Friends with benefits, puzzelstukjes

Na een korte behoorlijk koude periode in ons winterwonderland  schieten we van Mid winter in een weekje ineens door naar Lenteland. Een dag en nacht verschil van ruim 30 graden binnen een week. Wonderlijk!!!!  Al fietsend in 20 graden was de sneeuw zelfs nog zichtbaar vandaag!!!

De sneeuw- en ijspret zorgde voor een paar zorgeloze blije dagen waarin ik met heel veel plezier weer naar de mensen om me heen keek en hoe zo velen aan het genieten waren. Genieten van en met elkaar <3 Voluit lachend, in verbinding. En dit weekend met het voorjaar in onze bol gebeurde hetzelfde maar dan NET een beetje anders <3

 

Ikzelf besloot dat het hoooogggg tijd was om het fietsen maar weer eens op te gaan bouwen. Want mijn bereik van 150 kilometer afgelopen jaar wil ik dit jaar minimaal evenaren natuurlijk he. Zekerrrr nu ik geen gebruik meer maak van het OV. Voor DIT weekend was mijn keuze iig gevallen op het Brabantse land. Een mooie combi van puzzelstukjes lekker eten, gezellig slapen en genieten van moedertje natuur en het zonnetje boven ons Brabant. Het werden in deze start van mijn fietsseizoen 50 en 60 kilometer. Oefffffff mijn billen moeten opnieuw aan het zadel wennen en mijn bovenbenen gaven aan dat het nu wel welletjes was. Vooral op de fietsdag vandaag terug naar huis. Oeffffff of zou dat ook aan andere activiteiten kunnen liggen wellicht ? Ach ja…… oefening baart kunst <3 En spieren moeten soms simpel even getraind worden.

En DAT is precies waar ik ook deze week mee ga beginnen. Onder het toeziend oog van de Fysio mag ik beginnen met revalidatie beweeg therapie…. Oftewel simpel gezegd, Fysio fitness. Mooi programmaatje maken waar ik dan daarna zelf mee verder kan!!

En terwijl ik vandaag onder een strak blauwe hemel fietste en genoot van het zonnetje liet ik in gedachte zo de afgelopen ander half jaar de revue passeren. Wat er zo allemaal op mijn pad was gekomen sinds ik er voor koos voor mezelf te gaan zorgen en mijn keuzes in dit leven vanuit die andere insteek te maken. En wat heb ik veel bijzondere nieuwe mensen ontmoet, nieuwe vrienden gemaakt en meerrrrrr. En iedereen bracht me de steentjes die ik op mocht pakken op mijn pad. Laat ik ze even Friends met Benefits noemen.

Jaaaaa Ik weet natuurlijk wat de maatschappelijke betekenis is van deze uitdrukking, haha. En jaaaaa ook deze enige echte betekenis hoort thuis in mijn rijtje van mooie nieuwe vrienden. Ik ga ze hier niet allemaal aan je voorstellen, maar de meest belangrijke wil ik wel even de revue laten passeren idd.

Met stip op nummer 1, iemand die heeel belangrijk voor me was al ruim voordat ik mijn keuze maakte dingen anders te gaan doen. Mijn natuurarts. Ik draag hem een bijzonder warm hart toe en naast een bijzondere vriendschap dus de benefits. Naast koffie zijn kennis van de oude Chinese gebruiken ( oa Acupunctuur) en de homeopathie die hij altijd weer weet te vinden bij mijn “ongemakken”. Ik zou de soms diepe dalen afgelopen 2 jaar letterlijk NIET overleefd hebben zonder hem.

Ik zal er verder geen nummertjes volgorde op loslaten. Zie het meer als allemaal puzzelstukjes uit een bijzonder verhaal. Iedere vriend dus zo’n puzzelstukje met bijzondere benefits. Ook iemand die heeeeel bijzonder is, is mijn muzikale vriend Nikos en zijn brothers . En niet alleen om de concerten die ik bezocht waar ik ook weer nieuwe vrienden leerde kennen of de docu waar ik aan mee mocht werken die op TV kwam…. Wowwww wat was ik trots !!! Het waren met name hun muzieknummers en de teksten, het pure wat ik voelde in mijn contact met hen…. En ja…. Ook hier zou ik het letterlijk NIET overleefd hebben als ik niet op het juiste moment een van die nummers, en die stem via mijn oortje hoorde net voordat die vrachtwagen aan kwam rijden waar ik op stond te wachten……

Een ander puzzelstukje is mijn lieve en dierbare schrijversvriend Alex. Hij weet als geen ander wat woorden kunnen maken en breken. En ik weet dat hij begrijpt wat er achter mijn getypte teksten zit, net als dat ik weet wat er achter ZIJN getypte teksten zit….. En ja al lopen ze nog zo ver uiteen die verhaallijnen… we hebben een overeenkomst, het spirituele en het avontuur!!! DE houvast die het leven me NU geeft

En dan is daar nog mijn spirituele dochter….. Vivienne. Ik heb ook daar al eerder over verteld…. We lijken als 2 druppels water op elkaar aan onze binnenkant. En wowwwww hoe mooi hoe wij elkaar kunnen en mogen helpen in deze tijden van ANGST

Een andere soulsister waar ik altijd op terug kan vallen…. Om even uit te huilen, om samen te lachen en te dollen, om mijn nieuwe verliefdheid mee te delen. Je kunt het zo gek niet bedenken. Rie Ky begrijpt me…. Zelfs als ze me misschien niet helemaal begrijpt. Onze vriendschap is er een van jaaaaaren en zal nog jaaaaaaren voortduren. Wowwww wat een benefits !!!

Nou daar komt ie dan in het lijstje…… my friend with benefits….. Want ja… ook die is heeeel belangrijk voor me. Want hoe anders kun je veilig en vertrouwd dat stapje verder gaan…. Op zoek naar mezelf, op zoek naar meer dan alleen een kus en knuffel…. Bij onze zuiderburen noemen ze het een knuffelcontact #grijnzzz en oeffffff wat is het heerlijk iemand op mijn pad te treffen die de vlinders weer bij me liet fladderen en me de kans geeft te ontdekken wat deze kiezelstenen op mijn pad kunnen betekenen. En dat het simpel ook soms gaat om ONT-MOETEN……..Meer dan slechts een benefit dus.

Ik zou nog bijna eindeloos door kunnen gaan met het noemen van belangrijk, mooie , intense vriendschappen oud en nieuw. Dus misschien heb ik JOU daar vandaag hier niet in benoemd. Maar ik weet zekerrrrrrr dat jij en ik wel weten wat we voor elkaar betekenen, welke steentje jij bent op mijn pad en welke benefits daar aan gekoppeld zitten. En weet je dat eigenlijk niet??? Bel me, mail me, stuur me een berichtje en ik ga er graag samen met je naar kijken. Want lief bijzonder mens…… Ik hou van je en kan en wil niet zonder JOU

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *