Glimlach

Ik woon in het Noord Limburgse en kom zelden tot nooit iemand tegen in openbare gelegenheden die geen mondflap draagt. Je ziet ze hier zelfs in grote getalen , in de auto, op de fiets of gewoon te voet BUITEN!!!! In winkels vaak wel argwanende blikken en heel af en toe boze opmerkingen. Na een periode van winkelangst wist ik over die drempel heen te stappen en ik moet echt zeggen dat het personeel van met name de Jumbo hier superrrrrrr lief is. Jan Linders, Kruidvat en Action hier in het dorp ook, en ja zelfs bij Xenos een dorp verderop kennen en herkennen ze me.
Bij de Huisarts kom ik al maanden niet meer…. Gek genoeg wordt het daar ondanks mijn duidelijk psychische oorzaak niet geaccepteerd 🙁 Duidelijk hoe dat kan he…….. ( insiders kennen het antwoord) Bij mijn natuurarts is het geen enkel probleem of überhaupt onderwerp van gesprek. Op mijn kantoor ligt een A4 uitgeprinte uitzonderingsafbeelding van rijksoverheid en heb ik verder geen toelichten nodig gehad. Maar ja…. hoef mijn kantoor dan ook slechts te delen met mensen die me KENNEN……Met mijn fysio ging ik het gesprek over mijn achterliggende verhaal aan en ook daar ben ik welkom ZONDER!!! ZELFS in de wachtruimte.
Ik heb een wereldje om me heen gecreëerd wat haalbaar en aanvaardbaar is voor me. Toch mis ik de lachende gezichten om me heen vaak. Ik houd van een mooie glimlach en nu zie ik vaak alleen een paar doffe ogen bij mensen die zich door het leven van NU worstelen.
 
Tot vandaag!!! Ik liep de wachtruimte van de fysio in en zag daar zowaar iemand zitten ZONDER mondflap. Wowwww…. Ik nam plaats, keek haar aan en schonk haar mijn mooiste glimlach. Ik zag haar ogen oplichten en kreeg een prachtige glimlach terug. Vervolgens zeiden we bijna tegelijk, hoi, wat fijn om je glimlach te kunnen zien!!!! En wat fijn als afspraken zo net voor de middag al enigzins uit aan het lopen zijn joh!! We hebben even ouderwets gezellig zitten kletsen over het leven van NU en hoe we daar mee om proberen te gaan.
 
Vervolgens loop ik echt al de hele dag mee te zingen en voel de danssprongetjes van opwinding en blijdschap om die ene medemens die ik vandaag mocht ontmoeten!!! En behalve dat mooie gesprek de glimlach die we elkaar konden schenken <3
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *