van afgelopen nacht…..
Heeeel lang geleden…. In een zomaar een straat, in een dorpje ver weg maar ook heel dicht bij…. woonden een paar kinderen.
Ze speelden samen… Voor op de trappetjes bij de voordeur, bungelend aan de balustrade er om heen. Achter, op het pad naar de kelders van de flat. Oefff wat was het daar altijd fijn tijdens hete zomers, met een immer aanwezig zijnde schaduw die verkoeling bracht. Zodat je toch gewoon kon rennen en springen. Zwierend op de schommel thuis of frietjes etende bij de buren uit filterzakjes. De zandbak bij de flat, maar nog veeeel leuker het speelveld tussen de 2 scholen, jaja een heuse jongens EN meisjes school waar ik als 1e meisje naar de jongensschool mocht!!! . En door de hele straat heen woonden deze kinderen en hun families. Onbezorgd en soms ook onbezonnen groeiden we daar samen op, ik en al die andere kinderen.
En al kenden we natuurlijk, ieder hoekje en elke struik, toch was bv verstoppertje spelen een van onze favoriete spelletjes.
In de sprookjesdroom loop ik over het pad achter de flat langs en stop bij ieder hekje waar een speelmaatje woonde. Ik fluister dan zijn of haar naam en mijn kleine Emmeke zwaait en roept, kom je spelen??? Ik steek de straat over en loop halverwege de straat het gangetje tussen de huizen in. Ook hier loop ik langs tuinen met poorten en hekjes en prevel al die namen van de kids die er woonden.
Als ik alle huizen en tuintjes gehad heb sta ik uiteindelijk midden op straat.
De deur op nummer 18 gaat open. Een klein blond manneke komt naar buiten en gaat op de trapjes zitten. Hij heeft een bal in zijn handen…… Ik lach… want ik weet tegen welke muur hij gaat stuiteren, hahahaha
De kleine blonde jongen verandert in de man die hij nu is. Wowww ja… een mooi en bijzonder mens die ik in het NU opnieuw mocht tegen komen.
Mijn droom vandaag lijkt een sprookje en gaf me gouden randjes om duistere herinneringen. Een stralend zonnetje wat door donkere wolken wist te breken om alles wat mooi, goed en fijn is in een nieuw licht te zetten.
En soms worden dromen werkelijkheid. En is dat jou nog niet overkomen?? Gewoon ff verder dromen dan…. ECHT waarrr ❤
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *