Metamorfose momentjes

Ken je ze, die metamorfose momentjes waar je hart een sprongetje van blijdschap bij kan maken??

Ik ken ze wel ja…… als je naar de kapper bent geweest, of als je iets nieuws aan trekt en je tevreden in de spiegel kijkt en naar jezelf knikt ter bevestiging dat het weer een goeie keuze was die nieuwe jurk of broek. Of bv als je eindelijk weer eens een nieuwe bril kunt uitkiezen!!!
Ja ik denk dat dat wel mijn laatste grote metamorfose moment was inderdaad.
Een jaar geleden was dat een van de eerste dingen die ik voor mezelf deed onderweg naar Emmy 2.0. Ik was in een paar jaar tijd gehalveerd in gewicht en mijn oude bril was echt veeel te zwaar en groot in het veel smallere gezicht dat ik tegenwoordig heb. Dus behalve nieuwe kleding kocht ik ook een nieuwe bril. Wowwwww ja, wat was ik happy met die nieuwe buitenkant.

En dat was dus net voordat die nare golf aan ziekte de wereld in kwam en het grote spel steeds duidelijker werd wat er gespeeld kon worden door onze machthebbers. Niet alleen in ons kikkerlandje maar wereldwijd werden we als mensheid ondergedompeld in duisternis en de zwaarte van angst en paniek.

We gaan door donkere en zware tijden…. Niet alleen omdat het buiten guur en koud en winters is, ook in velen van ons woedt een storm waar we soms zelfs even het gevoel bij kunnen hebben dat we hem niet zullen kunnen weerstaan en gaan bezwijken. Met name de afgelopen week voelde zo voor mij. En dat heeft met meer te maken dan alleen mondkapjes, avondklok en bezoekbeperkingen. Ik voelde hoe een trilling IN mij zich steeds hoger en sterker inzette, Tot deze zo hoog was dat mijn lijf op allerlei manier er op begon te reageren.

Doodmoe maar ook tevreden met hoe ik de week weer had weten te handelen trok ik vrijdagmiddag de deur van kantoor achter me dicht. Weekend!!!! Tijd om even rust en balans te gaan zoeken!! Heeeeel belangrijk en heeeel hard nodig in deze donkere dagen.

De zaterdagochtend begon superrrr goed met koffie bij een bijzonder medemens. Ook iemand die donders goed in de gaten heeft waar we midden in zitten en we konden elkaar vertellen hoe we daar ieder op onze eigen manier mee om gaan. Toen ik die middag naar buiten stapte voelde ik me al stukken lichter en was een deel van de donkerte en zwaarte verjaagd. Wat kun je je na een goed gesprek en echte koffie al een ander mens voelen zeg!!! Het gevoel van paniek als aanrollende hoge golven die ik al de hele week weer gevoeld had was iig verdwenen weer even. Met het vallen van de avond voelde ik wel weer wat van het donkere buiten door mijn kiertjes naar binnen sijpelen, maar door de mooie dag die achter me lag kon ik daar op dat moment beter weerstand tegen bieden. Ik visualiseerde dus mijn binnenkant en zag mijn innerlijk licht nog volop aanwezig. Ik zag ook de spleetjes waardoor de donkerte als een soort van zwarte wasem naar binnen werden geblazen. Ik glimlachte naar mijn binnenkant en blies gewoon wat harder in de rondte waardoor de donkere wasem in het niets oploste.  Door de zo sterk oplopende trilling IN mij en de zwaarte van de afgelopen week was ik erg moe. Ik deed dus niet veel meer dan weer een stukje van het USA spektakel proberen te volgen online en een prachtige documentaire op Gaia over symbolen die daar bijzonder op aansloot. Ik besloot veel eerder dan anders mijn bed op te zoeken en ook op die manier de broodnodige rust te vinden.

Het was ergens in de vroege ochtend dat ik wakker schrok. Even geheel gedesoriënteerd en met het gevoel in een draaikolk te zijn beland wankelde ik naar toilet. Door het dakraam zag ik een vreemd lichte weerspiegeling tegen een nog donkere lucht. Ik weet het aan het niet dragen van mijn bril, rolde mijn bed weer in en sliep verder………
Een paar uur later werd ik opnieuw wakker, langzaam kwam de helderheid van weer een nieuwe dag boven drijven. Licht piepte langs mijn gordijnen naar binnen.  Ik voelde heel duidelijk dat er iets compleet anders was dan de dagen hiervoor…. Ik bleef even liggen om eens te voelen wat dat dan betekende, en WAT er dan anders was. Met een bodyscan werd me al snel helder dat het de zware hoge trilling was die veranderd was. Alhoewel nog steeds erg hoog was de zwaarte eruit verdwenen en voelde het zelfs zacht aan. Ik had natuurlijk me nog niet fysiek ingespannen ergens voor… maar ik kon ook vaststellen dat mijn lijf GEHEEL pijnvrij was. Uhmmm op een droge keel na voelde ik me echt heel prettig. Langzaam zwaaide ik mijn benen over de rand van mijn bed om iets aan die droge keel te gaan doen. Liep naar de keuken, vulde een glas met water en draaide me om.  En daar was ie dan!!! DE GROTE METAMORFOSE!!!!! Ik was wakker geworden in een nieuwe wereld!!! Sneeuwwit en badend in prachtig helder licht, een bijzonder mooie licht blauwe lucht met hier en flarden van witte dunnen wolken. Wowwwww wat sloot dat helder en mooi aan bij wat ik innerlijk al gevoeld had bij het wakker worden. De energy heeft ook een metamorfose ondergaan.

Zou het ook het keerpunt kunnen zijn van wat er om eens heen gaande is??
IK heb er alle vertrouwen in dat dat zo IS.
Met liefde en geduld gaan we zien wat zich mag ontvouwen.
En in welk tempo dat zal zijn???
Wie zal het zeggen???
Maarrrrrr het komt GOED!!!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *