Feng Shui kwam naar me toe

Een aantal weken geleden was ik op de koffie bij mijn natuurarts en vertelde ik hem over mijn plannen in en rond mijn nieuwe huisje. Hij weet enorm veel van de oude Chinese wijsheden en  geneeswijzen. Dus toen ik hem vertelde over mijn plannen om ook “iets” met water te gaan doen in mijn tuintje waarschuwde hij me dat dat heel lang goed kan gaan maar dat dat element zich ook tegen me zou kunnen keren als het niet goed afgestemd was op andere elementen. En hij vertelde me over Feng Shui en hoe dit met de elementen een rol had bij de inrichting van huis en tuin. Ik had er wel eens van gehoord, maar me er verder nooit echt in verdiept. Daar was dan nu blijkbaar de tijd voor aangebroken #smile Al was het maar om mijn intuïtieve keuzes die ik al gemaakt had bij het inrichting in mijn hoofd te toetsen aan deze methode en mogelijk nog wat aan te passen om het NOG fijner in balans te krijgen als geheel.

Een zelf studie Feng Shui dus!!
Ik zocht op internet naar informatie en ontdekte een mooie uitgebreide encyclopedie over Feng Shui van Lilian Too. Oefffff best duur!!! Dus keek ik rond op marktplaats en ja hoor binnen een dag vond ik dat boek dus voor een habbekrats en op een steenworp afstand. Al lezende en bestuderend snapte ik al snel hoe belangrijk de I Tjing ( het boek der veranderingen) in het geheel bleek te zijn. Dus ook daarvoor zocht EN vond ik een apart boek en ook werkboeken. Mijn studiemateriaal is wel compleet zo en ik werkte bijna dagelijks verder in de boeken. Ik genoot van de energy die het me gaf. Ik genoot van het steeds dieper snappen, voelen en het magische te ervaren wat het me schonk.

Behalve de algemene basis kennis bleef toch die waterpartij als een rode draad door mijn aantekeningen lopen. Een aparte pagina in mijn aantekeningen boekje dus gewijd aan water.
Binnen de I Tjing het symbool Tui, element metaal, in het ( noord-) Westen en steekwoorden als “waterval/vreugde” 2 horizontale strepen met erboven een onderbroken streep, overwegend Yang energy dus (leven).
De aantekeningen bij het element Water zelf:
tuintip: Miniwatervalletje op het Noorden. Tuinfontijn die naar “binnen” stroomt en niet spetterend in bogen naar buiten toe. Of een traag stromend watervalletje bij de buitendeur bij voorkeur Noordelijk gericht.
Hmmm het een zegt west, het ander noord…. Toch eens opzoeken wat dan de noord-west kan van mijn tuin is en hoe de achterdeur dan ligt bedacht ik deze week al lezende en schrijvende.

Vanmorgen in alle vroegte pakte ik mijn telefoon om nog even relaxed wakker te worden met Social Media en meerrrrrrr. Nu ik Facebook marktplaats ontdekt heb staat deze dus ook met regelmaat in dat rijtje om ff rond te neuzen. Vanmorgen hoefde ik niet ver te neuzen want als aller eerste stond daar een prachtige advertentie, Gratis… in mijn woonplaats notabene!!! Een tuinwatervalletje!! Ik reageerde meteen met de vraag of deze nog beschikbaar was. In 1e instantie leek dat dus niet zo, maar later die ochtend kreeg ik een berichtje van wel. Joepie!!!! IK zou dezelfde middag gaan kijken uiteraard. En wat ik daar zag was een perfect passend watervalletje , van metaal ( en stenen) , traag naar binnen stromend.

En deze Feng Shui kwam dus zomaar naar me toe!!!!!

Hoe wonderlijk kunnen dingen lopen als de juiste energy maar stroomt he!!!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *